首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
It seems clear that literature has become more and more a female activity. In bookstores, at conferences or public readings by w
It seems clear that literature has become more and more a female activity. In bookstores, at conferences or public readings by w
admin
2021-11-04
34
问题
It seems clear that literature has become more and more a female activity. In bookstores, at conferences or public readings by writers, and even in university departments dedicated to the humanities, the women clearly outnumber the men. The explanation traditionally given is that middle-class women read more because they work fewer hours than men, and so many of them feel that they can justify more easily than men the time that they devote to fantasy and illusion. I am somewhat allergic to explanations that divide men and women into frozen categories and attribute to each sex its characteristic virtues and shortcomings; but there is no doubt that there are fewer and fewer readers of literature, and that among the saving remnant (剩余) of readers women predominate.
This is the case almost everywhere. In Spain, for example, a recent survey organized by the General Society of Spanish Writers revealed that half of that country’s population has never read a book. The survey also revealed that in the minority that does read, the number of women who admitted to reading surpasses the number of men by 6. 2 percent, a difference that appears to be increasing. I am happy for these women, but I feel sorry for these men, and for the millions of human beings who could read but have decided not to read.
They earn my pity not only because they are unaware of the pleasure that they are missing, but also because I am convinced that a society without literature, or a society in which literature has been relegated—like some hidden vice—to the margins of social and personal life, is a society condemned to become spiritually barbaric, and even to jeopardize (破坏) its freedom. I wish to offer a few arguments against the idea of literature as a luxury pastime, and in favor of viewing it as one of the most primary and necessary undertakings of the mind, an irreplaceable activity for the formation of citizens in a modern and democratic society, a society of free individuals.
The author considers traditional explanation______.
选项
A、logical
B、not convincing
C、not interesting
D、totally true
答案
B
解析
由题干关键词“explanation”定位至第一段第四句“I am somewhat allergic to explanations that divide men and women into frozen categories and attribute to each sex its characteristic virtues and shortcomings…”由此可见,作者不相信传统的解释,即认为传统解释没有说服力,故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/k8ZC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
Inthesamewaythatachildmustbeabletomovehisarmsandlegsbeforehecanlearntowalk,thechildmustphysiologically
"...WearenotabouttoentertheInformationAge,butinsteadareratherwellintoit."Presentpredictionsarethatby1990,
Asscientistslearnmoreaboutthecausesofearthquakes,theybecomebetterabletopredictthem,firstofall,theyknowthat
ThenorthernpartsoftheUnitedStatesgetverycoldinthewinter.Itsnowsagreatdealandthetemperatureoftengoes【C1】__
Publicgoodsarethosecommoditiesfromwhoseenjoymentnobodycanbeeffectivelyexcluded.Everybodyisfreetoenjoythebenef
Publicgoodsarethosecommoditiesfromwhoseenjoymentnobodycanbeeffectivelyexcluded.Everybodyisfreetoenjoythebenef
Thewaypeopleholdtothebeliefthatafun-filled,pain-freelifeequalshappinessactuallyreducestheirchancesofeveratta
______sinceshewasayounggirl,shehadwantedtobecomeanactress.
Heisnotastrangerforme.Ihavemethimonseveral______.
随机试题
A.血性乳头溢液B.乳房肿块伴周期性疼痛C.无痛性乳房肿块,生长迅速D.乳头慢性湿疹样改变派杰病最典型的临床表现是
患儿,女,5岁。因右颌面部肿痛3日,口服抗生素无效而就诊,既往右下后牙反复肿痛过患牙存留主要决定于
巨大动静脉畸形栓塞术后或切除术后数小时或数天发生的邻近部位的脑出血和脑水肿最可能是
按()分类,建设工程项目信息可分为组织类信息、管理类信息、经济类信息、技术类信息和法规类信息。
根据居住的状态,住户可以分为()。
证券业协会正式成立于()年。
甲公司于2014年1月1日成立,承诺产品售后3年内向消费者免费提供维修服务,预计保期内将发生的保修费在销售收入的3%~5%之间,且这个区间内每个金额发生的可能性相同。当年甲公司实现的销售收入为1000万元,实际发生的保修费为15万元。不考虑其他因素,甲公司
Sophia:There’llbeanissuenextmonthintroducingyournewlypublishedbookandI’dliketohaveaninterviewwithyou,ifpos
Highoilpriceshavenotyetproducedaneconomicshockamongconsumingcountries,butfurtherrises,especiallysharp【21】,woul
A、ItisrequiredbyProfessorStephen.B、Itisveryinteresting.C、Hewantstoknowaboutheartattacks.D、Hetookpartinthed
最新回复
(
0
)