首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
For most of us, work is the central, dominating fact of life. We spend more than half our conscious hours at work, preparing for
For most of us, work is the central, dominating fact of life. We spend more than half our conscious hours at work, preparing for
admin
2011-02-11
52
问题
For most of us, work is the central, dominating fact of life. We spend more than half our conscious hours at work, preparing for work, traveling to and from work. What we do there largely determines our standard of living and the status we are accorded to a considerable extent as well. It is sometimes said that because leisure has become more important the indignities and injustices of work can be pushed into a corner, that because most work is pretty intolerable, the people who do it should compensate for its boredom, frustrations and humiliations by concentrating their hopes in the other parts of their lives. I reject that as a counsel of despair. For the foreseeable future the material and psychological rewards which work can provide, and the conditions in which work is done, will continue to play a vital part in determining the satisfaction that life can offer. Yet only a small minority can control the pace at which they work or the conditions in which their work is done; only for a small minority does work offer scope for creativity, imagination, or initiative.
Inequality at work and in work is still one of the most cruel and most glaring forms of inequality in our society. We cannot hope to solve the more obvious problems of industrial life, many of which arise directly or indirectly from the frustrations created by inequality at work, unless we tackle it head-on. Still less can we hope to create a decent and hi, mane society.
The most glaring inequality is that between managers and the rest. For most managers, work is an opportunity and a challenge. Their jobs engage their interest and allow them to develop their abilities. They are constantly learning; they are able to exercise responsibility; they have a considerable degree of control over their own and others’ working lives. Most important of all, they have opportunity to initiate. By contrast, for most manual workers, and for a growing number of white-collar workers, work is a boring, dull, even painful experience. They spend all their working lives in conditions which would be regarded as intolerable for themselves by those who make the decisions which let such conditions continue. The majority has little control over their work; it provides them with no opportunity for personal development. Often production is so designed that workers are simply part of the technology. In offices, many jobs are so routine that workers justifiably feel themselves to be mere cogs in the bureaucratic machine. As a direct consequence of their work experience, many workers feel alienated from their work and their firm, whether it is in public or in private ownership.
According to the writer, in the future work will ______.
选项
A、matter less than it does now
B、be as important as it is now
C、be better paid than it is now
D、offer more satisfaction than it does now
答案
B
解析
从文章中第一段里面出现的这句话:For the foreseeable future the material and psychological rewards which work can provide,and the conditions in which work is done,will continue to play a vital part in determining the satisfaction that life can offer.可以得出推论,工作在可以预见的将来仍将发挥重要的作用。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/isYO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Althoughthedistributionofrecordedmusicwentdigitalwiththeintroductionofthecompactdiscintheearly1980s,technolog
Thedestructionofournaturalresourcesandcontaminationofourfoodsupplycontinuetooccur,largelybecauseoftheextreme
FoodandFitness:theAmericanObsessionAmericansseemtobealwaysinahurry,whichhasbecomeone【1】【1】__________
Thedreamoflostinnocencerecoveredinagoldenfuturealwayshauntstheimaginationofcolonialpioneers.Itspremiseismyop
InmyearlychildhoodIreceivednoformalreligiouseducation.Idid,ofcourse,receivedthatethicalandmoraltrainingthat
AftersomanyyearsofstudyingEnglish,youmaystillgetconfusedlikeyoufirstcomeherejustbecauseoftheslangthestude
Historicaldevelopmentsofthepasthalfcenturyandtheinventionofmoderntelecommunicationandtransportationtechnologiesh
HowtheSmallpoxWarWasWonTheworld’slastknowncaseofsmallpoxwasreportedinSomalia,theHornofAfrica,inOctober
A、fifteenB、twoC、fortyD、fiveD新闻提到飓风Elida是本季第5个热带风暴,故D项正确。
A、twoweeks.B、amonth.C、anunknownperiod.D、threedays.C新闻提到,农民联合会表示罢工还将持续多久仍未可知,可见C为正确答案。unknownperiod是undeterminedperiod
随机试题
简述司法机关对公共政策的监控的主要表现。
《大同》中,大同社会的最根本的特征是()
女,30岁。脱发、四肢关节痛半年,肝脾均于肋下2cm扪及,查Hb60g/L,RBC1.8×1012/L。WBC7.7×109/L,PLT150×109/L,网织红细胞12%,骨髓示增生性贫血,酸化血清溶血试验(一),尿蛋白(++)。最可能的诊断是
A.反治B.正治C.标本兼治D.扶正祛邪E.扶正固表以热治热为()
2014年3月1日,某建筑公司因为生产经营发生严重困难,张某成为被裁减人员。如果该建筑公司()前重新招用人员的,应当优先招用张某等被裁减人员。
1990年开始,我国有关部门开始生产“绿色食品”。()
十面埋伏:韩信
设总体X~N(0,1),X1,X2,X3,X4为来自总体的简单随机样本,则服从的分布为_______.
Accordingtothepassage,thefivewell-knownplanthormonesarenotusefulincontrollingthegrowthofcropsbecause______Th
【B1】【B13】
最新回复
(
0
)