首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
From good reading we can derive pleasure, companionship, experience, and instruction. A good book may absorb our attention so co
From good reading we can derive pleasure, companionship, experience, and instruction. A good book may absorb our attention so co
admin
2010-04-12
42
问题
From good reading we can derive pleasure, companionship, experience, and instruction. A good book may absorb our attention so completely that for the time being we forget our surroundings and even our identity. Reading good books is one of the greatest pleasures in life. It increases our contentment (满足) when we are cheerful, and lessens our troubles when we are sad. Whatever may be our main purpose in reading, our contact with good books should never fail to give us enjoyment and satisfaction.
With a good book in our hands we need never be lonely. Whether the characters portrayed are taken from real life or are purely imaginary, they may become our companions and friends. In the pages of books we can walk with the wise and the good of all times. The people we meet in books may delight us either because they resemble human friends whom we hold dear or because they present unfamiliar types whom we are glad to welcome as new acquaintances. Our human friends sometimes may bore us, but the friends we make in books need never weary us with their company. By turning the page we can dismiss them without any fear of hurting their feelings. When human friends desert us, good books are always ready to give us friendship, sympathy, and encouragement.
One of the most valuable gifts bestowed (授予) by books is experience. Few of us can travel far from home or have a wide range of experiences, but all of us can lead varied lives through the pages of books. Whether we wish to escape from the seemingly dull realities of everyday life or whether we long to visit some far-off places, a book will help us when nothing else can. To travel by book we need no bank account to pay our way; no airship or ocean liner or stream-lined train to transport us; no passport to enter the land of our heart’ s desire. Through books we may get the thrill of hazardous adventure without danger. We can climb lofty (高耸的) mountains, brave the perils of an Antarctic winter, or cross the scorching sands of the desert, all without hardship. In books we may visit the studios of Hollywood; we may mingle with the gay throngs of the Paris boulevards (林阴大道); we may join the picturesque peasants in an Alpine village or the kindly natives on a South Sea island. Indeed, through books the whole world is ours for the asking. The possibilities of our literary experiences are almost unlimited. The beauties of nature, the enjoyment of music, the treasures of art, the triumphs of architecture, the marvels of engineering, are all open to the wonder and enjoyment of those who read.
Why is it that we sometimes forget our surroundings and even our identity while reading?
选项
A、Because no one has come to disturb us.
B、Because everything is so quiet and calm around us.
C、Because the book we are reading is so interesting and attractive.
D、Because the book is overdue; we are finishing it at a very fast speed.
答案
C
解析
从题目中出现的“forget our surroundings”和“identity”可以看出,答案隐藏在第一段。相对应的一句是:“A good book may absorb our attention so completely that for the time being we forget our surroundings and even our identity”。所以C项正确。D项的意思是:借的书过期了(overdue),要很快把它读完。内容与原文不符。A项和B项在文章中未出现。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/jqj7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
CanBusinessBeCool?Whyagrowingnumberoffirmsaretakingglobalwarmingseriously.Companiessupportingenvironmen
Itishardtobelievethatpeoplecandescribevividlythingsthattheyhave【M1】______neverseenorexperienced.However,
A、Somepeopleretirefrompresentjobsforadulteducation.B、Self-improvementhasbecomeanationalpassion.C、Workingmothers
A、Becausethetaxidrivertriedtooverchargehim.B、Becausethepolicemanhadstoppedhim.C、Becausethetaxidriverrefusedto
A、Atarestaurant.B、Inashoppingmall.C、Inalibrary.D、Inaclassroom.C根据对话中男士所说的“Accordingtothesyllabus,thebookisin
Thestandardoflivingofanycountrymeanstheaverageperson’sshareofthegoodsandserviceswhichthecountryproduces.Ac
Thestandardoflivingofanycountrymeanstheaverageperson’sshareofthegoodsandserviceswhichthecountryproduces.Ac
A、Borrowsomemoney.B、Buyaheater.C、Getsomeinformation.D、Paytherent.C
A、Hedidbetterthanexpected.B、Hefailedhistest.C、Healwaysgetsexcellentgrades.D、Hefoundhisnotes.A
随机试题
解决民族问题的根本出发点和归宿是【】
传染病流行过程的基本条件()
颌面骨中容易发生骨折的为
患儿,5岁。麻疹第5天,壮热持续,起伏如潮,烦躁不安,目赤眵多,皮疹布发,疹点逐渐稠密,皮疹凸起,触之碍手,压之退色,大便干结,小便短少,舌质红赤,舌苔黄腻,脉数有力。其证候是()
A.刑事责任B.行政处罚C.民事责任D.行政处分医疗机构药师未按照规定审核抗菌药物处方与用药医嘱,造成严重后果,被医疗机构取消调剂资格,属于
属于影响需求变动的因素有()。
在藏族地区,______有“高原之舟”的美称。
一般介入模式就是一种通才的方法。几乎任何问题都可以用这一框架进行分析,并从多层次予以介入。()
在领导体制上,行政监督机关和审计机关都实行()。
下列程序的输出结果是()。point(char*pt);main(){charb[4]{’a’,’c’,’s’,’f’},*pt=b;pt=point(pt);printf("%c\n",*
最新回复
(
0
)