首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、is free of propaganda B、is controlled by big business interests C、separates fact and opinion D、operates according to a code of
A、is free of propaganda B、is controlled by big business interests C、separates fact and opinion D、operates according to a code of
admin
2015-01-11
61
问题
Even the fairest and most impartial newspaper is a medium of propaganda.
Every daily newspaper has an editorial page. The opinion is expressed on events and personalities in the news. But editorial judgment is so persuasively presented that many people accept these opinions as facts.
Good journalists uphold a code of ethics that distinguishes between news and editorial opinion. This code holds that in an editorial column the publisher is entitled to advocate any cause he chooses. It is understood that there he is speaking as a partisan and may express any view he desires.
Because a modem newspaper is so expensive to produce and so costly to establish, newspapers have increasingly become big business organizations. Although there are exceptions, these large newspapers tend to reflect the views of their owners in their editorials on economic and political matters. In the news columns, however, the complete and unbiased facts should be reported.
The better metropolitan newspapers and the great press associations usually can be relied on to keep their news impartial. But the less ethical publications often deliberately "color" the news to favor or oppose certain groups or movements.
选项
A、is free of propaganda
B、is controlled by big business interests
C、separates fact and opinion
D、operates according to a code of ethics
答案
A
解析
观点态度的找寻和判断。根据原文相关内容可知Even the fairest and most impartial newspaper is a medium of propaganda即使最公平、最公正的报纸也是宣传的媒介。由此可推断没有报纸能够摆脱宣传。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/kbrO777K
本试题收录于:
CATTI三级口译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI三级口译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
Theypressedaheadwiththeliquidationofhostileelementsamongpeople.
Itisclearthatwearerapidlybecomingaglobalculture.Newformsofinformationtechnology,intercontinentaltravel,andthe
Wewerepleasedtoseethat,besidesourownvillagers,theaudiencewasmadeupofafairnumberofpeopleoutofaroundvillag
AfamilydoctorchargedtheNightHomeService(NHS)morethan£500,000insevenyearsfornightvisitsthathispatientsdidn
Uniformaccelerationoccursaccordingtotherateofchangeremainsthesameoversuccessiveandequalintervalsoftime.
TheAncientOlympicGames古代奥林匹克运动会Accordingtohistoricalrecords,thefirst(1)OlympicGamescanbetracedbackto776BC.
ProfessorLeehas______largecollectionofbooks,manyofwhicharewrittenin______foreignlanguages.
A、正确B、错误B根据原文“Mymotheroftentoldmethatwithoutthatsojournwithastrongfamily,shewouldnothaveknownhowtocarefor
A、正确B、错误B根据原文“Sheforbademymothertoeatatthekitchentable”,译文为:她不许我的妈妈在厨房的餐桌上吃饭。题干“Emmaforbademymothertoeat.”出现信息缺失
A、正确B、错误A根据原文“Emma…rarelyallowedmymothertoattendpartiesorotherfunctions.”,译文为:爱玛很少允许我母亲参加舞会和其它活动。题干中用同义词seldom代替了原文的r
随机试题
由足背静脉弓注入抗生素,药物经哪些具体途径到达阑尾?
A.血、尿、大便常规检查B.病理检查C.内镜检查D.影像学检查E.肿瘤标志物直接观察肿瘤
口腔肿瘤联合根治术一般使用下列哪种麻醉方法
除涉及国家秘密的外,仲裁应公开进行。()
测题编制的方式颇多,常见的有()。
某年我国夏季,在北印度洋阿拉伯海海域,一艘油轮的原油大量泄漏,则油污带可能漂向:
一个国家的货币贬值意味着()。
"Everythinghappensforthebest",mymothersaid(31)Ifaceddisappointment."Ifyoucarryon,onedaysomethinggoodwill(32
Whoisthewoman?
回扣()反倾销()贸易逆差()随行就市()
最新回复
(
0
)