首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Blind people can "see" things by using other parts of their bodies. This fact may help us to understand our feelings about color
Blind people can "see" things by using other parts of their bodies. This fact may help us to understand our feelings about color
admin
2018-04-17
32
问题
Blind people can "see" things by using other parts of their bodies. This fact may help us to understand our feelings about color. If blind people can sense color differences, then perhaps we, too, are affected by color unconsciously (无意识地).
Manufacturers (生产商) have discovered by experience that sugar sells badly in green wrappings , that blue foods are considered unpleasant, and that cosmetics (化妆品) should never be packaged in brown.
These discoveries have grown into a branch of color psychology.
Color psychology now finds application in everything from fashion to decoration. Some of our preferences are clearly psychological. Dark blue is the color of the night sky and therefore associated with calm, which yellow is a day color with associations of energy and incentive(刺激). For a primitive man, activity during the day meant hunting and attacking, while he soon saw red as the color of blood and anger and the heat that came with effort. And green is associated with passive defense and self-protection.
Experiments have shown that colors, partly because of their psychological associations, also have a direct psychological effect.
People exposed to bright red show an increase in breath, in heartbeat and in blood pressure; red is exciting. Similar exposure to pure blue has exactly the opposite effect; it is a calming color. Because of its exciting meaning, red is chosen as the signal for danger, but closer analysis shows that a vivid yellow can produce a more basic state of alarm. So fire engines and ambulances in some advanced communities are now rushing around in bright yellow colors that stop the traffic dead.
Which of the following could be the most suitable title for the passage?
选项
A、The Branch of Color Psychology.
B、Color and Its Meanings.
C、The Practical Use of Color Psychology.
D、Color and Feelings.
答案
D
解析
本题考查对文章主题思想的理解。根据文章第一段可知文章主题是颜色和人的情感的关系,然后逐渐展开。所以选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/iiiC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
NocountryintheworldhasmoredailynewspapersthantheUSA.Therearealmost2,000ofthem,ascomparedwith180inJapan,1
Nowadaysmostpeopledecidequite【61】whatkindofworktheywoulddo.WhenIwasatschool,wehadtochoose【62】whenwewerefif
Haveyoueverdreamedoftravelinginspace?Itwasimpossibleahundredyearsago,norwasit50yearsago.Withthecomingof
Nearlyall"speedreading"courseshavea"pacing"element—sometimingdevicewhichletsthestudentknowhowmanywordsaminut
Duringthesummersessionthesewillbearevisedscheduleofservicesfortheuniversitycommunity.Specificchangesforinterc
Readthefollowingdialogueandtrytofillupthegapswithproperwords,phrases,orsentences.Customer:【56】,butcouldy
Cotton,likesilk,wasdiscoveredandmade【61】clothbymanbeforethehistoricalperiod【62】.ItsfirstrecordedusewasinIndia
Althoughhewasrich,______heisnothappy.
VerysoonacomputerwillbeabletoteachyouEnglish.Itwillalsobeabletotranslateanylanguageforyoutoo.It’sjuston
Naturehasdevisedmanywaystoprotectcreatures’eyes.Themostcommonprotectionistheeyelid—afoldofskinthatclosesove
随机试题
女性,42岁。低热、咳嗽、少量痰中带血3周。胸片显示右上肺斑点状阴影。该患者最可能的诊断是
胯腹痈初起可选用的外用药物是
A、腺淋巴瘤B、多形性腺瘤C、基底细胞腺瘤D、腺样囊性癌E、腺泡细胞癌筛状结构常见于
小儿生长发育最快的时期是
对胃癌有较好疗效对恶性淋巴瘤有显效
根据《近期建设规划工作暂行办法》的规定,城市近期建设规划的指导性内容不包括()。
嗜好是指对某事物具有浓厚的兴趣,多指不好的、特殊的、成习惯的爱好。下列选项中,属于嗜好的是()。
甲、乙两地相距5千米,小张以40米/分的速度从甲地出发去乙地,途中换成骑行,速度为200米/分,最终半个小时到达乙地,则小张是在距离乙地多远的地方换成骑行的?
汉代曾发生这样一件事情:齐太仓令获罪当处墨刑,其女缇萦上书请求将自己没为官奴,替父赎罪。这一事件导致了()。
Throughouthistoryhas【C1】______changedhisphysicalenvironmentinordertoimprovehis【C2】______oflife.Withthetoolsoft
最新回复
(
0
)