首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Up until a few decades ago, our visions of the future were largely—though by no means uniformly— glowingly positive. Science and
Up until a few decades ago, our visions of the future were largely—though by no means uniformly— glowingly positive. Science and
admin
2017-12-11
51
问题
Up until a few decades ago, our visions of the future were largely—though by no means uniformly— glowingly positive. Science and technology would cure all the ills of humanity, leading to lives of fulfillment and opportunity for all.
Now utopia has grown unfashionable, as we have gained a deeper appreciation of the range of threats facing us, from asteroid strike to epidemic flu to climate change. You might even be tempted to assume that humanity has little future to look forward to.
But such gloominess is misplaced. The fossil record shows that many species have endured for millions of years—so why shouldn’ t we? Take a broader look at our species’ place in the universe, and it becomes clear that we have an excellent chance of surviving for tens, if not hundreds, of thousands of years. Look up Homo sapiens in the "Red List" of threatened species of the International Union for the Conversation of Nature(IUCN)and you will read: "Listed as Least Concern as the species is very widely distributed, adaptable, currently increasing, and there are no major threats resulting in an overall population decline."
So what does our deep future hold? A growing number of researchers and organizations are now thinking seriously about that question. For example, the Long Now Foundation has its flagship project a mechanical clock that is designed to still be marking time thousands of years hence.
Perhaps willfully, it may be easier to think about such lengthy timescales than about the more immediate future. The potential evolution of today’ s technology, and its social consequences, is dazzlingly complicated, and it’s perhaps best left to science fiction writers and futurologists to explore the many possibilities we can envisage. That’ s one reason why we have launched Arc, a new publication dedicated to the near future.
But take a longer view and there is a surprising amount that we can say with considerable assurance. As so often, the past holds the key to the future: we have now identified enough of the long-term patterns shaping the history of the planet, and our species, to make evidence-based forecasts about the situations in which our descendants will find themselves.
This long perspective makes the pessimistic view of our prospects seem more likely to be a passing fad. To be sure, the future is not all rosy. But we are now knowledgeable enough to reduce many of the risks that threatened the existence of earlier humans, and to improve the lot of those to come.
Which of the following is true according to Paragraph 5?
选项
A、Arc helps limit the scope of futurological studies.
B、Technology offers solutions to social problem.
C、The interest in science fiction is on the rise.
D、Our immediate future is hard to conceive.
答案
D
解析
细节题。本题可用排除法。A项“Arc帮助限定了未来学研究的范围”,B项“技术为社会问 题提供了解决办法”,C项“对科幻小说的兴趣在上升”,原文均未提及,属于过度推断。D项“不久 的将来是不好设想的”。根据第五段首句it may be easier to think about…than about the more im mediate future可知,D项正确,conceive意为“构思,想象,设想”,相当于原文的think about。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/isBZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
TheU.S.systemofhighereducationiswidelyconsideredtheworld’sbest.Acollegeeducation【C1】______substantialbenefits—abo
TheEU’sclimatechiefisseekingtoextendthebloc’srenewableenergytargets,inamoveapparentlydesignedtoprotectthegr
Goinghungryisamajorcontributortoillhealth,particularlyamongchildren,andanewreportrevealshowlong-lastingtheda
Goinghungryisamajorcontributortoillhealth,particularlyamongchildren,andanewreportrevealshowlong-lastingtheda
Oldpeoplearealwayssayingthattheyoungarenotwhattheywere.Thesame【C1】______ismadefromgenerationtogenerationand
Oldpeoplearealwayssayingthattheyoungarenotwhattheywere.Thesame【C1】______ismadefromgenerationtogenerationand
Collegestudentsaremorestressedoutthaneverbefore—atleastaccordingtothelatestfindingsofalarge,nationalsurveyth
Collegestudentsaremorestressedoutthaneverbefore—atleastaccordingtothelatestfindingsofalarge,nationalsurveyth
Britain’sprivateschoolsareoneofitsmostsuccessfulexports.Thechildrenofthewealthy【C1】______tothem,whetherfromChi
ConventionalwisdomholdsthatMillennialsareentitled,easilydistracted,impatient,self-absorbed,lazy,andunlikelytostay
随机试题
中、小功率的电动机短路保护时,应使用熔断器或热继电器。()
胎儿生长受限分为内因性均称型和外因性不匀称型两类。()
疳证的主要临床表现包括
下列金融机构中,可以担任股票承销人的有()。
工程建设监理实施细则不包括()。
甲公司自行建造某项生产用大型设备,该设备由A、B、C、D四个部件组成。建造过程中发生外购设备和材料成本7320万元,人工成本1200万元,资本化的借款费用1920万元,安装费用1140万元,为达到正常运转发生测试费600万元,外聘专业人员服务费360万元,
根据《中华人民共和国教育法》,下列不属于设立学校及其他教育机构必须具备的基本条件是()。
16世纪意大利的音乐创作中,被称为“教会音乐的救星”的罗马乐派代表是()。
有如下程序:#includeusingnameespacestd;classBase{private:voidfun1()const{eout
JourneyinCatastrophes:ThreeFormsofViolentStormsI.WindsandstormsA.Winds’movinginviolentstorms—bringingabout
最新回复
(
0
)