首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
By the time you retire, there’ s no doubt about it, your brain isn’ t what it used to be. By 65, most people will start to notic
By the time you retire, there’ s no doubt about it, your brain isn’ t what it used to be. By 65, most people will start to notic
admin
2018-05-18
60
问题
By the time you retire, there’ s no doubt about it, your brain isn’ t what it used to be. By 65, most people will start to notice the signs: you forget people’ s names and the teapot occasionally turns up in the fridge.
There is a good reason why our memories start to let us down. At this stage of life, we are steadily losing brain cells in critical areas. This is not too much of a problem at first: even in old age, the brain is flexible enough to compensate. At some point, though, the losses start to make themselves felt.
Clearly, not everyone ages in the same way, so what’ s the difference between a happy, intelligent old person and a forgetful, bad-tempered granny? And can we improve our chances of becoming the former?
Exercise can certainly help. Numerous studies have shown that gentle exercise three times a week can improve concentration and abstract reasoning in older people, perhaps by encouraging the growth of new brain cells. Exercise also helps steady our blood sugar. As we age, our blood sugar control worsens, which causes a large increase in blood sugar levels. This can affect an area that helps form memories. Since physical activity helps control blood sugar, getting out and about could reduce these peaks and, potentially, improve your memory.
Coordination training could also help. Studies have shown that specifically targeting motor control and balance improves learning function in 60 to 80-year-olds.
" Brain training" was once considered strange, but a study concludes that computerised brain exercises can improve memory and attention in the over 65s. Importantly, these changes were large enough that participants reported significant improvements in everyday activities, such as remembering names or following conversations in noisy restaurants.
Avoiding the complaints is even easier. In fact, your brain is doing all it can to ensure a contented retirement. By 65 , we are much better at increasing the experience of positive emotion, says Florin Dolcos, a neurobiologist at the University of Alberta in Canada. In experiments, he found that people over the age of 60 tended to remember fewer emotionally negative photographs compared with positive ones than younger people.
According to the text, mild exercise helps old people_________.
选项
A、avoid a bad temper
B、feel happy with their life
C、practise creative thinking
D、improve their mental ability
答案
D
解析
推断题。题干中的关键词mild exercise是对文章第四段第二句中gentle exercise的同义替换,根据该句“Numerous studies have shown that gentle exercise three times a week can improve concentration and abstract reasoning in older people,perhaps by encouraging the growth of new brain cells.”可知,轻度锻炼有助于提高老年人的注意力和抽象思维能力,这与D选项“提高他们的大脑能力”表达一致,故D为正确答案。A选项“避免坏脾气”和B选项“对他们的生活感到幸福”表述太笼统,均排除。C选项“锻炼心理能力”在文中未提及,可排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/jqVd777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Readthetextsfromanarticleinwhich5peopletalkedaboutsmoking.Forquestions61to65,matchthenameofeachpersonto
StandardEnglishisthatvarietyofEnglishwhichisusuallyusedinprint,andwhichisnormallytaughtinschoolsandtonon-
Themedicalworldisgraduallyrealizingthatthequalityoftheenvironmentinhospitalsmayplayasignificantroleinthepro
Peopleattendcollegeoruniversityformanydifferentreasons(forexample,morejobopportunities,greaterknowledge,orperso
Thegreatestrecentsocialchangeshavebeeninthelivesofwomen.Duringthetwentiethcenturytherehasbeenaremarkablesho
GeorgeWashingtonwassixfeettall,with【C1】______shoulders,abignose,reddishhairthatwasnowgreyandthat【C2】______ofpo
Readingisveryimportantinlearningforeignlanguages.Dosomeforeignlanguagereadingeverydayandtrytofinishoneforeig
Readingisveryimportantinlearningforeignlanguages.Dosomeforeignlanguagereadingeverydayandtrytofinishoneforeig
Whoarelikelytotreattheironlychildrenas"specialjewels"?
Theautomobilehasmanyadvantages.Aboveall,itofferspeoplefreedomtogowhereverandwhenevertheywanttogo.Thebasicp
随机试题
患者饮食难下,呕吐物如赤豆汁,胸膈疼痛,形体消瘦,舌质紫暗,脉细涩。治宜选用
(2014年第179题)骨关节结核的临床表现中,下列描述正确的有
患者,男性,45岁。胃溃疡病史8年,近3个月疼痛加重,失去节律,用多种药物治疗无效。查体:浅表淋巴结无肿大,腹平软,上腹部压痛,可扪及肿块。如果上述诊断成立,首选的处理方法是
根据《腐蚀性商品储存养护技术条件》(GB17915),下列对腐蚀性化学品存储的要求中,错误的是()。
施工单位B分别在某省会城市远郊和城区承接了两个标段的堤防工程施工项目,其中防渗墙采用钢板桩技术进行施工。施工安排均为夜间插打钢板桩,白天进行钢板桩防渗墙顶部的混凝土圈梁浇筑、铺土工膜、植草皮等施工。施工期间由多台重型运输车辆将施工材料及钢板桩运抵作业现场,
“备案号”栏:()。“起运国(地区)”栏:()。
社会工作者胡斌发现,很多生活在继父母家庭的孩子或多或少都存在一些社会或心理方面的问题,甚至出现一些行为问题。如果社会工作者要对这类孩子的问题进行干预,一个根本且富有成效的策略是()。
Oneofthemosteffectivewaystoreduce______istotalkaboutfeelingwithsomeoneyoutrust.
下列句子中,没有语病的一句是()。
Thereason______Ican’tcomeisthatIhavetoprepareforthecomingexam.
最新回复
(
0
)