首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
There was a time when college was a place where young adults could expand their horizons. But as tuition increases, student debt
There was a time when college was a place where young adults could expand their horizons. But as tuition increases, student debt
admin
2014-08-29
43
问题
There was a time when college was a place where young adults could expand their horizons. But as tuition increases, student debt mounts and job prospects for recent graduates remain uncertain, today, students and parents say college should prepare students for a good job.
87. 9% of freshmen this year say a very important reason for going to college is "to be able to get a better job," according to an annual survey by UCLA’s Cooperative Institutional Research Program. And parents are more likely to strongly agree that vocational school—or no college at all—provides a better pathway to a good job than does a liberal arts education, says a survey by Inside Higher Ed, a trade publication.
The number of schools awarding more than half of their bachelor’s degrees in liberal-arts disciplines, such as history, literature and philosophy, has decreased, from 212 in 1990 to 130 last year, research by Vicki Baker, a professor Albion College in Michigan, shows.
Meanwhile, governors of Texas, Florida, Wisconsin and, most recently, North Carolina, argue that public universities should focus on majors, especially in the fields of science, technology, engineering and math that will meet their state’s workforce needs. Even President Obama has made jobs central to his higher-education agenda.
Supporters of the liberal arts say criticisms are based on outdated stereotypes. Many liberal arts colleges, including Shimer, have increased opportunities for internships(实习). North Carolina’s Davidson College will start a program this summer that will connect graduating seniors with paid fellowships at non-profits. Wake Forest University in Winston-Salem, N. C. , posts data so students can see where graduates with their majors have landed jobs—including art history majors at Sotheby’s, Deloitte Consulting and Kate Spade.
On the other hand, more than 35 business schools last month met to talk about how to incorporate the liberal arts into their courses. "There’s a sense that business education has become too narrow and isn’t preparing graduates adequately—for career success, certainly—but also more broadly for lives as engaged citizens," says Judith Samuelson of the non-profit Aspen Institute’s Business and Society program which organized the meeting.
What does the survey by Inside Higher Ed reveal?
选项
A、The freshmen of college dropped 87. 9% this year.
B、All people go to college for getting a better job.
C、Parents prefer vocational school to college now.
D、Liberal arts education is more popular now.
答案
C
解析
事实细节题。本题考查《高校情报》发布的调查结果。由定位句可知,调查显示,家长们更强烈认同职业学校——或者根本不上大学——同人文学科教育相比,更能提供通向良好就业的通道。C)中的prefer…to…对应原文中的agree that…provides a better pathway,故C)为答案。A)“今年的大一新生数量减少了87.9%”是对原文的曲解,原文说的是有87.9%的大一新生上大学的一个重要原因是为了找份好工作,故排除;B)“所有人上大学都是为了找份好工作”夸大了原文意思,故排除;D)“人文学科教育现在更受欢迎”与原文意思相反,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/kJv7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Explaintheprocedurestothestudents.B、Workregularhours.C、Writeacomprehensivereport.D、Sendareportaboutthewoman’
WhyDIY?A)ThereasonswhypeopleengageinDIYhavealwaysbeennumerousandcomplex.Forsome,DIYhasprovidedarareopportu
UnitedNationstalksonclimatechangehaveendedinBangkokwithlittlesignofprogress.Therearestillmajor【B1】______betwee
A、Weshallknowthattheyareanimals.B、Theyarestillformingthelifestyle.C、Weshallletthemabandontheirlifestyleand
A、HelearnedEnglishasaschoolstudent.B、HelearnedRussianatschool.C、HeisstudyingFrenchnow.D、HeforgotmostoftheS
Britonsareincreasinglyentertainingguestsathomewithdinner,filmandkaraokenights,(1)______bytelevisionshowsoncookin
A、Themanwentfishingatweekend.B、Themanishardworking.C、Thewomanforgottheexam.D、Therewillbeatest.D
A、Whenhewashavingdinner.B、Whenhewasatthepolicestation.C、Whenhewastakingabusbackhome.D、Whenhewaswalkingdo
A、Thespeaker’smotheroftenmadethemconfused.B、Thespeaker’sfamilymembershadapoormemory.C、Thespeaker’smotherhelped
Humansaresocialanimals,andmostofustreasureourrelationshipswithfamilyandfriends.An【B1】_____lineofresearchsugges
随机试题
深度知觉的产生有哪些线索?
以下可主寒证的脉象有
急性牙髓炎的应急处理最好是
子宫收缩乏力可导致()。
沈某向住建委申请公开一企业向该委提交的某危改项目纳入危改范围的意见和申报材料。该委以信息中有企业联系人联系电话和地址等个人隐私为由拒绝公开,沈某起诉,法院受理。下列哪些说法是正确的?
旧沥青路面再生采用现场热再生工艺的优点有()。
法治的核心是:制约国家权力的滥用、保障公民的自由权利。()
《御园敕令》
Whatimpactcanmobilephoneshaveontheirusers’health?Manyindividualsareconcernedaboutthesupposedilleffectscaused
Anthropologistsusuallystudysimple,unindustrializedsocietiesbecausethenumberof______islimited.
最新回复
(
0
)