首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A useful definition of an air pollutant is a compound added directly or indirectly by humans to the atmosphere in such quantitie
A useful definition of an air pollutant is a compound added directly or indirectly by humans to the atmosphere in such quantitie
admin
2012-02-27
45
问题
A useful definition of an air pollutant is a compound added directly or indirectly by humans to the atmosphere in such quantities as to affect humans, animals, vegetation, or materials adversely. Air pollution requires a very flexible definition that permits continuous change. When the first air pollution laws were established in England in the fourteenth century, air pollutants were limited to compounds that could be seen or smelled — a far cry from the extensive list of harmful substances known today. As technology has developed and knowledge of the health aspects of various chemicals has increased, the list of air pollutants has lengthened. In the future, even water vapor might be considered an air pollutant under certain conditions.
Many of the more important air pollutants, such as sulfur oxides, carbon monoxide, and nitrogen oxides, are found in nature. As the Earth developed, the concentrations of these pollutants were altered by various chemical reactions; they became components in biogeochemical cycles. These serve as an air purification scheme by allowing the compounds to move from the air to the water or soil. On a global basis nature’s output of these compounds dwarfs that resulting from human activities. However, human production usually occurs in a localized area, such as a city.
In this localized region, human output may be dominant and may temporarily overload the natural purification scheme of the cycles. The result is an increased concentration of noxious (有毒的) chemicals in the air. The concentrations at which the adverse effects appear will be greater than the concentrations that the pollutants would have in the absence of human activities. The actual concentration need not be large for a substance to be a pollutant; in fact the numerical value tells us little until we know how much of an increase this represents over the concentration that would occur naturally in the area. For example, sulfur dioxide has detectable health effects at 0. 08 parts per million (ppm), which is about 400 times its natural level. Carbon monoxide, however, has natural level of 0. 1 ppm and is not usually a pollutant until its level reaches about 15 ppm.
According to the passage, which of the following is true about human-generated air pollution in localized regions?
选项
A、It can be dwarfed by nature’s output of pollutants in the localized region.
B、It can overwhelm the natural system that removes pollutants.
C、It will react harmfully with naturally occurring pollutants.
D、It will damage areas outside of the localized regions.
答案
B
解析
本题是细节题。原文说在世界范围内nature’s output of these compounds dwarfs that resulting from human activities,而在局部地区human output may be dominant,并且此处说的compounds指的是硫氧化物、一氧化碳和氮氧化物等自然界存在的污染物,而不是指所有的污染物,A选项错误。原文说human output…may temporarily overload the natural purification scheme of the cycles,B选项为同义转述。C和D选项原文未提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/jYHO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Livingwitharoommate______constraintonher,shecouldn’tplayhertrumpetorhavepartieslateatnight.(复旦大学2011年试题)
(清华大学2008年试题)ThechangesingloballyaveragedtemperaturethathaveoccurredattheEarth’ssurfaceoverthepastcenturya
Mostofthepeoplewhoappearmostoftenandmostgloriouslyinthehistorybooksaregreatconquerorsandgeneralsandsoldiers
Anynationthatinterferesintheinternalaffairsofanothernationshouldbe______condemned.
Withthepossibleexceptionofequalrights,perhapsthemost【C1】______issueacrosstheUnitedStatestodayisthedeathpenalty
Theamazingsuccessofhumansasa【C1】______istheresultoftheevolutionarydevelopmentofourbrainswhichhasled,amongoth
Theamazingsuccessofhumansasa【C1】______istheresultoftheevolutionarydevelopmentofourbrainswhichhasled,amongoth
Youcantheneliminateall______thegenuinelysuitableapplicantswithouthavingtointerviewanenormousnumberofpeoplein
Dotoday’skidsmaketerribleentry-levelworkers?【T1】That’saquestionmuchonemployers’mindsasgraduationseasonkicksoff
SpeakerA:Mrs.Green,thankyouforapleasantevening.Imustbegoingnow.Goodnight.SpeakerB:______
随机试题
图1所示的主板部件中,________处是内存条插槽。
Speaklouder,______youwon’tmakeyourselfheardinsuchabigroom.
蛔虫病首选治疗药物是
A渗透压调节剂B抑菌剂C助悬剂D润湿剂E抗氧剂羧甲基纤维素钠
不属于石膏固定患者护理内容的是()
安全生产违法行为行政处罚的种类有______。
下列选项中属于人类历史上第一部较为系统的成文法典的是()。
经科学研究发现,番茄中富含的元素X可以有效抑制人体内Y类化学物质的形成,而Y类化学物质是诱发血栓病的一种关键物质。因此,经常用番茄做菜的家庭将减少患血栓病的风险。以下各项中,最能削弱上述论证的是()。
记忆与学习研究的传统方法有哪些?
TheDangersofSmokingWriteanessayof160-200wordsbasedonthedrawing.Inyouressay,youshould1)describethed
最新回复
(
0
)