首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、High school students are using electronic forms to apply for colleges. B、High school students are sending more applications co
A、High school students are using electronic forms to apply for colleges. B、High school students are sending more applications co
admin
2012-08-10
49
问题
Some of America’s best universities have accepted an unusually low percentage of students for admission this fall. For example, the Wall Street Journal reported that Stanford University had a record low admission rate this year. The news- paper said the California school accepted less than 11 percent of the students who applied.
College admissions officers give a number of reasons for the higher rates of rejection letters this year. They say the main reason is that high school seniors are applying to more schools than in the past. Some colleges reported big increases in the number of applications. Another reason is the general increase in students going to college. Electronic forms make applying easier. For example, students can send an online form called the Common Application to many different colleges and universities.
Many students who apply to top schools are placed on a waiting list. They do not get a decision until the school knows how many applicants who are offered admission will accept the offer. Just as students compete, so do schools.
The increasing competition for the best colleges means more worry for students and parents. They wonder just what schools are looking for. They wonder why a top student is accepted at one school but not another. The Wall Street Journal says some top schools are actively looking for students who have shown great interest in helping others. Other schools are said to be looking for students who have musical talent.
What is the passage mainly about?
Which of the following is the principal reason for the low admission rate of the top schools?
选项
A、High school students are using electronic forms to apply for colleges.
B、High school students are sending more applications compared with the past.
C、The number of high school students’entering college is increasing.
D、High school students have to wait for the admission from top schools.
答案
B
解析
本题问“一流大学低录取率的主要原因是什么?”短文中提到,...the main reason is that high school seniors are applying to more schools than in the past.Some colleges reported big increases in the number of applications.(主要原因在于,同过去相比,高中生向更多的大学提出了申请,许多学院也指出了申请人数大幅增加的现象。)据此可以断定[B]“与过去相比,高中生向更多的学校提出了中请”正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/kT57777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Veryfewpeoplecangetcollegedegreebefore11,butMichaelwasan【B1】______.Hestartedhighschoolwhenhewas5,finishing
Veryfewpeoplecangetcollegedegreebefore11,butMichaelwasan【B1】______.Hestartedhighschoolwhenhewas5,finishing
Veryfewpeoplecangetcollegedegreebefore11,butMichaelwasan【B1】______.Hestartedhighschoolwhenhewas5,finishing
Veryfewpeoplecangetcollegedegreebefore11,butMichaelwasan【B1】______.Hestartedhighschoolwhenhewas5,finishing
Veryfewpeoplecangetcollegedegreebefore11,butMichaelwasan【B1】______.Hestartedhighschoolwhenhewas5,finishing
Veryfewpeoplecangetcollegedegreebefore11,butMichaelwasan【B1】______.Hestartedhighschoolwhenhewas5,finishing
A、Inalibrary.B、Inaschool.C、Inabookstore.D、Inapublishers’office.C推理题。第一题的答案往往在长对话的开始部分,根据首句的enjoygoingthroughsec
随机试题
以下关于教师的表述不正确的是()。
家住河南省郑州市的李某有一子居住于山东省威海市,李某想在退休后和儿子一家生活在同一城市,以便相互照顾。近期李某看中了威海市的一套公开销售的商品房,欲购买并打算对该房屋的买卖合同进行公证。问:李某可否委托其子代为办理该公证手续?
以下肿瘤具有恶性倾向的是
患者,男,5岁,平素易感冒,面色少华,时自汗出,恶风,舌质淡红脉浮无力。若要用黄芪,宜配伍下列哪组药
A.金黄色葡萄球菌B.溶血性链球菌C.大肠杆菌D.铜绿假单胞菌E.类杆菌脓液呈绿色,有特殊甜臭味()
()是指存款人或信用卡人因急需资会而在银行授予的限额内支用超过存款一定数量货币的活动。
某公司2003年的权益报酬率为20%,留存收益率为40%。净利润和股利的增长率均为4%。该公司的β值为2,国库券利率为2%,市场平均股票收益率为8%。则该公司的市盈率和市净率分别为()。
对于股票与公司债券的区别,下列表述正确的有()。
联络神经元主要存在于()。
将E-R图转换到关系模式时,实体与联系都可以表示成()。
最新回复
(
0
)