首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Ballet training in Russia begins at age nine or ten. Whatever the limitations of ballet in the Soviet Union, it is no wonder tha
Ballet training in Russia begins at age nine or ten. Whatever the limitations of ballet in the Soviet Union, it is no wonder tha
admin
2022-02-18
43
问题
Ballet training in Russia begins at age nine or ten. Whatever the limitations of ballet in the Soviet Union, it is no wonder that Russian ballet dancers perform with ease leaps and lifts seldom attempted elsewhere, and that the standard of dancing in a Russian corps de ballet is far above that usually seen in other countries-nine years of ballet discipline is almost unheard of outside Russia.
The period devoted to dance classes increases gradually from two or three hours a day to five or six. As in other institutions of higher learning, ballet students receive monthly government stipends in their last four years, varying from 160 to 200 rubles ($16 to $20). Of the thirty pupils to begin ballet each year, fewer than twenty-five usually graduate; the others drop out because of poor health or lack of ability.
Upon graduation, the starting salary for members of a corps de is 100 rubles a month, while prima ballerinas receive 6 000. Russia’s most famous ballet company, the Bolshoi, has first pick of each graduating class, but few dancers have the good fortune to begin with this company; all graduates, however, are assured of jobs in ballet.
Stars such as Ulanova were produced in this fashion, with training started early and security, if not intellectual independence, guaranteed.
According to the selection, Russian corps de ballet has________.
选项
A、unusually high standards of dancing
B、greater discipline than the companies in any other country
C、more applicants than corps de ballet companies
D、more professional dancers than most ballet companies
答案
A
解析
细节题。由Russian corps de ballet可将答案定位到首段第二句and that the standard of dancing in a Russian corps de ballet is far above that usually seen in other countries,该句意为“俄罗斯芭蕾舞团的舞蹈标准远超过其他国家的标准”,选项A“特别高的舞蹈标准”符合句意,故为正确选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/kXQD777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
A.studiedB.continuingC.byD.whoE.whoseF.improveG.truthH.ignoredI.recentlyJ.thoseK.for
A.Thatmanistheverypersonthatyouarelookingfor.B.Adjustingtothenewlifewaslessdifficultthanhehadexpected.C
Acomputercanonlydo________youhaveinstructedittodo.
InAfricaweexperienceenormousproblemsofunderdevelopment,illiteracy,massiveinternalandexternaldebts,thepopulatione
Wanttoimproveyourlanguageskillsbutdon’thavethetimetogoabroadtoattendaschool?Moreandmoreuniversitiesaround
Faces,likefingerprints,areunique.Didyoueverwonderhowitispossibleforusto【C1】________otherpeople?Evenaskilledw
________finishhishomework,hewouldhavecometoclass.
Manyastudentinthiscollege________awalkoncampus.afterdinner.Butmanystudentsinmyelderbrother’sschool________compu
Idon’tthink________necessaryforJulietomakesuchafussaboutthatsortofthing.
Imaginewalkingthroughsomeone’sapartment.Theroomsarealmostempty,andtheonlypiecesoffurnitureareasimpletableand
随机试题
某企业设备的运行周期为253小时,在其运行期间共运行了236小时,其中发生了5次故障,故障时间分别为3.4小时,3小时,3.8小时,2.6小时,4.2小时。试求该设备的故障率。
在需要层次理论中,地位属于()
直到不久前,科学家们才排除了月球上存在生物的可能性。
某成年男性因全身肌痛、面部水肿、视力障碍来医院就诊。自述1个月前曾参加过一个大型会议,会议期间曾聚餐,与会者中已有数十人出现全身肌痛等症状。最可能的诊断是
下列有关抗菌药作用机制的叙述哪项是错误的
建设项目管理的类型可以按( )几方面划分。
国库是办理预算收入的收纳、划分、留解和库款支拨的专门机构,也称中央国库。()
相对于其他职业生涯发展阶段来说,员工在()阶段更加注重自己的经济收入。
某投资者计划2019年年初购置一处现行市场价格为1000万元的房产。由于资金不足,房主提出了四种延期付款方案供其选择。方案一:2020年至2029年,每年年初付款155万元。方案二:2024年至2030年,每年年初付款280万元。方案三
卢梭在《论人类不平等的起源和基础》中说道:“我认为,在人类的一切知识中,最有用但也最不完善的知识就是关于人的知识。”马克思的唯物史观则破解了“人是什么”之谜,指出人的本质在其现实性上是()。
最新回复
(
0
)