首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Blind people can "see" things by using other parts of their bodies. This fact may help us to understand our feelings about color
Blind people can "see" things by using other parts of their bodies. This fact may help us to understand our feelings about color
admin
2019-06-28
18
问题
Blind people can "see" things by using other parts of their bodies. This fact may help us to understand our feelings about color. If blind people can sense color differences, then perhaps we, too, are affected by color unconsciously (无意识地).
Manufacturers(生产商) have discovered by experience that sugar sells badly in green wrappings, that blue foods are considered unpleasant, and that cosmetics(化妆品) should never be packaged in brown. These discoveries have grown into a branch of color psychology.
Color psychology now finds application in everything from fashion to decoration. Some of our preferences are clearly psychological. Dark blue is the color of the night sky and therefore associated with calm, which yellow is a day color with associations of energy and incentive(刺激). For a primitive man, activity during the day meant hunting and attacking, while he soon saw red as the color of blood and anger and the heat that came with effort. And green is associated with passive defense and self-protection.
Experiments have shown that colors, partly because of their psychological associations, also have a direct psychological effect. People exposed to bright red show an increase in breath, in heartbeat and in blood pressure: red is exciting. Similar exposure to pure blue has exactly the opposite effect: it is a calming color. Because of its exciting meaning, red is chosen as the signal for danger, but closer analysis shows that a vivid yellow can produce a more basic state of alarm. So fire engines and ambulances in some advanced communities are now rushing around in bright yellow colors that stop the traffic dead.
Which of the following statements is TRUE according to the passage?
选项
A、Manufacturers often sell sugar in green wrapping.
B、Dark blue brings people the feeling of being energetic.
C、Primitive people associated heat and anger with red.
D、Green and yellow are associated with calm and passive defense.
答案
C
解析
根据第三段第四句“For a primitive man…saw red as the color of blood and anger and the heat that came with effort.”可知,对于一个原始人来说,红色是血液和愤怒以及与努力相伴而来的热量的颜色。故选C。其他三项均与文章描述不符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/iFDC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Here’ssomegoodnewsforparentsoftweensandteens:yourule.Thatmaybehardtobelievesometimes.Andit’struekids
CharlesDickenswasbomin1812inPortsmouth,England.Hewasthesecondofeightchildren.Hisfatheralwayshadproblemswith
Averyinterestingandimportantdevelopmentinscienceisadevicecalledlaser.Alaserisamachinewhichproducesalightbe
Thecomputerdoesn’tworkwell,sosomething______wrong.
Amajorincentive(动力)forcollegeattendanceisthebeliefthatitwillprepareyouforacareer.Chancesarethatthecareery
ABecauseoftheseveresnowstormandBtheroadblocks,theairforceCdroppedfoodandmedicalsuppliesDclosethecity.
Itisreallyasurprisethatafterhundredsofyears,educationistshavestillfailedtodesignanythingmoreefficientandreli
Whentheyenteredtheroom,theyfoundthewindowsopenandsomething______.
Forthispart,youarerequiredtowriteacompositioninatleast120wordsonthetopicInternetCelebrity(网红).Yourwriting
Thebusinessmemo(备忘录)isprobablythemostfrequentlyusedcommunicationwithinacompany.Itiscalledanintra-companycommuni
随机试题
国家出版主管部门对“数字出版”的定义中,不包含()。
A.起病急骤的单侧足趾关节炎B.膝关节的交替性疼痛C.下肢不对称性大关节炎D.手指对称性多关节炎E.手指不对称性少关节炎痛风可出现
雄激素主要由下列哪种细胞分泌
应当公开招标的建设工程项目出现下列情形时,经批准可以进行邀请招标的是()。
2016年4月,50岁的徐某在为自己投保人身保险时,申报的年龄为40岁,而该类保险对被保险人的年龄限制在45岁以下。2017年4月,保险公司发现了该情形。根据保险法律制度的规定,下列表述中,正确的是()。
甲公司为一家上市公司,为提高市场占有率及实现多元化经营,甲公司在2×18年进行了一系列投资和资本运作。甲公司与各个公司均为境内居民企业,所得税税率均为25%。甲公司的投资业务如下:(1)甲公司在2×18年1月30日,从二级交易市场上购人了A公司的股票1
阅读以下文字。完成下列题。有关人士认为,“人类基因组草图”的测绘成功仅仅预示着一个新的开端,真正的研究工作还只刚刚起步。例如,“草图”中留下了许多空白需要填补,不少可能包含着重要的医学信息的空白又顽固地拒绝“泄露自己的秘密”。除了最先完成的22号
据报道目前北京外来务工人员已近700万人,并逐步从传统的建筑、服务业等劳务性行业,向高技术、文化传媒等产业扩展。新生代外来务工人员对城市的贡献更广泛,贴合更密切,相较父辈,他们也更为强烈地渴盼融入生活、工作的城市。今天,在道路上,在办公室里,工厂、饭馆、商
根据我国《刑法》第17条第2款的规定,已满14周岁、不满16周岁的人,犯( )的,应当负刑事责任。
甲电力公司管理的一台变压器位于路旁10米处,为了防止他人接近,电力公司建造嗣墙将变压器嗣起,仅留一道小门供检修人员出人,但并不锁门,平常有守门员乙看守。某日,乙不在,顽童丙(8岁)出于好奇走入围墙内玩耍,结果被电流击伤,经抢救后双臂截肢。根据我国有关法律规
最新回复
(
0
)