首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Jim Clark, 55, is the first person ever to start three companies that each grew to be worth more than $ 1 billion—an achievement
Jim Clark, 55, is the first person ever to start three companies that each grew to be worth more than $ 1 billion—an achievement
admin
2019-05-09
32
问题
Jim Clark, 55, is the first person ever to start three companies that each grew to be worth more than $ 1 billion—an achievement celebrated in Michael Lewis’ best-selling book, The New New Thing. Clark saw in primitive computer graphics chips the potential for powerful new workstations built by Silicon Graphics. He looked at a simple interface for websites, and turned it into the Netscape Web browser. And he most recently has exploited the potential of the Web for dispensing medical information through a company called Healtheon. Each of these ideas has netted Clark a cool billion or so. Shouldn’ t such a visionary come up with a similarly new way of giving those bucks away?
Well, no. Clark has bestowed his money the old-fashioned way—by attaching his name to a building at Stanford University, his alma mater. His $ 150 million grant, establishing the Jim C. Clark Center for Biomedical Engineering and Sciences, reflects his belief that just as computer technology has been driving today’ s economy, biotech will power it over the next 40 years. "Some people say you should give where the need is greatest, "he says, shrugging. "But that’ s the job for government. For me, with only a few billion, ! have more impact targeting a specific priority. "
Clark also wanted to reward Stanford, whose labs he used while engineering the chip for his Silicon Graphics workstations. And this was the sort of philanthropic gesture that would still leave him time to have fun running companies, building yachts and flying helicopters. Clark has a personal insight into why some tech multimillionaires postpone serious charitable giving. At one point in 1998, he watched the value of his Netscape stock erode from $ 2 billion to $ 200 million. And other wealthy techies have seen similar wild swings in their personal fortunes. Explains Clark: " When you see your net worth drop like that, you think, ’ If this keeps going, I’ m going to have to sell my air-plane.
Clark is critical of some of his Silicon Valley brethren who haven’ t been as generous, despite their multibillion-dollar net worth. He hopes his gift will spur other tech billionaires to action, particularly Yahoo founders Jerry Yang and David Filo, who don’ t discuss specifics of any giving they may have done—and who Clark believes have been too frugal. "These guys actually ran the Yahoo servers out of Stanford, " says Clark. "They should be giving something back. These guys are young, but they’ ve got more money than me. Or take Larry Ellison: he should be doing more. "
But Clark remains optimistic: " These new-money guys, first they have to get a couple of houses, the plane. At that point they’ll think about: How can I do something more impacting?"
The founders of Yahoo are mentioned to show______.
选项
A、their way of saving money
B、their ungenerosity and less interest in donating
C、Clark’ s contempt of the new money
D、their difficulty in getting rich
答案
B
解析
细节题。原文对应信息在倒数第二段:“…Yahoo founders Jerry Yang and David Filo,who don’t discuss specifics of any giving they may have done--and who Clark believes have been too frugal.”意思为“雅虎公司的创始人杰瑞-杨和大卫-菲洛从不谈论任何力所能及的捐助事宜——克拉克认为他们两人太过于精打细算。”故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/inCd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Whenpeoplecommunicatefacetoface,theyconveyinformationinseveralwaysapartfrombythewordstheyuse.Thus,howoften
Industrial【21】______doesnotjusthappen.Companies【22】______lowaccidentratesplantheirsafetyprograms,workhard
Whatarenon-readers,accordingtothefirstspeaker?
Takingchargeofyourselfinvolvesputtingtorestsomeveryprevalentmyths.Atthetopofthelististhenotionthatintellig
Whatisthespeaker?
Americansfullyexpectthepresidentto______.
Scientistsclaimthatairpollutioncausesadeclineintheworld’saverageairtemperature.Inordertoprovethattheory,ecol
ManyAmericanshaveagrosslydistortedandexaggeratedviewofmostoftheriskssurroundingfood.FergusClydesdale,headoft
Manydoctorssuspectthattheremaybesomerelationshipbetweenemotionsandillness.However,theycannotfindaproof.Iti
Thedirector.
随机试题
国有公司财务人员甲于2007年6月挪用单位救灾款100万元,供白己购买股票,后股价大跌,甲无力归还该款项。2008年1月,甲挪用单位办公经费70万元为自己购买商品房。两周后,甲采取销毁账目的手段,使挪用的办公经费70万元中的50万元难以在单位财务账上反映出
某儿2岁,发育正常,其膳食安排下列哪项是正确的
韩某起诉翔鹭公司要求其依约交付电脑,并支付迟延履行违约金5万元。经县市两级法院审理,韩某均胜诉。后翔鹭公司以原审适用法律错误为由申清再审,省高院裁定再审后,韩某变更诉讼请求为解除合同,支付迟延履行违约金10万元。再审法院最终维持原判。关于再审程序的表述,下
对于同时分属于不同级别的临时性水工建筑物,其级别应按照其中的()确定。
小王为偿还欠小李的10000元借款,把自己的房屋提供给小李免费住一年,当地同类房屋的租金水平为15000元,则下列说法正确的是()。
根据现行增值税的规定,下列说法正确的有()。
下列关于债券的表述中,不正确的是()。
=________.
下图中交换机同属一个VTP域。除交换机B外,所有交换机的VLAN配置都与交换机A相同。交换机A和B的VTP工作模式的正确配置是()。
ITaPInstructionalLabEtiquette(守则)—Thislabisastudyzone—pleaselimityournoise.Cellphonesandotherelectroniccommuni
最新回复
(
0
)