首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Over the last 25 years, British society has changed a great deal—or at least many parts of it have. In some ways, however, very
Over the last 25 years, British society has changed a great deal—or at least many parts of it have. In some ways, however, very
admin
2022-07-19
61
问题
Over the last 25 years, British society has changed a great deal—or at least many parts of it have. In some ways, however, very little has changed, particularly where attitudes are concerned. Ideas about social class—whether a person is "working-class" or "middle-class"—are one area in which changes have been extremely slow.
In the past, the working-class tended to be paid less than middle-class people, such as teachers and doctors. As a result of this and also of the fact that workers’ jobs were generally much less secure, distinct differences in life styles and attitudes came into existence. The typical working man would collect his wages on Friday evening and then, it was widely believed, having given his wife her "housekeeping", would go out and squander the rest on beer and betting.
The stereotype of what a middle-class man did with his money was perhaps nearer the truth. He was—and still is—inclined to take a longer-term view. Not only did he regard buying a house as a top priority, but he also considered the education of his children as extremely important. Both of these provided him and his family with security. Only in very few cases did workers have the opportunity (or the education and training) to make such long-term plans.
Nowadays, a great deal has changed. In a large number of cases factory workers earn as much, if not more, than their middle-class supervisors. Social security and laws to improve job-security, combined with a general rise in the standard of living since the mid-fifties of the 20th century, have made it less necessary than before to worry about "tomorrow". Working-class people seem slowly to be losing the feeling of inferiority they had in the past. In fact there has been a growing tendency in the past few years for the middle-classes to feel slightly ashamed of their position.
The changes in both life styles and attitudes are probably most easily seen amongst younger people. They generally tend to share very similar tastes in music and clothes, they spend their money in having a good time, and save for holidays or longer-term plans when necessary. There seems to be much less difference than in previous generations. Nevertheless, we still have a wide gap between the well-paid (whatever the type of job they may have) and the low-paid. As long as this gap exists, there will always be a possibility that new conflicts and jealousies will emerge, or rather that the old conflicts will reappear, but between different groups.
The writer seems to suggest that the description of________is closer to truth.
选项
A、middle-class ways of spending money
B、working-class ways of spending the weekend
C、working-class drinking habits
D、middle-class life attitudes
答案
A
解析
本题题干无关键词,问题是:哪个选项的描述更接近事实?可以定位到第三段。原文第三段第一句说,对一位中产阶级男人如何使用金钱(what a middle class man did with his money)的刻板印象(stereotype)或许更接近事实(nearer,the truth)。由此可知,关于中产阶级如何花钱的描述更贴近事实,因此选项A“中产阶级的花钱方式”与原文含义相同,是正确答案。选项B与选项C属于主观推断,文章第二段第三句说,一个典型的工薪阶层的男人(typical working man)会在周五晚上(on Friday evening)领取薪水(collect his wages)……把剩下的钱挥霍在喝酒和赌博上(on beer and betting)。该叙述中用到了it was widely believed,意思是“人们普遍认为”,是一种主观观点。选项D属于曲解文意,因为文章第四段第五句说,事实上,在过去的几年中,中产阶级(the middle. classes)越来越对他们的地位感到些许羞愧(feel slightly ashamed of their position)。在叙述中产阶级生活态度时用到了词组in fact,译为“事实上”,说明该描述完全就是事实,而非接近事实。第三段:中产阶级倾向于投资房产和子女教育。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/jRi4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Becauseagricultureissoimportanttoanation’swell-being,governmentshavealwaysbeenconcernedwithit.Forexample,theU
Withtheriseofthewomen’smovementinthelate1960s,thepoliticalsignificanceofdressbecameincreasinglyexplicit.Rejec
Pricesarcsky-high,withprofitstomatch.Butlookingfurtherahead,theindustryfaceswrenchingchange,saysanexpertofen
Nameshavegainedincreasingimportanceinthecompetitiveworldofhighereducation.Ascollegesstriveformarketshare,they
Nameshavegainedincreasingimportanceinthecompetitiveworldofhighereducation.Ascollegesstriveformarketshare,they
Everyone,itseems,hasahealthproblem.AfterpouringbillionsintotheNationalHealthService,Britishpeoplemoanaboutdir
Organizationsandsocietiesrelyonfinesandrewardstoharnesspeople’sself-interestintheserviceofthecommongood.Thet
Thedestructionofournaturalresourcesandcontaminationofourfoodsupplycontinuetooccur,largelybecauseoftheextreme
Likeatiredmarriage,therelationshipbetweenlibrariesandpublishershaslongbeenreassuringlydull.E-books,however,are
Anyonewhohassearchedforajobfreshoutofcollegeknowshowdifficultitistogetthatfirstjob.Sendingouthundredsof
随机试题
WhenIwaswalkingdownthestreettheotherday,Ihappenedto【C1】______asmallbrownleatherpurselyingonthesidewalk.I【C2
患者女性,30岁,撞击后致单纯左肩关节前方脱位,1小时后来医院就诊,X线片未见合并骨折征象。此时应首先采取哪种治疗措施
A.联苯胺B.氯甲醚C.石棉D.砷E.焦炉逸散物我国职业病名单中,列入职业肿瘤,可引起间皮瘤的毒物是
在预防唇腭裂发生的措施中,哪项是错误的
肛门周围脓肿的主要症状是
区域火灾风险评估的评估内容有哪些?
2014年10月20日,甲向乙购买一批原材料,价款为30万元。因乙欠丙30万元,故甲与乙约定由乙签发一张甲为付款人、丙为收款人的商业汇票。乙于当日依约签发汇票并交付给丙,该汇票上未记载付款日期。2014年11月15日,丙向甲提示付款时,甲以乙交货不符合合
随着儿童逐渐长大,他们往往在不考虑行为的外部结果的情况下,采纳身边他人优先考虑的事情和价值标准作为自己的接受他人所推崇的行为,这种现象称为动机的外化。()
近来,微博上流行一句“是中国人就转”的口号,这是用一面澎湃激昂的民族情怀大旗,迎风一展,遮住大众的眼睛,眼花缭乱间,既剥夺民众独立思考的能力,又________他人自由的意志。爱国主义是其廉价外衣,使人跟风盲从是其内在属性,看似强大逻辑的背后,实则是批判的
单纯涎石摘除术适用于()。
最新回复
(
0
)