首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
They are "financial weapons of mass destruction," to quote the famous investor Warren Buffett as he surveyed the morning-after d
They are "financial weapons of mass destruction," to quote the famous investor Warren Buffett as he surveyed the morning-after d
admin
2015-10-20
53
问题
They are "financial weapons of mass destruction," to quote the famous investor Warren Buffett as he surveyed the morning-after destruction of the sub-prime mortgage lending crisis. The continuing destruction can now be called a credit crisis—a significant escalation because credit has been the fuel powering the American economy for the past half dozen years.
A whole galaxy of credit instruments has now been downgraded to the tune of hundreds of billions of dollars of paper losses. Another immediate effect has been a collapse in cash-out borrowing from home equity from about $700 billion in 2005 to $100 billion to date. At the same time, tighter lending and mortgage standards have contributed to a dramatic decline in residential construction from a high of over 2 million units to about 800,000 predicted for next year, with a related decline in employment. A slowdown in consumer spending seems inescapable.
What is now seriously in question is the capacity of our financial system to provide enough credit to support the scale of investment that has maintained our long economic expansion. Coming at a time of soaring oil prices, we may have a simultaneous decline in consumer spending, residential investment, and business investment. The economy was strong in the third quarter but clearly dropping off by the end. We may be at the finish of not just the long-term borrowing bubble but the long-term spending bubble. The Federal Reserve must get ahead of the curve. Its priority must be to maintain the viability of the credit system and the flow of credit; our postmodern economy is dependent on an ongoing flow of credit. The problem for the Fed is that monetary policy may be no match for the deep structural contradictions that plague the financial system. We are dealing here with a whole new set of credit instruments that are little understood and therefore extremely difficult to price.
The economy is clearly transitioning to much slower growth, sharply tighter lending standards, a declining housing market, and pressure on consumer spending. People and companies are trying to cope with the debt accumulated during several years of wasteful lending and spending. The real danger from a credit crisis is that everyone, from banks to corporations to households, may economize simultaneously. The collapse of values and the risks of the credit squeeze are the worst since the Great Depression. We are going to put the economy’s resilience to a severe test.
It is suggested in Paragraph 3 that
选项
A、the financial system is able to provide enough credit to support the investment.
B、the credit issue can be traced back to the economic expansion long ago.
C、the growing oil prices have influenced the business world.
D、the borrowing bubble and the spending one will balance the economy.
答案
C
解析
推理判断题。答案在第三段。文中提到石油价格上涨的同时,消费者支出、居民住房投资和商业投资均会下降,由此推得石油价格上涨对经济生活产生了影响。故选C项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/hjzZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
InPlato’sUtopia,herearethreeclasses:thecommonpeople,thesoldiers,andtheguardianschosenbythelegislator.Themain
Thekeypositionandroleofwomenintheprocessofdevelopmentisincreasinglybeingrecognized.(1)_____thethreegreatWorl
Researchersinvestigatingbrainsizeandmentalabilitysaytheirworkoffersevidencethateducationprotectsthemindfromthe
ManyforeignerswhohavenotvisitedBritaincallalltheinhabitantsEnglish,fortheyareusedtothinkingoftheBritishIsle
ManyforeignerswhohavenotvisitedBritaincallalltheinhabitantsEnglish,fortheyareusedtothinkingoftheBritishIsle
ManyforeignerswhohavenotvisitedBritaincallalltheinhabitantsEnglish,fortheyareusedtothinkingoftheBritishIsle
It’sGroundhogDayattheUSPostalService:timeonceagainforthefamiliarlamentsabouthowtheagency’sfinanciallossesar
Theoutcryoverinternetfirms’habitofsurreptitiouslytrackingwebsurfers’activitieshasclearlyresonatedinsidetheWhite
In1995GeorgeGilder,anAmericanwriter,declaredthat"citiesareleftoverbaggagefromtheindustrialera."Electroniccomm
It’sthepartofthejobthatstockanalystHiroshiNayadislikesthemost:phoninginvestormanagersonaSaturdayorSundaywh
随机试题
热休克蛋白
下列侵权行为中,说法正确的是()
下列关于保证合同的签订说法正确的是()
下列关于无差异曲线的特点,说法错误的是()。
经营境内旅游业务和入境旅游业务的旅行社,应当交纳旅游服务质量保证金的数额为()。
社区发展模式有不同的实施策略,在解决居民对社区资源不熟悉、社区认同感不强的问题时,采取的策略是()。
阅读材料(二)开学不久,陈老师发现杨朗同学有许多毛病。陈老师心想,像杨朗这样的同学缺少的不是批评而是肯定和鼓励。一次,陈老师找他谈话说:“你有缺点,但你也有不少优点,可能你自己还没有发现。这样吧,我限你在两天内找到自己的一些长处,不然我可要批评你
【2012江西真题】中小学德育最重要和最基本的教育内容是()。
要从甲、乙、丙、丁、戊、己六位教师中选择若干人去参加会议,去参加会议的人必须满足以下条件:(1)甲、乙两人至少去一人(2)甲、丁不能一起去(3)甲、戊、己三人要去两人(4)乙、丙两人或都去,或都不去(5)丙、丁两人去一人(6)若丁不去,则戊也不
Ofalltheproblemsfacingmodernastronomers,perhapsthemostfascinatingis:"Canintelligentlifeexistelsewhere?"Sinceth
最新回复
(
0
)