首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
People were riding horses much earlier than previously thought, new archaeological finds suggest. Scientists have now traced the
People were riding horses much earlier than previously thought, new archaeological finds suggest. Scientists have now traced the
admin
2015-09-25
43
问题
People were riding horses much earlier than previously thought, new archaeological finds suggest. Scientists have now traced the first conclusive evidence of domesticated horses back to Kazakhstan, about 5, 500 years ago. That’s 1,000 years earlier than we already knew about, and about 2, 000 years before domesticated horses showed up in Europe.
【R1】______Scientists analyzed the horses’ lower leg bones, and found that they more closely resembled those of later known domestic horses rather than those of ancient wild horses. The researchers also developed a new method to identify the chemical signatures of fat from horse milk, and were able to find these traces on Botai pottery fragments.【R2】______
"The invention of a method to identify the fat residues left by horse milk in ceramic pots is a spectacular and brilliant advance," archaeologists David Anthony and Dorcas Brown of Hartwick College wrote in an e-mail. " If you’re milking horses, they are not wild. "
【R3】______For one thing, it meant people could travel much farther, and much more quickly, than before.
"When people began to ride, it revolutionized human transport," Anthony and Brown said. "We still measure the power of our transportation technologies in horsepower, because for millennia, until just about 150 years ago, that was the fastest transport humans had. "
【R4】______They were less nomadic than previous residents of that area, which is why archaeologists have an easier time studying their remains, compared to earlier peoples who moved around so often that they didn’t leave large deposits in any one place.【R5】______
"We’ll probably be looking more widely now trying to apply the same techniques to other sites," Brown said. " I wouldn’t be surprised if we find even earlier ones. I think even if mere are earlier sites, they’re still going to be in the neighboring area, where those big grass plains are. "
A. The advent of horsemanship was a major advance for civilization, right up there with inventing the wheel and making tools out of iron.
B. Finally, a few of the ancient horse skulls bore physical markings on the teeth that could have been made by the use of a harness with a bit in the mouth.
C. Experts suspect mat some of these even earlier groups may have also domesticated houses, though.
D. Comparisons were also made to leg bones from modern and 3, 000-year-old domesticated horses and from wild Siberian horses mat lived more than 20,000 years ago.
E. The Botai people lived in planned-out villages, with houses partly buried underground.
F. Archaeologists have uncovered thousands of horse bones at the site of me ancient Botai culture in Kazakhstan.
【R4】
选项
答案
E
解析
上下文语义。空白处的后文中提及了一个民族的特点及与其他民族的不同,选项E中提及了波泰人,与下文对应,符合逻辑。故答案为E。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/hdLO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Theprofessorfoundhimselfconstantly______thequestion:"Howcouldanyonedothesethings?"
Self-esteemiswhatpeoplethinkaboutthemselves-whetherornottheyfeelvaluedandwhenfamilymembershaveself-respect,pr
Mostofustelloneortwoliesaday,accordingtoscientistswhostudythesethings.Andwerarelygetcaught,becausethelie
Mostofustelloneortwoliesaday,accordingtoscientistswhostudythesethings.Andwerarelygetcaught,becausethelie
Atallageandatallstagesoflife,fearpresentsaproblemtoalmosteveryone."Wearelargelytheplaythingsofourfears,"
46.Theonrushofcheapcommunications,powerfulcomputersandtheInternetallexplainwhymanypeoplefeelthat,nowadays,cha
46.Theonrushofcheapcommunications,powerfulcomputersandtheInternetallexplainwhymanypeoplefeelthat,nowadays,cha
46.Theonrushofcheapcommunications,powerfulcomputersandtheInternetallexplainwhymanypeoplefeelthat,nowadays,cha
Youmighthavetogobacktotheinitialepochprintingpresstofindapublishingtechnologyasdisruptive.Theinternetcanre
随机试题
A.脂肪瘤B.神经纤维瘤C.皮样囊肿D.皮脂腺囊肿E.表皮样囊肿
患者,女性,35岁,因左足严重外伤后,发生气性坏疽,住院治疗。下列哪项处理不必要
呕血的出血部位是
进行最小成本分析时,其首先应()
A.疫苗B.中成药C.发生严重不良反应的药品D.非临床治疗首选的药品根据《国家基本药物目录管理办法(暂行)》不纳入国家基本药物目录遴选范围的药品是()。
背景材料:某施工单位承担了一化工厂建设工程的机电设备安装任务,进入单机试运行阶段。项目部计划对一台整体安装的大型离心热油泵进行试运行。经检查,试运行的准备工作达到如下条件:(1)有关试运行范围内的工程,除出口管道系统未进行水压试验外,其他工程已按设计文件
关于期货交易和远期交易,下列叙述正确的有()。
刘天公司有一张发票是证明王地公司欠其20万元贷款的凭证,在例行销毁会计档案时,因该发票的保管期已满,该公司便将其与其他会计档案一起销毁,由公司监事会进行了监督。在会计档案的销毁过程中,公司的出纳胡某有很大的过错,董事会便停止了其出纳工作,并由会计档案的保
为了调整图像框的大小以与其中的图形相适应,必须把它的Stretch属性设置为
SarahsaysthatshewillvisitusinthesummerbutIcan’t______her______toadefinitedate.
最新回复
(
0
)