首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Light pollution is the glow you can see at night above cities and towns. It is a problem that has been accompanying man ever sin
Light pollution is the glow you can see at night above cities and towns. It is a problem that has been accompanying man ever sin
admin
2013-06-02
39
问题
Light pollution is the glow you can see at night above cities and towns. It is a problem that has been accompanying man ever since he started his first fire some 15 000 years ago, and technology has only made it worse. Light pollution is the stray (杂乱的) light that comes from streetlights, billboard signs, buildings, parking lots, sports arenas and any other source of illumination that is reflected or directed into the atmosphere. Light pollution is made worse with air pollution, as the small particles that float in the air serve to scatter and reflect the light, compounding the problem. The effect of light pollution is to reduce the contrast, and therefore the visibility of dimmer objects in the night sky, which affects professional, as well as amateur astronomers.
Light pollution exists on every continent except Antarctica. Urban light pollution means that one-fifth of the world’s population can no longer see the Milky Way with the naked eye. Many city kids, even if they did peer through the orange smog above their heads, would probably see only a handful of stars. We have lost our view of the stars, and we have mucked up (把......弄脏) our nighttime environment as well.
Lots of people find the ever-brightening night annoying, and animals that are programmed to prefer the dark may avoid brightened habitat. Sea turtles can get lost searching for a beach to lay eggs, and their hatchlings (幼龟) may confuse over-lit beachfront resorts for the ocean horizon, wasting precious energy needed to find the sea and escape predators. Because their necks aren’t yet long enough to see things far away, baby turtles rely on the mirror image of the moon to guide them to the sea, to begin their new life. A car may even hit a particular turtle, which was thinking the light from a nearby city was moonlight reflecting off the ocean waves. Birds that live in and around cities can die because of sky glow, too. The abundance of bright lights can blind them, leading to countless collisions with buildings, billboards and other tall structures.
These are merely a few of the possible negative effects light pollution has on our world. A very serious issue in our modern-day society is that light pollution is a terrible waste of energy since lighting is responsible for one-fourth of all energy consumption worldwide.
Reducing light pollution is not difficult. Light pollution is the easiest type of pollution to end. On an individual level, people can help reduce much sky glow by using lighting only when necessary and by choosing well shielded lighting fixtures. The stars above us are a priceless heritage—not only for astronomers but for all humans. More of our children should be able to look up at night and see that the Milky Way is not just a candy bar.
What can we learn about light pollution from the passage?
选项
A、It can be lessened with technology.
B、It can even affect human health.
C、It has aggravated the air pollution.
D、It has obscured our view of the night sky.
答案
D
解析
细节推断题。第一段最后一句指出,光污染使得对比度减弱,因此较暗物体的能见度降低,从而影响了天文学者的研究。由此可以推断D)为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/iyB7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Gotapenhandy?Tobestestimateyourstart-upcosts,you’llneedtomakealistandthemoredetailedthebetter.Asmartway
Gotapenhandy?Tobestestimateyourstart-upcosts,you’llneedtomakealistandthemoredetailedthebetter.Asmartway
TheOnlyChild;RevealingtheMythsAccordingtotheGuttmacherInstitute,aleadingreproductive-healthresearchorganizati
TheOnlyChild;RevealingtheMythsAccordingtotheGuttmacherInstitute,aleadingreproductive-healthresearchorganizati
A、Thestudentsalwayssleepinhisclass.B、Heispopularamongthestudents.C、Heprefersdiscussiongroupsinhisclass.D、He
Withtheglobaleconomynowtakingmoreexecutivestofar-awayplaceslikeBeijingandMumbai,jetlagisbecomingabiggerprob
Kunzgaveupsoftwareengineeringmainlybecauseheearnedlessthanthoseinlaworbusinessfielddid.AtHighTechHigh,___
I’vealwaysbeenanoptimistandIsupposethatisrootedinmybeliefthatthepowerofcreativityandintelligencecanmaketh
What’syourearliestchildhoodmemory?Canyourememberlearningtowalk?Ortalk?Thefirsttimeyou【C1】______thunderorw
随机试题
A.风邪B.寒邪C.暑邪D.湿邪E.燥邪具有“凝滞收引”特性的六淫之邪为()
因施工合同引起的诉讼,一般由( )人民法院管辖。
国际多式联运必须使用一张运输单证。()
下列计算式子正确的是()。
《旅游法》第82条规定,旅游者在人身、财产安全遇有危险时,有权请求()进行及时救助。
东汉名医华佗在外科手术中应用的麻醉药是()。
第二次世界大战,苏德战场的转折点是()。
马可.波罗是否真的到过中国,国际学术界一直有争议。我在读过各种资料后认为,他确实来过中国,因为他游记中对元大都和卢沟桥的细致描绘,对刺杀阿合马事件的准确叙述,不可能只凭_________。而对于反对派关于其游记中存在的时间不符及史料无据的质疑,可能的解释是
【B1】【B10】
【1】【4】
最新回复
(
0
)