首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In a recent article, mathematician Aczel argues convincingly that the number of planets suit able for life is extremely large. T
In a recent article, mathematician Aczel argues convincingly that the number of planets suit able for life is extremely large. T
admin
2013-04-08
43
问题
In a recent article, mathematician Aczel argues convincingly that the number of planets suit able for life is extremely large. There are about 300 billion stars in our galaxy (银河系) and possibly 100 billion galaxies in the universe. Some may quarrel with Aczel’ s claim that as many as half of these stars can be presumed to have planets, and that on average one in nine of those planets is suitable for life; but few, I think, will disagree with his conclusion that there are a very large number of planets suitable for life.
The trouble starts when we come to estimate the probability that life will emerge on any of these planets. The problem is that we don’ t have a good theory of the origin of life on earth. Without one, it is anybody’ s guess how likely this event actually was. Out of thin air Aczel conjures (想像) the figure of 1 in a trillion for this likelihood and concludes that the probability of life existing on at least one other planet is virtually 1.
Statistics are extremely powerful and important, and Aczel is a very clear and capable exponent (倡导者) of them. But statistics cannot substitute for empirical (经验主义的) knowledge about the way the universe behaves. We now have no reasonable way of arriving at robust estimates for the probability of life arising spontaneously when the conditions are right. So, until we either discover extraterrestrial (外星球的) life or understand far more about how at least one form of life--terrestrial life--first appeared, we can do little more than guess at the likely hood that life exists elsewhere in the universe. And as long as we’ re merely guessing, we should not dress up our interesting speculations as mathematical certainties.
Though challenged by many people, Aczel firmly believes that ______.
选项
A、about 1 million planets in our galaxy are suitable for life
B、it is very likely for life to exist on other planets
C、life exists in approximately 150 billion stars in our galaxy
D、there are a very large number of planets suitable for life
答案
B
解析
细节题。题干问“尽管遭到质疑,Aczel仍然坚信的观点是什么”。根据第一段的描述进行简单的数学计算可知选项A和C均为误。根据第二段最后一句“Aczel conjures...and concludes that the probability of life existing on at least one other planet is virtually 1”可知 Aczel是坚信其他行星上肯定有生命存在的,但是根据第一段中Some may quarrel with Aczel’s claim that as many as half of these stars can be presumed to have planets叫知这一观点遭到了质疑,故选项B正确。选项D有一定的迷惑性,虽然它是Aczel坚信的观点,但是正如作者所说, few will disagree with his conclusion that there are a very large number of planets suitable for life,故选项D为误。答案为B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/igr7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Hetookthemtowatchabasketballgame.B、HetrainedthemtoplayEuropeanfootball.C、Heletthemcompeteingettingballso
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledLimitingtheUseofDisposablePlasticBags.Youshoul
Wedon’thavemanychancestowritecompositionsasassignment.______(在这种情况下),keepingdiaryinEnglishmaycompensatef
InformedpublicdebatecriticaltofutureofgenomicmedicineJustmentioning"stem-cellresearch"or"genomicmedicine"can
InformedpublicdebatecriticaltofutureofgenomicmedicineJustmentioning"stem-cellresearch"or"genomicmedicine"can
Astheplacecircledovertheairport,everyonesensedthatsomethingwaswrong.Theplanewasmovingunsteadilythroughtheair
A、Theyspentlongertimeinroom.B、Theycoveredmorearea.C、Theywalkedmuchfaster.D、Theygetoutsoon.A推断题。浏览选项可知,选项应该跟the
A、Tellthetruth.B、Showthestrength.C、Buildself-confidence.D、Learnfromknowledge.A语义理解题。女士提到。她妈妈说亲切友好是一种力量,因此大家都应该那样。除此之外
A、Becauseofmodemtechnology.B、Becauseofmodernbusinesspractice.C、BecauseoftheIndustrialRevolution.D、Becauseofthea
Thereseemsnevertohavebeenacivilizationwithouttoys,butwhenandhowtheydevelopedisunknown.Theyprobablycameabout
随机试题
有关中药材专业市场的禁止性规定,说法正确的有
下列关于施工许可证法定批准条件的说法,正确的是()。
【背景资料】某施工单位承建了一条长20km的二级公路,设计时速为60km/h。施工前,在项目部,设计单位将相关的设计资料交给了施工单位。施工单位作了充分的准备,复核了GPs点、水准点,测绘了横断面等,核对无误后,进行现场放样测量。其中,
小张与小李签订借款合同,下列情形中借款合同不生效的是()。
正在编辑的Word文件因断电而丢失信息,原因是()。
教师的专业知识素养包括()。
设f(x,y)=,求fxy(0,0)和fyx(0,0).
设向量组A:a1,a2;向量组B:a1,a2,a3;向量组C:a1,a2,a4的秩RA=RB=2,RC=3,求向量组D:a1,a2,2a3—3a4的秩.
如下图所示,某园区网中的路由器R1与R2相连,R2与R3相连,R3与R4相连,R4直接与Internet上的路由器R5相连,路由器R1和R2缺省路由的正确配置是
A、Betweenonehundredandthreehundred~B、Betweentwohundredandfourhundred.C、Betweentwohundredandthreehundred.D、Betw
最新回复
(
0
)