首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
The famous American gorilla (大猩猩) expert Diane Fossey had a completely new way to study gorillas—she pretended to be one of them
The famous American gorilla (大猩猩) expert Diane Fossey had a completely new way to study gorillas—she pretended to be one of them
admin
2011-07-31
15
问题
The famous American gorilla (大猩猩) expert Diane Fossey had a completely new way to study gorillas—she pretended to be one of them. She copied their actions and way of life—eating plants and getting down on her hands and knees to walk the way a gorilla does. It was a new relationship.
Diane Fossey was murdered in Rwanda in 1985 and her story was made into the popular film Gorillas in the Mist. It was a long way from King Kong, which is about a gorilla as a monster (a frightening animal), and helped to show a new idea: the real monster is man, while the gorilla is to be admired.
Today there are thought to be around 48000 lowland gorillas and maybe 400-450 mountain gorillas in the wild. From the Congo in West Africa to Rwanda and Uganda further east, they are endangered by hunting and by the cutting down of their forest homes. Some time ago, I found in my letterbox a little magazine from the World Wide Fund for Nature. It had two photos side by side. One was of a young gorilla. "This is a species of mammal (哺乳类动物 ), "said the words below it. "It is being destroyed by man. We must save it for our own good." The other photo showed a human baby. The words also read, "This is a species of mammal, "but then went on: "It is the most destructive (破坏性的) on earth. We must retrain it for its own good."
We can learn from the text that ______.
选项
A、Gorillas in the Mist was based on Fossey’s experiences
B、Lowland gorillas live longer than mountain gorillas
C、King Kong showed us that a gorilla is admirable
D、Diane Fossey was murdered by a gorilla
答案
A
解析
本题考查的是推理能力。该题可以从文章第二段第一句…her story was made into the popular film…推导出A选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/k8lC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
Theyfirst-yearstudentswerelearningfromthearmyinMiyun,asuburbofBeijingnear______Ilived.
Spaceisadangerousplace,notonlybecauseofmeteors(流星)butalsobecauseofraysfromthesunandotherstars.Theatmosphe
Theconceptofpersonalchoiceconcerninghealthisimportantbecause______.AccordingtoFriesandCraposoundhealthchoices
Theconceptofpersonalchoiceconcerninghealthisimportantbecause______.Soundpersonalhealthchoiceisoftendifficultt
InJulyGuangzhouBaiyunInternationalAirportresumeditsinternationalserviceto______WhichofthefollowingisTRUE?
Whenhearrivedattheairport,Mr.Smithfoundthathe______histicketir/theoffice.
OnedayinJanuary,myuncle,mycousinandIdecidedtogohunting.Weleftbycarintheafternoon.ItwasaRangeRoverwith
Thisvillageiswellknown______itsbeautifulsights.
Theplane_____at:pm,soIhavetobeattheairportby:atthelatest.
Anyonecangetintotheclub,______heisamemberthere.
随机试题
最满意的控制方式应该是,在企业经营活动中,偏差在产生之前就被发现,管理者可以预先采取必要的措施力求避免偏差的产生,这种纠偏方法的现实可能性很高。()
食管癌早期症状最常见的是
可减弱香豆素类药抗凝血作用的药是
患儿女,2岁,肠套叠20h,目前的处理措施最主要是()
基金管理公司治理结构通常应当符合的要求有()。
下列各项中,不属于免征增值税的是()。
2007年12月31日,乙公司预计某生产线在未来4年内每年产生的现金流量净额分别为200万元、300万元、400万元、600万元,2012年产生的现金流量净额以及该生产线使用寿命结束时处置形成的现金流量净额合计为800万元;假定按照5%的折现率和相应期间的
《中华人民共和国合同法》的基本原则主要包括()原则。
9
ReadingFasterTheonlywaytoreadfasteristoreadfaster,anditisaserioussuggestion.【T1】________onspeedreadi
最新回复
(
0
)