首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Human Migration Human migration: the term is vague. What people usually think of is the permanent movement of people from on
Human Migration Human migration: the term is vague. What people usually think of is the permanent movement of people from on
admin
2013-04-25
43
问题
Human Migration
Human migration: the term is vague. What people usually think of is the permanent movement of people from one home to another. More broadly, though, migration means all the ways—from the seasonal drift of agricultural workers within a country to the relocation of refugees from one country to another.
Migration is big, dangerous, and compelling. It is 60 million Europeans leaving home from the 16th to the 20th century. It is some 15 million Hindus, Sikhs, and Muslims swept up in a
tumultuous
shuffle of citizens between India and Pakistan after the partition of the subcontinent in 1947.
Migration is the dynamic undertow of population change: everyone’s solution, everyone’s conflict. As the century turns, migration, with its inevitable economic and political
turmoil
, has been called "one of the greatest challenges of the coming century".
But it is much more than that. It is, as has always been, the great adventure of human life. Migration helped create humans, drove us to conquer the planet, shaped our societies, and promises to reshape
them
again.
"You have a history book written in your genes," said Spencer Wells. The book he’s trying to read goes back to long before even the first word was written, and it is a story of migration.
Wells, a blond geneticist at Stanford University, spent the summer of 1998 exploring remote parts of Transcaucasia and Central Asia with three colleagues in a Land Rover, looking for drops of blood. In the blood, donated by the people he met, he will search for the story that genetic markers can tell of the long paths human life has taken across the Earth.
(A)But however the paths are traced, the basic story is simple: people have been moving since they were people.
(B)If early humans hadn’t moved and
intermingled
as much as they did, they probably would have continued to evolve into different species.
(C)From beginnings in Africa, most researchers agree, groups of hunter-gatherers spread out, driven to the ends of the Earth.
(D)
To demographer Kingsley Davis, two things made migration happen. First, human beings, with their tools and language, could adapt to different conditions without having to wait for evolution to make them suitable for a new niche. Second, as populations grew, cultures began to differ, and inequalities developed between groups. The first factor gave us the keys to the door of any room on the planet; the other gave us reasons to use them.
Over the centuries, as agriculture spread across the planet, people moved toward places where metal was found and worked to centers of commerce that then became cities. Those places were, in turn, invaded and overrun by people in later generations called
barbarians
.
In between, these storm surges were steadier but similarly profound tides in which people moved out to colonize or were captured and brought in as slaves. For a while the population of Athens, that city of legendary enlightenment was as much as 35 percent slaves.
"What strikes me is how important migration is as a cause and effect in great world events. " Mark Miller, co-author of The Age of Migration and a professor of political science at the University of Delaware, told me recently.
It is difficult to think of any great events that did not involve migration. Religions spawned pilgrims or settlers; wars drove refugees before them and made new land available for the conquerors; political upheavals displaced thousands or millions; economic innovations drew workers and entrepreneurs like magnets; environmental disasters like famine or disease pushed their bedraggled survivors anywhere they could replant hope.
"It’s part of our nature, this movement," Miller said, "It’s just a fact of the human condition. "
Which of the following groups is NOT mentioned as migrants in the passage?
选项
A、Farmers.
B、Workers.
C、Settlers.
D、Colonizers.
答案
A
解析
本题为正误判断题,考查考生是否能够根据文章中阐明的信息,判断什么信息是正确的,什么信息是错误的,什么信息是文章中没有提到的。题目问:下列哪一个选项在文章中指的不是移民?短文倒数第二段讲述了几起重大事件引起的人口迁移:宗教运动引起了早期移民;战争造成了难民;经济技术革新吸引了大批工人与企业家。因此可排除D(殖民者)、B(工人)和C(移居者),而选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/hOyO777K
0
托福(TOEFL)
相关试题推荐
He/Shethinksanoverheadprojectorisusuallyneeded.He/Shesaysthatyoushoulddrinkenough.
HowmanypeopleareCindyandBobplanningthepicnicfor?
CompletethefollowingtableofinformationusingNOMORETHANTHREEWORDSforeachgap.
Theprofessorwantsthestudentstopretendthattheyare______.
Questions7-10Completethefollowingtableofinformationaboutthewalks.
Thestudentsayssheis______whensheisstudyingathome.Theadvisersuggests______withanotherstudentafterlectureso
Completethesummarybelow.UseNOMORETHANTHREEWORDSforeachanswer.PROJECTMANAGENTLastweek’sdefinitionofpro
Completethesentencesbelow.WriteONEWORDAND/ORANUMBERforeachanswer.MountRushmoreIttook______yearstofinishthep
Completethesentencesbelow.WriteONEWORDAND/ORANUMBERforeachanswer.MountRushmoreThecarvingsface______toexperie
(Independencepolitical)ofnewspapers(became)a(commonfeature)of(journalism)intheUnitedStatesofthe1840’sand1850’s
随机试题
简述中国经济发展进入新常态的表现及如何适应和引领经济发展新常态。
下列关于网络营销概念的说法中,错误的是()
针对饭前洗手问题,开展了全球范围内的调查。调查显示拥有大学以上学历的人和没有大学以上学历的人群存在着非常显著的差异。请问该健康问题中,最突出的影响因素是()
A、B、C债券的基本信息如下:面值100元,期限一年(2017.5.1~2018.4.30),年利率6%,一次还本付息;2017年6月1日,A基金在银行间市场上买入A、B、C债券10000手,交易净价101元,截至2017年5月31日该债券的应付利息是
()是企业组织内部依据具体分工,在同一级机构、职能业务人员之间的信息传递。
《公安机关人民警察内务条令》和《人民警察法》一样,是由全国人大常委会颁布实施的。()
俗话说“装龙像龙,装虎像虎”。演员演岳飞就应该像岳飞,演秦桧就应该像秦桧,要做到“非我”。但只是像岳飞像秦桧,而不能也不应该使自己就变成岳飞,变成秦桧。演员不应该完全丢掉自己。他仍应该让人透过他的表演,感知到他对他所演的角色的爱憎感情,而完成他的最高任务。
epidemiology
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Itismoreimportantforstudentstostudyhistoryandliteraturethanit
A、Theyarecheckedout.B、Theyarespeciallycoded.C、Theyareinspectedbytheguard.D、Theyaremarkedwithcoloredlabels.B选
最新回复
(
0
)