首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Extensive new studies suggest that the world has made extraordinary progress in reducing poverty in recent decades. The research
Extensive new studies suggest that the world has made extraordinary progress in reducing poverty in recent decades. The research
admin
2015-11-16
56
问题
Extensive new studies suggest that the world has made extraordinary progress in reducing poverty in recent decades. The research suggests that the pace of economic progress has been rapid and continued for decades, built on the foundations of relative political stability, rising trade, and economic liberalization(自由化)after two world wars. One new study, published recently by the Institute for International Economics in Washington, find that the proportion of the 6.1 billion people in the world who live on $ 1 a day or less shrank from 63 percent in 1950 to 35 percent in 1955 and 12 percent in 1999. By some other measures, the progress has been more modest. Still, economists agree that poverty has plunged in key nations such as India and especially China, thanks to slowing population growth as well as economic freedom. " This is a huge success for the world as a whole," says Harvard University economist Richard Cooper. " We are doing something right. "
The news comes as the World Bank is about to open its annual meeting in Washington—an event that has been troubled in recent years by protests that the Bank and its sister Institution, the International Monetary Fund(IMF 国际货币组织), have done too little for the world’ s poor. The new economic research will not put an end to that dispute. Vast populations remain poor, and many still question the wisdom of World Bank policies. Nonetheless, the research findings are helpful to understand what policies should be followed by those institutions and hundreds of other development groups working very hard to hasten the pace of world economic progress. If dramatic gains are under way, the present policies-calling for open markets, free business activities, and tight monetary control—are working and correct.
But critics of IMF and World Bank policies maintain that such economic success stories as Japan, China, South Korea and Singapore are rooted in more than just "free" markets. These nations have managed to grow rapidly, and thereby reduce poverty, by limiting imports when their domestic industries were young, pushing exports to rich nations, and putting controls on purely international financial flows. The have been open to foreign-owned factories but have often insisted that those investors share the knowledge and skill on modern technologies.
According to the author, the economy of East Asian countries grew very fast because of the following measures EXCEPT______.
选项
A、encouraging export
B、opening up to foreign investments
C、limiting international financial flows
D、controlling import
答案
B
解析
事实细节题。根据文章最后一段,在国内工业发展初期限制进口,以推动向富裕国家出口,对纯粹的目标金融流动进行控制。企业已经对外资企业开放,但是强调投资者必须分享他们的现代技术和知识。故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/hPRO777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
I’mwillingtolendyouahand______busyI’mforthemoment.
Peoplebecomequiteillogicalwhentheytrytodecidewhatcanbeeatenandwhatcannotbeeaten.IfyoulivedintheMediterran
Withkeen______,convincingfactsandaglobalangle,EpsteinvividlyrecordedabrilliantpageofthegreatChineserevolutio
Itwas(through)hisuncle’sinfluence(which)Philip(obtained)hisposition(with)thebiggestoilcompanyinthecountry.
InordertoA(attain)ourobjective,itisB(essential)thatweC(willmake)thebestuseofthelimitedresourcesD(available).
Asweknow,physics______thescienceofenergy.
Ayoungster’ssocialdevelopmenthasaprofoundeffectonhisacademicprogress.Kidswhohavetroublegettingalongwiththeir
TheroleofwomeninBritainhaschangedalotinthiscentury,【B1】inthelasttwentyyears.Themainchangehasbeen【B2】giv
Nosoonerhadwesatdownwefounditwastimetogo.
Eveniftheyareonsale,theserefrigeratorsareequalinpriceto,ifnotmoreexpensivethan,______attheotherstore.
随机试题
A、punishedB、stayedC、provedD、beggedA
患者,男性,70岁。有吸烟史40年,行腹部手术,术后最重要的护理措施是
一般来讲,中药服用方法与药效有关,下列说法错误的是()。
以下不属于风险分析方法的是()。
某工程项目发生事故造成5人死亡,直接经济损失6000万元,该事故应确定为()。
自动稳定的财政政策是指无须借助外力即可自动对经济产生调节作用的财政政策,主要包括()。
试述在教学中教师如何遵循听觉艺术的感知规律。
根据下列图表回答问题。从表中数据可看出,2004—2006年,我国境内500家最大外商投资企业()。
设有关键码序列(Q,G,M,Z,A,N,B,P,X,H,Y,S,T,L,K,E),采用堆排序法进行排序,经过初始建堆后关键码值B在序列中的序号是()。
Whomcanyoutrustthesedays?ItisaquestionposedbyDavidHalpernofCambridgeUniversity,andtheresearchersattheDow
最新回复
(
0
)