首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The idea of creating a system that allows the underprivileged the opportunity to break the cycle and achieve something is praise
The idea of creating a system that allows the underprivileged the opportunity to break the cycle and achieve something is praise
admin
2014-01-07
78
问题
The idea of creating a system that allows the underprivileged the opportunity to break the cycle and achieve something is praiseworthy. So it never ceases to amaze me how something so noble can be so blatantly abused and the offenders are able to get away with it.
I live in a country—the only country, I might add—that was colonised through an act of diplomacy and not force. The citizens of the country became members of the British Empire by scratching ink on the paper of a poorly translated treaty that disadvantaged them from the beginning. All because of some greedy Brits wanted to trade land for glass beads, tobacco and blankets.(In some ways, this treaty protected the natives from some pretty nasty scams, but only so that the government could scam the tribes themselves). The third article of this treaty allowed the "natives"(although their claim to be native of the land in question is dubious in itself—they were merely there before the British)all the rights and benefits of a subject under the rule of Her Majesty Queen Victoria. The history lesson is nearly over—bear with me, it is relevant.
The rights and benefits of becoming a member of the British Empire included the banning of the native language to be taught in schools and used to communicate in public. The savages were to be tamed. For a country so progressive that gave women the vote 10 years before the rest of the world(if only to call a politician’s bluff), this was a barbaric act. But these acts of naturalisation, and reparation have since been carried out by the government for the last 50-75 years, allowing the natives extra rights and benefits as to soothe the indignity done to their ancestors. Now a considerable number of the "disenfranchised" live on a social welfare benefit from the government, and can afford cable TV, all the latest mod-cons and a fast track into the good life of higher education(all subsidised, of course)in the name, not of affirmative action — although it is—but of racial appeasement. Now I could talk about some of the blind privileges that come with this, but I will save that essay for another day. The topic I wish to address today are those who are born with silver spoons in their mouths that claim these benefits without batting an eyelid.
In order to claim a number of these benefits, one need only 1/16th of native blood in one’s family to be considered "native". So you have blond-haired blue-eyed "natives" that have no clue of their whakapapa, let alone can speak the language. These young opportunists come from upper class families. They went to the best private schools, and for birthdays, mummy and daddy dearest sent them around the world to see history and what real culture is. These bright young things have trust funds amounting to tens of thousands that they will get when they turn 21. They’re on a first name basis with all the hot shot company directors and politicians, and they still have the audacity to claim—and receive—the scholarships and benefits their less fortunate counterparts deserve.
This is where the "blind eye" of privilege amazes me. As Betacandy’s first post so beautifully sets out— privilege is something given or assumed so often that a set of actions and expectations are built up and become a normal attitude to associate with specific practices, races and gender. The selection process assures us that equal opportunities are afforded to each applicant(that assertion is worth another whole rant in itself). How can the close examination of each applicant—their achievements and background—allow such a gross abuse of privilege to take place? This is merely one country where it happens, and I could go on for ever on this subject.
The privileged are simply that—privileged. What gives them the right to take for themselves the opportunities offered to those who cannot afford to pay for the experience in the first place? Somebody, please, answer me this.
Which paragraph appears least concerned with the theme of the passage?
选项
A、Paragraph 2.
B、Paragraph 3.
C、Paragraph 4.
D、Paragraph 5.
答案
A
解析
在选项提到的四个段落当中,第2段讲的过去关于印第安人的历史,其他三段讲的是现在印第安优惠政策被滥用,相比之下,第2段与其他三段所讲的内容虽然也有联系,但毕竟它的关注点不是围绕“印第安优惠政策被滥用”这个主题,因此,可以说第2段离主题最远,故A为本题答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/i3FK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Inthepast,hip-hopwasaplaceforpeopletosingabout______.
Whyonlinebillpaysaferthantraditionalmethods?
Mostpeoplehaterockmusic.【C1】______Iamnotanunreasonableorbiasedperson【C2】______nature,twovividandstriking【C3】____
AlthoughIliketheappearanceofthehouse,whatreallymademedecidetobuyitwasthebeautiful______throughthewindow.
WhatistheproblemofEngland’semergencyhealthcareservices?
Recently,CongressionalDemocratsintroducedlegislationtomakeiteasierforolderworkerstowinagediscriminationlawsuits.
MervynKing,governoroftheBankofEngland,weighedintothedebateaboutimmigrationlastnightwhenhestronglyhintedthat
VisitorstoBritainmayfindthebestplacetosamplelocalcultureisinatraditionalpub.Butthesefriendlyhostelriescanb
Since1895theNationalTrusthasworkedforthepreservationofplacesofhistoric(1)_____andnaturalbeautyinEngland,Wales
随机试题
“实施细则”的制定目的是加强法律、法规的可操作性,保证法律、法规的顺利实施。
工程费用是针对( )而言的。
根据《商业银行内部控制指引》,下面关于内部控制评价的要求,说法错误的是()。
财政支出绩效考评的主体是()。
简述教育学创立的标志。
Sometimesweneedtoremindourselvesthatthankfulnessisindeedavirtue.
根据所给资料,回答问题。2012年,浙江省全年社会消费品零售总额13546亿元,比上年增长13.5%,扣除价格因素,实际增长11.4%。其中,城镇消费品零售额11409亿元,增长13.8%;乡村消费品零售额2137亿元,增长12.2%。分行业看,
蔬菜是人类不可缺少的食物,它富含人体需要的维生素、矿物质及消化系统所必需的粗纤维等。下列说法中错误的是()。
国家秘密:是指关系到国家的安全和利益,依照法定程序确定的,在一定时间内只限一定范围的人员知悉的事项。根据以上定义,下列陈述中不包含国家秘密的是()。
ReportingFromtheWeb’sUnderbellyA)Inthelastyear,EasternEuropeancybercriminalshavestolenBrianKrebs’sidentitya
最新回复
(
0
)