首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、He thinks it is too soon to tell. B、He disagrees with it. C、He is prized by it. D、He is alarmed by it. B细节辨析题。说话人指出You know I
A、He thinks it is too soon to tell. B、He disagrees with it. C、He is prized by it. D、He is alarmed by it. B细节辨析题。说话人指出You know I
admin
2019-01-10
39
问题
We are rapidly nearing the end of this course in the history of classical music. We have covered several centuries in a very short time. Much too short to do the music justice, of course, but then this is a survey course. From now until the end of the term we’ll be talking about and listening to electronic music. You probably already know that it was in the 1950s that musical computers and synthesizers first appeared in universities. The first commercial synthesizers were sold about this time, too. The sophistication and complexity of these instruments has now increased to the point that they can produce almost any kind of sound. Some alarmists believe these new instruments will bring an end to classical music or that they already have. You know I don’t share this view, though I agree we are in the midst of a revolution in instrument design. This, however, is not the first such revolution in musical history and probably not the last one either. Remember we’ve already studied the similar case in the early 19th century when the piano replaced the harpsichord and modern brass and wind instruments came into being. One of the most important reasons for the great popularity of electronic instruments is their relatively cheap price. Well, just look at it. Only about 400 dollars for an electronic keyboard compared to nearly 3, 000 dollars for a piano. Naturally this has done a lot to increase sales of electronic instruments. But I don’t think even the most ardent supporters of electronic instruments expect them to completely replace acoustic instruments.
Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.
22. What is the speaker’ s main topic?
23. At what point in the semester is this talk being given?
24. What is the speaker’ s opinion of the idea that electronic instruments will destroy classical music?
25. When, according to the speaker, did another significant change in instrument design take place?
选项
A、He thinks it is too soon to tell.
B、He disagrees with it.
C、He is prized by it.
D、He is alarmed by it.
答案
B
解析
细节辨析题。说话人指出You know I don’t share this view,结合上下文可知说话人并不赞成电子乐器将取代古典音乐的观点。所以选项B正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ic47777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Themouth.B、Thethroat.C、Thenose.D、Acomputer.D信息明示题。短文中提到Thevoiceanalyzerisconnectedtoacomputer.故选D。
A、Men.B、Women.C、Olderpeople.D、Youngerpeople.C细节辨认题。短文最后一句Otherstudiesshowthatolderpeopleusuallyfinditeasiertore
A、Fear.B、Shock.C、Anger.D、Surprise.D细节辨认题。短文倒数第二段指出However,“heopenedhiseyeswide”isusedtosuggestangerinChinesewher
A、Watchhisdiet.B、Haveaphysicalcheckup.C、Takeupatraining.D、Gotobedearly.B细节推断题。男士问女士whatareyousuggesting,后面跟的就是
A、2.B、3.C、4.D、5.A细节推断题。由Monday’sreportsaidexportgrowthslowedandconsumerspendingstopped.可知,新闻中提到经济发展滞后的原因包括出口增长减速和消费
A、Collecttickets.B、Takecareofthemanager’sdress.C、Playallkindsofparts.D、Helpadvertisetheirplays.A细节辨认题。短文中间指出Th
A、OnJanuaryfirst.B、ThefirstdayofMarch.C、OnSpringFestival.D、Attheendofsummer.C信息明示题。短文中提到PeopleinChinacelebrat
随机试题
教育起源于儿童对成人的无意识模仿。
中、重度营养不良治疗不恰当的是
预防肺结核最关键、最有效的措施是
以下行为无效的是()
f(x)在点x0处的左、右极限存在且相等是f(x)在点x0处连续的()。
根据《防治海洋工程建设项目污染损害海洋环境管理条例》,关于海洋工程污染物排放管理的规定,下列说法中,正确的是()。
一般墙体大模板在常温条件下,混凝土强度达到()N/mm2.I可拆除。
下列不属于加涅学习水平分类中的学习类型的是()
下列叙述中,正确的是()。
33.Myfatherisn’t__________asheWaslastWeek.
最新回复
(
0
)