首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Experienced observers on American campuses have begun to notice a new group of mothers and fathers emerging over the past two ye
Experienced observers on American campuses have begun to notice a new group of mothers and fathers emerging over the past two ye
admin
2014-01-17
48
问题
Experienced observers on American campuses have begun to notice a new group of mothers and fathers emerging over the past two years. Informally they are being called "helicopter parents" because of the way they hover over their offspring well beyond the standard moment to say goodbye.
Clearly, with parents like these hovering close at hand, colleges and universities should consider themselves warned that life both on and off campus is not what is used to be.
Why are these issues even being raised this fall? It is because parents have officially stepped forward as higher education’s newest constituency. Effective parent-orientation programs increasingly complex and comprehensive—are the first and most public steps in acknowledging the importance of their interests. In fact, mothers and fathers are arriving on campus with more serious questions than ever before about the cost of higher education, and what their child’s school of choice is doing to earn their dollars.
Among high-profile institutions nationally, few have taken as dramatic steps as has Northeast University in Boston. Over the past five years, to enhance its image, Northeastern University has gone against the grain and boldly recast itself, focusing on national prominence over bulk.
In the mid-1980s, it registered over 30, 000 full and part-time undergraduates; last year, the university enrolled a more selectively chosen 18, 000 undergraduates. Along the way, however, many parents have had many questions about life on and off this prominent urban campus.
Actually aware of this, and of its growing responsibilities to its neighbors and the external community, Northeastern has strategically enhanced its parent-orientated programs as a way to build friends and refine its new image.
According to Caro Mercado, director of the Office of Parent Programs and Services, Northeastern jointly focused its orientations for parents and students on the importance of being "good citizens and good neighbors" simultaneously. With orientation sessions that feature videotapes of campus neighbors talking about the school, with a much more deliberate system of alerting parents to the major events coming to the city over the course of the year, and with an official Parents Association that publishes its own newsletter and handbook, Northeastern tangibly makes the kinds of extra effort that parents have come to believe that it should be included in the cost of their family’s higher education①.
And yet as competing colleges and universities in every sector of the country now furiously launch new parents’ pages on their websites and publish their first parent newsletters, a new tension had emerged on those same campuses: Whose first-year experience is it, anyway?
The most enlightened universities recognize the need to establish a relationship with each student that respects privacy, encourages independence, and facilities the transition to adulthood. Although it may not be immediately apparent, the expectation that these skills will be delivered is precisely what parents have purchased in their child’s choice of an undergraduate degree program. Blindly continuing the same patterns of involvement that worked when their child was in high school is not the answer②.
What progress has Northeastern University made in recent years?
选项
A、It has registered more students,
B、It has earned more money.
C、It has greatly enhanced its image.
D、It has become a high-profile institution.
答案
C
解析
推理判断题。文章第五段第一句,作者指出东北大学在20世纪80年代中期招收30000多名学生,而去年只有选择地招收了18 000名,选项A 明显不对。选项B 在文中没有涉及到。第四段第一句话指出,东北大学本来就是有高姿态的学校之一,这不是今年才取得的进步,所以选项D 也不正确。通过第四段第二句、第六段后半句话可以看出,为了提高自身形象,东北大学迈出了大步子,并取得了明显的效果。故选项C 是正确的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ifFK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Formanypeopletoday,readingisnolongerrelaxatioaTo【C1】______theirworktheymustreadletters,reports,newspapers...In
Accordingtothenews,whenthefirefighttookplacethemilitantswere
WhichofthefollowingisNOTtrueaccordingtothepassage?
Whichofthefollowingismentionedasareasonforthelowpopulationgrowthrate?
Whatkindofwhiskydoesthemanexpecttobeoffered?
TheKalinagotribe,ontheislandofDominica,isundersomehistoricpopulationpressure.The【C1】______majorityoftheWestI
Fromheat-hazeandsummersmogtooutsizehailstonesandflashfloods:moretopsyturvyweatherisontheway,Britain’sforecast
Artistsoverthecenturieshavechosenallsortsofseeminglyunusualthingswithwhichtocreatetheirart,fromground-uproot
Itmaybeoneoftheworld’sgreatshoppingdestinations,butLondon’sRegentStreetisfailingthefashiontest,accordingtot
Theteachertoldusnothing______difficultifweputourheartsintoit.
随机试题
设可导函数f(x)满足方程f(x)+30tf(t)dt=1,求:函数f(x)的解析式
高压硅整流器与真空管整流器相比,前者的优点不包括
根据《药品管理法》规定按假药论处的下列药品中不包括
药源性疾病的治疗包括()。
A.低血糖反应B.妊娠后期糖尿病C.酮症酸中毒D.2型糖尿病E.血管神经性水肿胰岛素剂量不足或中断可引起
乙要求委托余某、肖某、戊三人共同为自己辩护,因为三人都是乙的好朋友。余某:男,无固定职业,三年前因妨碍公务罪被判处有期徒刑三年。余某不服一审判决,上诉后二审法院维持一审判决。余某仍然不服,屡次申诉减免。经查,对余某的定罪量刑完全正确,但余某不思悔改,现刑满
法律规定的不以当事人的主观意志为转移的、能引起法律关系的产生、变更和消灭的属于()。
根据下面文字材料回答下列问题。2006年,全国参加基本医疗保险人数为15737万,比上年底增加1954万。其中,参保职工11587万,比上年增加1565万,参保退休人员4150万。2006年,全国基本医疗保险基金收入1728亿元,支出
(9)______(15)______
Nowadays,thereisanewtrendamongcollegestudents.Manyofthemhavemovedouttoliveoutsidethecampus,someforlove,an
最新回复
(
0
)