首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Recently, Congressional Democrats introduced legislation to make it easier for older workers to win age discrimination lawsuits.
Recently, Congressional Democrats introduced legislation to make it easier for older workers to win age discrimination lawsuits.
admin
2012-01-05
68
问题
Recently, Congressional Democrats introduced legislation to make it easier for older workers to win age discrimination lawsuits. Age discrimination remains a significant workplace issue.
In recent ten years, 15.79 percent of cases brought to the Equal Employment Opportunity Commission, were described as successful claims. While this number is small given the number of workers covered by the Age Discrimination in Employment Act, many, if not most, instances of age discrimination are never sued, and cases of hiring discrimination often go undetected.
Most of those who do sue are white, male middle-managers who are likely to have lost a sizeable salary and pension. For the most part, other groups do not sue because the costs of a lawsuit outweigh the potential benefits. Age discrimination remains a significant workplace issue.
There is strong experimental evidence for age discrimination in hiring, at least for entry-level jobs. Recently, I performed a labor market experiment in Boston in which I sent out thousands of resumes for fictitious (虚构的) entry-level female candidates and measured response rate based on date of high school graduation. Among this group, younger applicants, whose date of high school graduation indicated that they were less than 50 years old, were 40 percent more likely to be called back for an interview than were older applicants.
It is difficult to tell whether employment problems are worse for older workers than for other workers when times are bad. The number of discrimination lawsuits increases during times of high unemployment, but this finding by itself does not indicate an increased level of age discrimination. In times of higher unemployment, the opportunity cost to a lawsuit is lower than it is when times are good.
From the employer’s perspective, mass layoffs may seem like a good chance to remove a higher proportion of generally more expensive older workers without the worry of being sued. On the other hand, employers may be less likely to remove protected older workers because they still fear lawsuits. One thing we do know is that once an older worker loses a job, he or she is much less likely to find a new job than a younger worker is.
Unfortunately, the effect of legislation prohibiting age discrimination is not easy to see and may actually be part of the reason it is so difficult for older workers to find employment. If it is more difficult to fire an older worker than a younger worker, a firm will be less likely to want to hire older workers. Indeed, my research finds that in states where workers have longer time to bring a lawsuit claim, older men work fewer weeks per year, are less likely to be hired, and less likely to be fired than men in states where they do not have as much time.
Not many people would suggest that we go back to a world prior to the Age Discrimination in Employment Act, in which advertisements specify the specific ages of people they are willing to hire. However, legislation prohibiting discrimination is no panacea (万灵药). The recent proposed congressional legislation could have both positive and negative effects on potential older workers.
The labor market experiment in Boston shows that
选项
A、younger male applicants are more likely to be hired than their female counterparts.
B、age discrimination is quite common in hiring process.
C、the author collected information by interviewing female applicants.
D、female applicants who are 50 years old will never have a chance to get a job.
答案
B
解析
细节判断题。根据Boston定位到第4段。该段首句指出年龄歧视起码在低级别的职位存在,通过接下来的实验调查可知,年龄歧视在招聘过程中很普遍,故选B。该实验没有对男应聘者和女应聘者进行对比,故A没有原文依据;文中指出“我”只是发出上千份虚假的应聘简历,故C错误;最后一句指出低于50岁的申请人,收到面试电话的几率比年龄较大的申请人高40%,故D与原文表述不符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/hZ1K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Inrecentdecadeschildspecialistshavetriedmoreandmoretohelpparentswiththeirchildren’sschoolbehavior,Schoolsofe
Whateverhisformerconduct______,hiscircumstanceshouldexempthimfromrebukenow..
Themakingofclassificationsbyliteraryhistorianscanbeasomewhatriskyenterprise.WhenBlackpoetsarediscussedseparate
Sociologistsuse"power"torefertothecapacityofpeopletocontrolorinfluencetheactionsofothers.Sociologistsstudypo
Manistheonlyanimalthatlaughs.Whyisthistrue?Whatmakesusrespondaswe【C1】______topleasurableexperiences?Whatis
By1950.theresultsofattemptstorelatebrainprocessestomentalexperienceappearedratherdiscouraging.Suchvariationsin
ESLandEFLAlthoughthemethodsintroducedbyusingtheexampleoflearningEnglishasasecondorforeignlanguage,Ihave
Itis【C1】______spring,andallofusarethankfultoseetreesbloomingandbirds【C2】______tonestagain.Justaboutallof
Cancomputersreason?Reasoningrequirestheindividualtotakeagivensetoffactsanddrawcorrectconclusions.Unfortunately
Naturally,inagroupofanimalsasdiverseasthesnakes,andwithsomanyvariedenemies,therearenumerousdefensivereactio
随机试题
Tom,withadog,______standingatthegate.
溶血性贫血时,血涂片红细胞中常可见到
患者,女性,65岁,次日准备行冠状动脉旁路移植术,晚餐时家人及室友劝其多吃点饭,晚餐后患者主诉心前区疼痛、憋气,立即舌下含服硝酸甘油片1mg,症状不缓解,患者仍主诉心前区及在肩胛后疼痛伴有大汗,频发室性早搏,该患者可能发生了
某公司承建一座双孔箱涵顶进工程。箱涵横断面总宽度28m,预制高度6.5m,沿道路中线预制长度22m。箱涵前设钢刃脚,顶进后背挡土墙用工字钢密排,混凝土预制顶进后背块做后背。预制箱涵采用明挖基坑施工,基坑自然放坡,坡度1∶0.5。现况地面标高为20.5
下列不属于个人住房贷款的主要风险点的是()。
马路上的红绿灯从上到下排列顺序是黄、红、绿。()
在一次聚会上,10个吃了水果色拉的人中,有5个很快出现了明显的不适。吃剩的水果色拉立刻被送去检验。检验的结果不能肯定其中存在超标的有害细菌。因此,食用水果色拉不是造成食用者不适的原因。如果上述检验结果是可信的,那么以下哪项对上述论证的评价最为恰当
在设计窗体时双击窗体的任何地方,可以打开的窗口是( )。
PassageThreeWhichparagraphssupporttheauthor’sideathatextremegamesarepopular?
A—interestrateB—nottransferableC—thesumofthedepositD—demanddepositE—currentaccountF—fixeddepositC—irrevocablecre
最新回复
(
0
)