首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
We’ve got it all wrong, says Carlos Slim, the Mexican telecoms tycoon and world’s second-richest man: we should be working only
We’ve got it all wrong, says Carlos Slim, the Mexican telecoms tycoon and world’s second-richest man: we should be working only
admin
2015-01-31
64
问题
We’ve got it all wrong, says Carlos Slim, the Mexican telecoms tycoon and world’s second-richest man: we should be working only three days a week. Attending a business conference in Paraguay, Mr. Slim said it was time for a "radical overhaul" of people’s working lives. Instead of being able to retire at 50 or 60, he says, we should work until we are older—but take more time off as we do so.
"People are going to have to work for more years, until they are 70 or 75, and just work three days a week—perhaps 11 hours a day," he told the conference, according to Paraguay.com news agency. "With three work days a week, we would have more time to relax for quality of life. Having four days(off)would be very important to generate new entertainment activities and other ways of being occupied." The 74-year-old self-made magnate believes that such a move would generate a healthier and more productive labour force, while tackling financial challenges linked to longevity. He is putting his money where his mouth is. In his Telmex fixed-line phone company in Mexico, where workers on a collective labour contract who joined the company in their late teens are eligible to retire before they are 50, he has instituted a voluntary scheme allowing such workers to keep working, on full pay, but they only need to work four days a week.
Mr. Slim stunned the Mexican business world this month with plans to break up his Ame rica Mo vil empire, selling about a fifth of its assets, in order to avoid regulatory sanctions. His companies dominate 80 per cent of the fixed-line and 70 per cent of the mobile markets in Mexico—above a new 50 per cent threshold. The magnate is a keen strategist and philanthropist, who has often said what he likes to do best is to think. He has cultivated interests outside the corporate world: his passion for Rodin sculpture and art collecting is evident in the Soumaya museum in Mexico City dedicated to his late wife.
Another of his deep-held beliefs is that education should be rethought. He told the conference in Paraguay that it should "not be boring, but should be fun" and should teach people "not to memorize but to reason; not to domesticate but to train". He also called for more vocational training.
Mr. Slim, who is at the age of 74 already, meanwhile, appears to have no plans to retire.
"Look at who he respects: the(Mexican)banker Manuel Espinosa Yglesias was something of a mentor, and he was still working in his late 80s," said Andrew Paxman, a British historian who is writing a book about Mr. Slim.
Which is not the reason of having four days off a week being very important according to Mr. Slim?
选项
A、People will have more time to relax and achieve quality of life.
B、People can generate new entertainment activities in the spare time.
C、People will have time to think about other ways of being occupied.
D、People will be happy and more willing to go to work.
答案
D
解析
细节题。根据题干中的“having four days off a week”和“very important”可定位至第二段末句“‘With three work days a week,we would have more time to relax;for quality of life.Having four days[off]would be very important to generate new entertainment activities and other ways of being occupied.’”,由此可知,一周休息四天有利于提高生活质量,有利于创造新的娱乐活动以及消磨时间的新方法。A、B、C三项均符合文意,故选择D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/iXh7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Thingsareworthwhilebecausetheyaregainedwithstruggle.B、Lifewithoutstruggleisnotworthliving.C、Peoplewholeada
A、Tokeepquietwhenthebutterflywasstrugglingtocomeoutofthecocoon.B、Towatchhowbutterfliesexchangeinformation.C、
NewtechnologylinkstheworldasneverbeforeOurplanethas【B1】______.It’snowa"globalvillage"wherecountriesareonlyse
ImprovingthebalancebetweentheworkingpartofthedayandtherestofitisagoalofagrowingnumberofworkersinrichWe
Choiceblindness:Youdon’tknowwhatyouwant[A]Wehaveallheardofexpertswhofailbasictestsofsensorydiscriminationin
Thetrendtowardsmallerfamiliesmaynotbeasmodernaswethink.Althoughwomengatherershadfourorfivechildren,onlytwo
Whentelevisionisgood,nothing—notthetheater,notthemagazinesornewspapers—isbetter.Butwhentelevisionisbad,not
A、Thefirstinfectedvictim.B、AcoastalvillageinAfrica.C、Thedoctorwhofirstidentifiedit.D、Ariverrunningthroughthe
A、Whyspeciesdon’tavoidextinctionbyadapting.B、Whyspeciesbecomeextinctattheratetheydo.C、Whyhumansaren’textinct.
A、Heoftenattendedtelevisionprogrammestoproposeideas.B、Heinvitedover40peopletoshowtheirideasinaperiod.C、Hewo
随机试题
有化湿止呕吐作用的药物是
A、利福喷汀B、齐多夫定C、特比萘芬D、磺胺甲噁唑E、替硝唑为半合成的抗结核病药物
下列说法正确的是()
凡在坠落高度基准面()m以上有可能坠落的高处进行作业,均称为高处作业。
电缆支架应安装牢固、横平竖直,各支架的同层横格架应在同一水平上,其高度偏差不大于()。
如今,旅游交通票据的预订一般没有()方式。
《资治通鉴》
假设函数f(x)和g(x)在[a,b]上存在二阶导数,并且g″(x)≠0,f(a)=f(b)=g(a)=g(b)=0,试证:在开区间(a,b)内g(x)≠0。
业务流程重构的实施步骤包括:项目的启动、拟定变革计划、建立项目团队、重新设计()流程并实施,持续改进,重新开始。
A、Cashacheck.B、Openanaccount.C、Changesomemoney.D、Makeadeposit.C事实细节题。本题询问“男士想要做什么?”根据男士的回答“我想兑换200美元”可知他想兑换货币,正确答案是选
最新回复
(
0
)