首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Even before economist Howard Davies thinking where to put extra airport capacity in Britain, rejecting the idea of building a bi
Even before economist Howard Davies thinking where to put extra airport capacity in Britain, rejecting the idea of building a bi
admin
2018-06-28
61
问题
Even before economist Howard Davies thinking where to put extra airport capacity in Britain, rejecting the idea of building a big new hub in the Thames Estuary, the backlash had begun. Boris Johnson, the mayor of London and an enthusiastic supporter of the Thames plan, spluttered in advance, then branded the decision "shortsighted". NIMBYs opposing the expansion of Heathrow and Gatwick groaned, knowing that the remaining options all involve building or extending runways at one of those airports. Sir Howard’s final recommendation is sure to run into heavy fire. To make matters worse, he and his team must hazard a guess about the future of air travel.
Heathrow and Gatwick are both full, or close to it, and want to expand. But the two airports presently serve quite different parts of the market. Some 37% of passengers at Heathrow transfer between flights. Nearly a third of its customers are on business. By contrast, only 13% of Gatwick’s customers are business travellers. Most are going on holiday. Just 7% transfer there—a proportion that has fallen by half over the past decade.
Heathrow’s shiny new Terminal 2, which opened in June, is full of expensive shops and restaurants run by Michelin-starred cooks to entice rich passengers. At Gatwick, recent improvements reflect its popularity with holiday goers: a wider lane at security gate has been set aside for families, while an area in the southern terminal is now reserved for elderly passengers, with comfortable seats and a small duty-free shop.
The airports’ managers also hold entirely different views about the way the airline industry will develop, and its place in the broader economy. Much of the argument for expanding Heathrow rests on the idea that hub airports are, and will remain, vital. Without further expansion, boosters argue, fewer flights to distant places such as Wuhan and Xiamen will be available to businessmen. If the capacity plight persists, domestic flights are more likely to be delayed or cancelled. European airports will pick up those passengers instead. "That’s our GDP leaking out," says Jon Proudlove, the general manager of air-traffic control at Heathrow.
Not surprisingly, Gatwick takes a different view. Over the past ten years the growth of low-cost airlines has been explosive, points out Sir Roy McNulty, chairman of the Gatwick group. People are travelling in different ways, with more "self-connecting" to keep costs down. Although connections with emerging markets are important, Europe and North America will remain Britain’s largest trading partners, he argues. London will be a destination in its own right.
It can be inferred from Paragraph 3 that______.
选项
A、Michelin restaurants are popular around the world
B、Heathrow’s Terminal 2 aims at high-end customers
C、Gatwick airport is designed to attract all passengers
D、both Heathrow and Gatwick cater to public demand
答案
B
解析
推理题。定位到第三段。选项[A]Michelin restaurants are popular around the world “米其林餐厅在全世界大受欢迎”;文章提到米其林星级厨师,并没有提到米其林餐厅受欢迎,该项无法从原文推断出来,故不选。选项[B]Heathrow’s Terminal 2 aims at high-end anstomers“希思罗机场2号航站楼瞄准高端客户”;本段首句提到:Heathrow’s shiny new Terminal 2,which opened in June,is full of expensive shops and restaurants run by Michelin—starred cooks to entice rich passengers.其中entice rich passengers“吸引富有乘客”=aims at high-end customers“瞄准高端客户”;故该项正确。选项[C]Gatwick airport is designed to attract all passengers“盖特威克机场旨在吸引所有乘客”;首先,all一词过于绝对;其次,原文提到盖特威克机场受度假者的欢迎,并没有提到“all passengers”,故该项错误。选项[D]both Heathrow and Gatwick cater to public demand“希思罗机场和盖特威克机场都能够迎合大众需求”:该段首句提到希思罗机场2号航站楼旨在吸引有钱的乘客,并没有迎合大众需求,故该项表述错误。综上,本题答案为[B]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/hj6Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Thehighestanxietymomentintheholidayseasonmustbethemomentjustbeforeyourlovedonesunwraptheirgifts.Theribbonc
Bigcompaniesswallowlittleoneseveryday.Sothe【C1】______onMarch25thbyYahoo(annualrevenue,$5billion)ofSummly,aBr
It’sdifficulttoimagineaworldwithoutantibiotics.Theycurediseasesthatkilledourancestorsincrowds,andenableanynu
Inasweepingoverallinspectionofits$21billionMedicaidprogram,theFloridaLegislatureapprovedabilltoshiftnearlyth
Asimpleideasupportsscience:"trust,butverify".Resultsshouldalwaysbe【C1】______tochallengefromexperiment.Thatsimple
Theworldisonthetopofastaggeringriseinthenumberofoldpeople,andtheywilllivelongerthaneverbefore.【C1】______t
Theworldisonthetopofastaggeringriseinthenumberofoldpeople,andtheywilllivelongerthaneverbefore.【C1】______t
Withineconomictheory,thereareinanycasequitedifferentassumptionsaboutindividualbehaviour.Someneoclassicalmodelsa
Howbesttosolvethepollutionproblemsofacitysunksodeepwithinsulfurouscloudsthatitwasdescribedashellonearth?
CoincidingwiththegroundbreakingtheoryofbiologicalevolutionproposedbyBritishnaturalistCharlesDarwininthe1860s,Br
随机试题
子宫内膜脱落不全功血患者,正确的是
关于准分子激光器的描述错误的是
县级以上各级人民政府应当采取措施加强对中医药文献的
细胞质内出现大小不等,圆形均质红染物质的病变,见于
关于对全面推进依法治国基本原则的理解,下列哪些选项是正确的?(2015年卷一51题)
国际上对一个国家或地区经济发展阶段划分的理论有()。①霍夫曼定理;②工业发展阶段论;③产业成长阶段论;④产业结构演化论;⑤罗斯托“起飞论”;⑥产业进化论
甲公司拟向乙公司订购一批办公家具,授权本单位员工李某携带一张记载有本单位签章、出票日为2001年5月9日、票面金额为18万元的转账支票(同城使用,下同)前往采购。5月10日李某代表甲公司与乙公司签订了价值18万元的买卖合同。该合同约定:甲公司于合同签订当日
获得导游人员资格证后,申领导游证必须具备()条件。
相对而言,下列类型的文件中,不易感染病毒的是()。
Newswritersareexpectedtobeclearandaccurate;theforminwhichtheywriteorspeakis______tothatrequirement.
最新回复
(
0
)