首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Following repeated delays, on November 19th the IMF finally approved a $2.1 billion loan to Iceland aimed at reviving the count
Following repeated delays, on November 19th the IMF finally approved a $2.1 billion loan to Iceland aimed at reviving the count
admin
2010-10-28
52
问题
Following repeated delays, on November 19th the IMF finally approved a $2.1 billion loan to Iceland aimed at reviving the country’s economy "after the collapse of its banking system in October triggered a crisis of investor confidence and a sharp decline in the value of the Krona. The IMF loan is in the form of a two-year stand-by agreement, with Iceland able to draw about $825 million immediately and the remainder in eight installments each of around $155 million, subject to quarterly reviews.
Negotiations over the IMF bailout(救援行动) had been ongoing for a number of weeks, held up not so much by the need for the government to meet requisite policy conditions as by an increasingly bitter dispute concerning the Icelandic state’s obligations to reimburse(偿还) depositors -- mostly in the UK, Netherlands and Germany -- holding savings accounts with Icesave, the online arm of one of the bankrupt Icelandic lenders, Landsbanki. Previously the government had threatened only to reimburse domestic depositors.
Before the IMF loan could be agreed, Iceland had to commit to guaranteeing to each depositor the minimum payment of 20,887, as stipulated under European Economic Area (EEA) legislation that allowed Icelandic banks to operate in the EU. Precise details of how all the refunds will be made are still to be finalized, although it was stressed that today’s IMF loan will not be used to repay depositors. The UK has loaned $3.3 billion to Iceland to cover the estimated 300,000 British depositors in Icesave. In a joint statement, the British, Dutch and German governments indicated that the countries will all work together "to conclude agreements on pre-financing that enables Iceland to meet its obligations toward depositors shortly."
As well as reaching an agreement on Icesave, the IMF had also wanted confirmation of additional binding support from Iceland’s Nordic neighbors. Finland, Sweden, Norway and Denmark have agreed to lend a combined $2.5 billion, with Poland offering a further $200 million and even the tiny Faroe Islands stumping up $50 million. Talks are also believed to be ongoing with Russia, while EU countries may provide future funding.
The dispute over the bailout was triggered by the government’s threat of only repaying ______.
选项
答案
domestic depositors
解析
空白处要填入repay的宾语。第二段开头提到各国政府就IMF是否应向冰岛施行救援存有激烈的争议,然后由定位句指明原因:冰岛政府曾威胁只偿付国内的存款者;又由repay与reimburse同义,可确定正确答案为domestic depositors。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/j4z7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Thegeneralpublic,however,likestheidea:【B1】______favoredwiderissuingofguns.Butthey,ofcourse,wouldnothavetocar
PassageOneItcanbeshowninfactsendfiguresthatcyclingisthecheapest,mostconvenient,endmostenvironmentallydes
Animalperformmanyusefulandentertainingjobs.Dogsareparticularvaluableinguidingtheblind,protectingproperty,
PassageOneITEMONEFORSALE:OceanKayakFrenzy,BrightYellow,$300;noaccessories.Theirkayakhasbeenstoredintheg
A、BecauseitwelcomestabigsumofmoneybytouristB、Becauseitthinksthatsafetymeasuresarefollowedcarefully.C、Because
Geneticengineering,theprocessofsplicing(连接)togetherDNAfromdifferentorganismstocreateapreferredtypeofplanto
A、AvacationtriptoYellowstonePark.B、Alecturebyavisitingprofessor.C、Herbiologythesis.D、Aresearchproject.D
A、Atthewestendofastreet.B、Totheeastofthetrafficlight.C、Justbehindabrown-brickbuilding.D、Onthewestsideofa
A、Anewrestaurant.B、Anewhospital.C、Anewhotel.D、Anewairport.B选项和地方有关。从nurses...visitinghours这些细节可知他们在谈论医院。
A、Atthegym.B、Inthepark.C、Onthestreet.D、Atarestaurant.B选项均为表示地点的介词短语表明,本题可能考查某件事情的发生场所。对话中女士提到,Iplannedtogotothe
随机试题
垂体和海绵窦MRI检查,常规MRI检查中最重要的扫描位置是
大量恶臭痰,静置后分三层见于
期货公司不得为其股东、实际控制人或者其他关联人提供融资,但可以提供对外担保。()
()标志着城市经济学正式成为一门独立的学科。
若服务器系统可用性达到99.99%,那么每年停机时间必须小于等于
在表单中为表格控件指定数据源的属性是
下列程序段运行的结果为publicclassTest{staticvoidprint(Strings,inti){System.out.println("String:"+s+",int:"+i);
PassageTwo(1)SocialmobilityintheU.K.couldbereversedunlessthegovernmentanduniversitiesmakechangestoencou
TipsforPlanningaPresentationI.TheculturalstyleofpresentationforEnglishspeakersA【T1】______withonemainidea【T1】___
A、Wearcomfortable,casualclothes.B、Eatmuchoffoodsheprepared.C、Bringyourfavoritefoodtoher.D、Invitehertoyourhou
最新回复
(
0
)