首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Every year, the Nobel Prize is given to outstanding work in six fields: physics, chemistry, medicine, literature, economics, and
Every year, the Nobel Prize is given to outstanding work in six fields: physics, chemistry, medicine, literature, economics, and
admin
2014-12-31
26
问题
Every year, the Nobel Prize is given to outstanding work in six fields: physics, chemistry, medicine, literature, economics, and work in peace. These prizes are named after Alfred Nobel, who asked for the Nobel Foundation to be made in his will. He was an inventor and businessman.
Nobel was born in Stockholm, Sweden in 1883. His father, Immanuel Nobel has periods of success building bridges and periods of not making any money. Immanuel sent Alfred to study chemistry in Paris. Alfred met Ascanio Sobrero, who found the liquid nitroglycerine, a liquid that explodes very easily. Alfred thought about making use of nitroglycerine in the construction of bridges and tunnels. An accident happened during the experiment with the liquid, causing an explosion, which killed and injured several people, including his brother. He continued looking for ways to make this liquid not explode so easily.
Nobel was successful in finding a safe way to store the liquid and in 1864 began producing huge amounts of it. He found that mixing it with kind of sand would turn the liquid into a paste. He then wanted to shape the paste into rods that would make it easy to blow up rock when building a tunnel. In 1867, he patented the material as dynamite. This patent greatly reduced the costs of blasting rock and drilling tunnels. As a businessman, Nobel set up laboratories that made dynamite in 90 locations in more than 20 countries. Although dynamite was useful in construction, many people used it as a weapon in war.
At age 43, the wealthy and lonely businessman put an ad in the newspaper for a secretary though he was really looking for a wife. Bertha Kinsky worked as his secretary for a short time, but married another man and became Bertha von Suttner. Bertha and Alfred remained friends and wrote letters many years later. She most likely influenced him to strive for peace. She published a novel Lay Down Your Arms! in 1889 and became a leading figure in the peace movement. For these reasons, she was awarded the Nobel Peace Prize in 1905.
Why was Bertha von Suttner awarded the 1905 Nobel Peace Prize?
选项
A、She encouraged the Nobel family to make as many patents as possible.
B、She effected the change in Nobel’ s policy and had protests against war.
C、She helped Alfred Nobel with many of his inventions.
D、She was influential in the building of many laboratories in 90 countries.
答案
B
解析
细节题。文章最后一段指出For these reasons.she was awarded the NobelPeace Prize…联系上下文,可知these reasons指代的是前面两句话:She most likelyinfluenced him to strive for peace…became a leading figure in the peace movement.故选项B正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/hRq7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
______(尽管人们的兴趣不尽相同),wecanstillmakefriendswiththosewhodonothaveourhobbies.
Gettingagoodnight’ssleephaslongbeenknowntoconsolidatetheday’smemories,movingthemfromshort-termstorageintolon
Gettingagoodnight’ssleephaslongbeenknowntoconsolidatetheday’smemories,movingthemfromshort-termstorageintolon
TheArtofPublicSpeakingIfyouweretotape-recordoneofDavidLetterman’scomedyroutines,memorizeitwordforword,a
Two-thirdsofAmericansareoverweightorobese.Developingcountriesarecatchingup.InChinanearly30%ofadultsaretoowid
Researchonfriendshiphasestablishedanumberoffacts,someinteresting,someevenuseful.Didyouknowthattheaveragestud
Allovertheworld,yourchancesofsuccessinschoolandlifedependmoreonyourfamilycircumstancesthanonanyotherfactor
EarlierthisyearImetwithagroupofwomeninMatela,asmallfarmingvillageinTanzania,andwediscussedsomethingthat’s
A、Hedecidesnottotakechemistry.B、He’sbeentiredofphysics.C、He’salreadyfoundapartner.D、He’stoobusytofindapart
随机试题
统计假设检验中冒犯I型错误的概率等于()
乳后脂肪间隙在X线片上表现为
一般食物由胃完全排空的时间是
《政府采购法》由全国人大常委会于()审议通过。
安全对策措施具有针对性、()和经济合理性。
根据个人所得税的相关规定,在计算个体工商户的应纳税所得额时,允许据实扣除支出的有()。
关联方关系存在形式中的关系密切的家庭成员包括父母,配偶,兄弟,姐妹和子女。()
做学问,“要大处着眼,小处下手”,由博人专,不可急功近利。能大处着眼,为学方不致流于______,而有裨益于世:能小处下手,方不致流于_______。所以做学问千万不要求速效。填入画横线部分最恰当的一项是:
下列选项中.关于中国历代著名改革说法有误的是:
SpeakerA:Youdon’thavetoplaythatrecordsoloud,doyou?SpeakerB:______.
最新回复
(
0
)