首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Britain’ s competition regulator is escalating its investigation into whether Amazon’ s planned investment in UK food delivery c
Britain’ s competition regulator is escalating its investigation into whether Amazon’ s planned investment in UK food delivery c
admin
2022-01-20
39
问题
Britain’ s competition regulator is escalating its investigation into whether Amazon’ s planned investment in UK food delivery company Deliveroo would reduce competition and harm consumers. The Competition and Markets Authority said in a statement Friday that it had opened a "phase 2" probe after the companies failed to address its concerns about how the deal would affect the market for online deliveries of restaurant meals and groceries.
"There’s a real risk that it could leave customers, restaurants and grocers facing higher prices and lower quality services as these markets develop," Andrea Gomes da Silva, the regulator’s executive director, said in statement earlier this month.
The in-depth investigation could delay the completion of the deal, hurting Deliveroo in the ultracompetitive UK market while giving rivals Just Eat (JSTTY) and Uber (UBER) Eats a boost. A spokesperson for Deliveroo said the company would continue to work closely with the regulator. "We are confident that we will persuade the Competition and Markets Authority of the facts that this minority investment will add to competition, helping restaurants to grow their businesses, creating more work for riders, and increasing choice for customers," the spokesperson said in a statement.
Amazon (AMZN) did not immediately respond to a request for comment. The company previously defended the deal, saying it would bolster innovation, create jobs and lead to the development of new products. Amazon led a $575 million funding round into Deliveroo in May, signaling that the company could become a key part of its global food delivery ambitions.
Deliveroo operates in 14 countries including Australia and France. It is present in more than 100 towns and cities across Britain, offering online delivery services for restaurants and convenience stores.
The Competition and Markets Authority ordered Amazon (AMZN) to pause its investment in July while it investigated whether the deal amounted to a takeover. Earlier this month, the regulator said that it was also concerned that the deal would discourage Amazon from re-entering the online food delivery market as a competitor to Deliveroo in the future. The companies fought for the same customers before Amazon shuttered its Amazon Restaurants business last year.
Amazon’s direct participation in the restaurant delivery business would "significantly increase competition in online restaurant food delivery," the regulator said. The antitrust authority also warned that the deal would damage competition in the emerging market for online grocery delivery, where Amazon and Deliveroo are two of the strongest players. Food and groceries have been a growing focus for Amazon since its $13.7 billion purchase of grocery chain Whole Foods in 2017.
Which of the following is not the reason why the regulator stops Amazon’ s investment?
选项
A、It is not sure whether Amazon will take over Deliveroo.
B、The competition will be more fierce in online food delivery.
C、Amazon’s investment will make damage to competition of online food delivery market.
D、Amazon will compete strongly for customers with Deliveroo.
答案
D
解析
细节题。根据题干关键词reason和stops Amazon’s investment可定位到第六、七段。根据第六段首句…pause its investment in July while it investigated whether the deal amounted to a takeover。“下令亚马逊暂停注资,同时调查这笔交易是否构成收购”可知,A项“它不确定亚马逊是否将收购Deliveroo”是监管机构阻止亚马逊投资的一个原因,故A项错误;D项“亚马逊将与Deliveroo竞争同一批顾客”可定位到第六段最后一句 “在亚马逊去年关闭其餐厅之前,这两个公司曾争夺同一批顾客”,由此可知,这并不是监管机构令亚马逊暂停注资的原因,且这两个公司争夺顾客发生在过去,而不是将来,故D项说法错误,为正确答案。B项“外卖行业的竞争会更加激烈”可定位到第七段第一句,C项“亚马逊的注资将破坏外卖市场的竞争关系”可定位到第七段第二句,这二者皆是监管机构令亚马逊暂停注资的原因,故错误。故本题选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/jIi4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Excitement,fatigue,andanxietycanallbedetectedfromsomeone’sblinks,accordingtopsychologistJohnStern(21)Washington
Officejobsareamongthepositionshardesthitbycompumation.Wordprocessorsandtypistswillloseabout93,000jobsoverthe
Officejobsareamongthepositionshardesthitbycompumation.Wordprocessorsandtypistswillloseabout93,000jobsoverthe
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
"Universalhistory,thehistoryofwhatmanhasaccomplishedinthisworld,isatbottomtheHistoryoftheGreatMenwhohavew
Thankstoslumpingmarkets,investmentbanksaresheddingmanyoftheirhighly-paidtraders.Whenmarketsrecover,thebanksmig
JusthowmuchdoestheConstitutionprotectyourdigitaldata?TheSupremeCourtwillnowconsiderwhetherpolicecansearchthe
随机试题
有关机械吸痰注意事项,哪项不合适()。
葡萄糖顺浓度梯度进入一般细胞属于静息状态下K+由细胞内向膜外扩散属于
下列各项原因造成保险财产的损失和费用,保险人不负责赔偿的有()。
年所得12万元以上的纳税人,如果已足额缴纳了个人所得税,则纳税年度终了后不必向主管税务机关办理纳税申报。()
企业计提存货跌价准备,不会影响资产负债表中存货项目的金额。()
人民警察必须忠诚可靠,忠诚可靠的首要标准是()。
教学中教师往往是在复习原有知识的基础上导人新课的,这是一种()。
下列属于无效民事行为的是()。
国际申请是指依据《专利合作条约》提出的申请,义称PCT申请。PCT是专利合作条约(PatentCooperationTreaty)的简称,是专利领域进行合作的一个国际性条约。PCT申请在一定程度上反映了中清专利所含技术的重要性和申请人抢占国际市场的迫切愿望
Toomanyvulnerablechild-freeadultsarebeingruthlessly(无情的)manipulatedintoparent-hoodbytheirparents,whothinkthathap
最新回复
(
0
)