首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) Frederic Chopin was born in Zelazowa Wola, Poland, on February 22, 1810, to a French father and Polish mother. His father, N
(1) Frederic Chopin was born in Zelazowa Wola, Poland, on February 22, 1810, to a French father and Polish mother. His father, N
admin
2021-09-18
43
问题
(1) Frederic Chopin was born in Zelazowa Wola, Poland, on February 22, 1810, to a French father and Polish mother. His father, Nicholas Chopin, was a French tutor to many aristocratic Polis families, later accepting a position as a French teacher at the Warsaw Lyceum.
(2) Although Chopin later attended the Lyceum where his father taught, his early training began at home. This included receiving piano lessons from his mother. By the age of six, Chopin was creating original pieces, showing innate prodigious musical ability. His parents arranged for the young Chopin to take piano instruction from Wojciech Zywny.
(3) When Chopin was sixteen, he attended the Warsaw Conservatory of Music, directed by composer Joseph Eisner. Eisner, like Zywny, insisted on the traditional training associated with Classical music but allowed his students to investigate the more original imaginations of the Romantic style as well.
(4) As often happened with the young musicians of both the Classical and Romantic Periods, Chopin was sent to Vienna, the unquestioned center of music for that day. He gave piano concerts and then arranged to have his pieces published by a Viennese publishing house there. While Chopin was in Austria, Poland and Russia faced off in the apparent beginnings of war. He returned to Warsaw to get his things in preparation of a more permanent move. While there, his friends gave him a silver goblet filled with Polish soil. He kept it always, as he was never able to return to his beloved Poland.
(5) French by heritage, and desirous of finding musical acceptance from a less traditional audience than that of Vienna, Chopin ventured to Paris. Interestingly, other young musicians had assembled in the city of fashion with the very same hope. Chopin joined Franz Liszt, Hector Berlioz, Vincenzo Bellini, all proponents of the "new" Romantic style.
(6) Although Chopin did play in the large concert halls on occasion, he felt most at home in private settings, enjoying the social milieu that accompanied concerts for the wealthy. He also enjoyed teaching, as this caused him less stress than performing. Chopin did not feel that his delicate technique and intricate melodies were as suited to the grandiose hall as they were to smaller environments and audiences.
(7) News of the war in Poland inspired Chopin to write many sad musical pieces expressing his grief for "his" Poland. Among these was the famous "Revolutionary Etude." Plagued by poor health as well as his homesickness, Chopin found solace in summer visits to the country. Here, his most complex yet harmonic creations found their way to the brilliant composer’s hand. The "Fantasia in F Minor," the "Barcarolle," the "Polonaise Fantasia," "Ballade in A Flat Major," "Ballade in F Minor," and "Sonata in B Minor" were all products of the relaxed time Chopin enjoyed in the country.
(8) As the war continued in Warsaw and then reached Paris, Chopin retired to Scotland with friends. Although he was far beyond the reach of the revolution, his melancholy attitude did not improve and he sank deeper into a depression. Likewise, his health did not rejuvenate either. A window in the fighting made it possible for Chopin to return to Paris as his health deteriorated further. Surrounded by those that he loved, Frederic Francois Chopin died at the age of 39. He was buried in Paris.
(9) Chopin’s last request was that the Polish soil in the silver goblet be sprinkled over his grave.
Chopin composed "Ballade in F Minor" most probably in ________.
选项
A、Poland
B、France
C、Scotland
D、Vienna
答案
B
解析
根据题干中的关键词Ballade in F Minor定位到第7段。第7段最后一句句末说的in the country与该段第3句中的the country所指一致,结合第5段第1句中的ventured to Paris可知,肖邦创作Ballade in F Minor时就在Paris所属的国家France,故B对。推理题,第7段第1句中的Poland比较显眼,注意不要误以为它就是解题关键句而误选。该句只是表明Poland陷入战火,是肖邦创作悲伤作品的导火线,而不是说肖邦在波兰创作这批作品,故干扰项A不对。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/hgIK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
(1)It’sagoldenageforstudyinginequality.ThomasPiketty,aFrencheconomist,setthebenchmarkin2014whenhisbook,Capi
PASSAGEFOURWhatistheauthor’sattitudetowardstheliterarycritics?
(1)SomepeopledescribeDarwinianevolutionas"onlyatheory".Tryexplainingthattothefriendsandrelativesofthe700,000
其实,日落的景象和日出同样壮观、绮丽,而且神秘、迷人。如果有机会观日落,它会使你神往:太阳静静地躺在西方地平线上,变得如此之大,颜色是那样深黄、殷红;它缓缓坠落,接近地平线时竟缩身变扁。若天空有云,你会看见灿烂的晚霞;全天无云,不要忘记回头,你会发现背后的
A、Keeptheirpaycheckandbenefits.B、Dosomesoulsearching.C、Askforadvicefromtheirfriends.D、Changethejobimmediately.
A、Old-agesickness.B、Loosefamilyties.C、Poormentalabilities.D、Difficultiesinmaths.D本题考查McKay教授无法做出解释的内容。McKay教授说“似乎毫无疑问
A、Threemonths.B、Sixmonths.C、Ninemonths.D、Itisnotfixed.AMissChan提及她在招聘信息中看到该职位要求有三个月的试用期(probationaryperiod),故A项正确。注意
A、Formingaclearideaofthemajorcharacters.B、Ensuringherworkcanbepublishedsoon.C、Gettingadvicefromhercolleagues.
(1)Thishasbeenquiteaweekforliterarycoups.Inanalmostentirelyunexpectedmove,theSwedishAcademyhavethislunchtime
Self-discipline:theFoundationofProductiveLivingI.Issuestobenoticedatthethoughtofself-disciplineA.Troublesfors
随机试题
患者,男性,45岁。自觉心慌心烦,时息时作,健忘失眠。治疗应首选()
西方发达国家地方分权化的主要原因有()
下列说法中错误的一项是()
臂丛由________、________、________、________和________的前支构成。
有关唾液腺及唾液腺显像描述错误的是
某水利工程业主与承包商签订了工程施工合同,合同中含两个子项工程,估算工程量甲项为2300m3,乙项为3200m3,经协商合同单价甲项为180元/m3,乙项为160元/m3。承包合同约定:(1)开工前业主应向承包商支付合同价20%的预付款
以下是央行2015年年初公布的2014年金融统计数据报告。①2014年人民币贷款增加9.78万亿元,外币贷款增加582亿美元。2014年12月月末,本外币贷款余额86.79万亿元,同比增长13.3%。月末人民币贷款余额81.68万亿元,同比增长13.
设A是n阶矩阵,α1,α2,α3是n维列向量,且α1≠0,Aα1=α1,Aα2=α1+α2,Aα2=α1+α2,试证α1,α2,α3线性无关.
下列给定程序中,函数fun的功能是:将自然数1~10及其平方根写到名为myfile3.txt的文本文件中,然后再顺序读出显示在屏幕上。请在程序下画线处填入正确的内容并把下画线删除,使程序得出正确的结果。注意:部分源程序给出如下。
有如下程序:#includeUsingnamespacestd;classBase{public:Base(intx=0):valB(x){cout
最新回复
(
0
)