首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It has been called the Holy Grail of modern biology. Costing more than £2 billion, it is the most ambitious scientific project s
It has been called the Holy Grail of modern biology. Costing more than £2 billion, it is the most ambitious scientific project s
admin
2010-08-21
38
问题
It has been called the Holy Grail of modern biology. Costing more than £2 billion, it is the most ambitious scientific project since the Apollo program that landed a man on the moon. And it will take longer to accomplish than the lunar missions, for it will not be complete until next century. Even before it is finished, according to those involved, this project should open up new understanding of, and new treatment for, many of the ailments that afflict humanity.
The objective of the Human Genome Project is simple to state but audacious in scope: to map and analyze every single gene within the double helix of humanity’s DNA. The project will reveal a new human anatomy--not the bones, muscles and sinews, but the complete genetic blueprint for a human being. Those working on the Human Genome Project claim that the new genetic anatomy will transform medicine and reduce human suffering in the 21st century. But others see the future through a darker glass and fear that the project may open the door to a world peopled by Frankenstein’s monsters and disfigured by a new eugenics(优生学).
The genetic inheritance a baby receives from its parents at the moment of conception fixes much of its later development. The human genome is the compendium of all these inherited genetic instructions. Witten out along the double helix of DNA are the chemical letters of the genetic text, for the human genome contains more than 3 billion letters. On the printed page it would fill about 7,000 volumes. Yet within little more than a decade, the position of every letter and its relation to its neighbors will have been tracked down, analyzed and recorded.
If properly applied, the new knowledge generated by the Human Genome Project may free humanity from the terrible scourge of diverse diseases. But if the new knowledge is not used wisely, it also holds the threat of creating new forms of discrimination and new methods of oppression. Once before in this century, the relentless curiosity of scientific researchers brought to light forces of nature in the power of the atom, the mastery of which has shaped the destiny of nations and overshadowed all our lives. The Human Genome Project holds the promise that, ultimately, we may be able to alter our genetic inheritance if we so choose. But there is the central moral problem, how can we ensure that when we choose, we choose correctly? That such a potential is a promise and not a threat? We need only look at the past to understand the danger.
The passage compares the Human Gen0me Project in scale to the ______.
选项
答案
Apollo program
解析
文章一开始就讲到了人类基因工程规模浩大。从第二段第二句“Costing more than £2billion,it is the most ambitious scientific project since the Apollo program that landed a man on the moon.”可知,自阿波罗登月计划以来,基因工程是最具有“雄心壮志”的科学研究项目。可见作者通过比较人类基因组工程和阿波罗登月计划,向读者揭示该工程的规模。因此,正确答案为“Apollo program”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/k37K777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Iaskedsuccessfulpeoplewhatthesecretoftheirsuccesswas.I【B1】______anearlydiscussionwithavicepresidentofalarge
TOFOREIGNERS,fewthingsseemaspeculiarlyBritishasthehabitofsendingyoungchildrenawayfromhometoschool.Atfirstg
Directions:Forthispart,youareallowed30minutestowriteacompositiononthetopic:CellPhonesinChina.Youshouldwrit
Parentsofwailing(哀号)babies,takecom-fort:Youamnotalone.Chimpanzeebabiesfuss.Seagullchickssquawk.Buryingbeetle
Whethertheeyesare"thewindowsofthesoul"isdebatable;thattheyareintenselyimportantininterpersonalcommunicationis
TheHistoryofCoca-ColaToday,thecompany’strademarkisworld-famousanditsproductsaverageastaggering400millionse
OnesummermywifeChrisandIwereinvitedbyfriendstorowdowntheColoradoRiverinaboat.Ourexpeditionincludedmanyhi
A、Byahill.B、Aconcert.C、Thewaterfallscenery.D、Ahoteltheyoncestayedin.D本题问“根据对话内容,他们要去哪里度周末”。如文中反复提到的"WatermillInn"
Formanywomenchoosingwhethertoworkornottoworkoutsidetheirhomeisaluxury:they.mustworktosurvive.Othersfacea
Urbanlifehasalwaysinvolvedabalancingofopportunitiesand【B1】______againstdangersandstress;its【B2】______forceis,in
随机试题
临床上导致血小板输注无效最常见的抗体是
主要在回肠段出现底部平整、四周隆起的“堤状溃疡”,是()的特征。
智力低下是指智商(IQ)值
下列关于桥孔布置原则的说法中,错误的是()。
具有抗折强度高、耐磨损、耐酸碱、不变色、寿命长等优点的外墙饰面材料是()。
甲公司2019年初的递延所得税资产借方余额为50万元,与之对应的预计负债贷方余额为200万元;递延所得税负债无期初余额。甲公司2019年度实现的利润总额为9520万元,适用的企业所得税税率为25%,且预计在未来期间保持不变;预计未来期间能够产生足够的应纳
下列关于细节测试中运用非统计抽样评价样本结果的相关说法中,错误的是()。
早在1898年,就有科学家指出.燃烧煤炭和石油产生的二氧化碳将导致地球变暖。随后,人类为防止地球变暖进行了漫长的探究和实践。时至2009年,大气中二氧化碳已由工业革命前的280ppm(1ppm为百万分之一)升至390ppm,然而在哥本哈根会议上,各国在应对
计算机内部采用二进制表示数据信息,二进制主要优点是
A、Agoodstrainhitabuscarryingmanypassengers.B、Twopassengertrainscrashedintoeachother.C、Apassengertraincollided
最新回复
(
0
)