首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Opportunity to Educate Is Fair In an ideal world,the nation’s elite schools would enroll the most qualified students. Bu
The Opportunity to Educate Is Fair In an ideal world,the nation’s elite schools would enroll the most qualified students. Bu
admin
2013-01-10
45
问题
The Opportunity to Educate Is Fair
In an ideal world,the nation’s elite schools would enroll the most qualified students. But that’s not how it works. Applicants whose parents are alumni (校友) get special treatment,as do athletes and rich kids. Under represented minorities are also given preference. Thirty years of affirmative action have changed the complexion of mostly white universities; now about 13 percent of all undergraduates are black or Latino. But most come from middle- and upper-middle-class families. Poor kids of all ethnicities remain scarce. A recent study by the Century Foundation found that at the nation’s 146 most competitive schools, 74 percent of students came from upper-middle-class and wealthy families, while only about 5 percent came from families with an annual income of roughly $ 35,000 or less.
Many schools say diversity-racial, economic and geographic is key to maintaining intellectually vital campuses. But Richard Kahlenberg of the Century Foundation says that even though colleges claim they want poor kids, "they don’t try very hard to find them. "As for rural students, many colleges don’t try at all. "Unfortunately,we go where we can generate a sizable number of potential applicants." Says Tulane admissionschief Richard Whiteside, who recruits aggressively and in person—from metropolitan areas. Kids in rural areas get a glossy brochure in the mail.
Even when poor rural students have the grades for top colleges, their high schools often don’t know how to get them there. Admissions officers rely on guidance counselors to direct them to promising prospects. In affluent high schools, guidance counselors often have personal relationships with both kids and admissions officers. In rural areas, a teacher, a counselor or even an alumnus "can help put a rural student on our radar screen," says Wesleyan admissions dean Nancy Meislahn. But poor rural schools rarely have college advisers with those connections; without them,admission "can be risky," says Carnegie Mellon’s Steidel.
In the past few years some schools have begun to open that door a little wider. At MIT (Massachusetts Institutes of Technology) it’s something of a mission for Marilee Jones, the dean of admissions. Twenty years ago, 25 percent of each MIT class were first-generation college goers from poor backgrounds who used the celebrated engineering school as a ticket out of the blue-collar world. Five years ago, when that number dropped below 10 percent, Jones began scouring the country for bright kids, and then paired the potential applicants with MIT faculty and students who could answer questions about college life. In four years Jones has doubled the number of poor first-generation students at MIT.
Which of the following could be the best summary of the passage?
选项
A、How elite schools enroll the most qualified students.
B、The importance of money for college applicants.
C、Rural kids have difficulty in attending top colleges.
D、It’s important for colleges to maintain economic diversity.
答案
C
解析
主旨大意题。根据题干关键词summary定位全文,此题为主旨题。该文第一段主要介绍了名校的生源情况,其中穷孩子大多被排除在外;第二段讲到很多名校只去大都市招生,农村孩子没有机会;第三段讲贫困的农村孩子即便成绩达到了一流大学的录取分数线,由于无法与名校取得联系而无缘进名校;第四段提到一些学校已经开始把招生政策略微放宽,综合判断,本文主要讲述了农村孩子难以进名校的相关情况,故选[C]项.
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/jJhK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
SomecallittheSmartShooter,anewrifleforAmericaninfantrytroopsthatistwoweaponsinone,isaccurateupto1,000yar
SomecallittheSmartShooter,anewrifleforAmericaninfantrytroopsthatistwoweaponsinone,isaccurateupto1,000yar
SomecallittheSmartShooter,anewrifleforAmericaninfantrytroopsthatistwoweaponsinone,isaccurateupto1,000yar
SomecallittheSmartShooter,anewrifleforAmericaninfantrytroopsthatistwoweaponsinone,isaccurateupto1,000yar
Anincreasingproportionofourpopulation,unabletolivewithoutadvancedmedical______,willbecomeprogressivelymorerelian
It’ssaidthemostexcitingkindofeducationisalsothemostpersonal.Nothingcan【C1】______thejoyofdiscoveringsomething
Theeffectofthebabyboomontheschoolshelpedtomakepossibleashiftinthinkingabouttheroleofpubliceducationinthe
Migrationisusuallydefinedas"permanentofsempermanentchangeofresidence".Thisbroaddefinition,ofcourse,wouldinclude
"Mirrorworlds"isonlyoneofDavidGelernter’sbigideas.Anotheris"lifestreams"—inessence,vastelectronicdiaries."Every
Onlinesocialnetworksaremassivelyinfluential,yetweunderstandverylittleabouttheimpacttheyhaveonourbrains.Recent
随机试题
基础代谢率测定的基本原理是()
夏月感冒,发热恶寒,头痛无汗当选用()(1999年第32题)
拔牙术引发细菌性心内膜炎的致病菌是()
A.硬脂酸钠B.苯扎溴铵C.卵磷脂D.聚乙烯醇E.聚山梨酯80通式为RNH3+X-的阳离子表面活性剂是()。
在古代和近代传统经济社会中,土地作为最重要的生产资料,其权利内容集中体现在土地()上。
下面关于单侧和双侧假设检验的说法,正确的有()。
马克思在1857年的《波斯与中国》中写道:“简单地说,我们不要像骑士般的英国报纸那样去斥责中国人可怕的残暴行为,最好承认这是保卫社稷和家园的战争,这是保存中华民族的人民战争。”在这段话里,马克思()。
2015年9月15日,网友在微博上爆料称,在B市某知名餐馆的包子中吃出蟑螂,并附有一张包子底部粘着蟑螂的照片。该网友表示,“吃包子的时候看着点!发现有蟑螂找他去退态度极其恶劣,太恶心了”。无独有偶,一个月后,另一名网友发布微博,称在该餐馆另一分店的醋里吃出
教育经验汇编多为教育实践经验的汇集,它同时也揭示了教育规律。()
Wehearitalotthenewsthesedays:"Recyclenewspapersandsaveatree.Collectbottlesandcanssotheycanbereusedin
最新回复
(
0
)