首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It was once thought that air pollution affected only the area immediately around large cities with factories and heavy automobil
It was once thought that air pollution affected only the area immediately around large cities with factories and heavy automobil
admin
2017-08-23
40
问题
It was once thought that air pollution affected only the area immediately around large cities with factories and heavy automobile traffic. Today, we know that although these are the areas with the worst air pollution, the problem is literally worldwide. On several occasions over the past decade, a heavy cloud of air pollution has covered the entire eastern half of the United States and led to health warnings even in rural areas away from any major concentration of manufacturing and automobile traffic. In fact, the very climate of the entire earth may be affected by air pollution.
Some scientists feel that the increasing concentration of carbon dioxide in the air resulting from the burning of fossil fuels (coal and oil) is creating a "greenhouse effect"—holding in heat reflected from the earth and raising the world’s average temperature. If this view is correct and the world’s temperature is raised only a few degrees, much of the polar ice cap will melt and cities such as New York, Boston, Miami, and New Orleans will be under water.
Another view, less widely held, is that increasing particulate matter in the atmosphere is blocking sunlight and lowering the earth’s temperature—a result that would be equally disastrous. A drop of just a few degrees could create something close to new ice age and would make agriculture difficult or impossible in many of our top farming areas.
At present we do not know for sure that either of these conditions will happen, though one recent government report prepared by experts in the field concluded that the greenhouse effect is very likely. Perhaps, if we are very lucky, the two tendencies will offset each other and the world’s temperature will stay about the same as it is now.
The word "offset" (Line 3, Para. 4) means________.
选项
A、slip into
B、catch up with
C、set up
D、make up for
答案
D
解析
由题干中“offset”可以定位到文中最后一段最后一句话。该句提到如果这两种趋势能够中和一下,那全球的气温会跟现在差不多,由此可推断出“offset”意为“中和,抵消”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/kdi7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Corporationsasagroupofferavarietyofjobs.Mostlargecompaniessendpeopletocollegesto【B1】______graduatingstudentsw
EarthHourisanannualglobalcampaignthatencouragespeopleandbusinessesaroundtheworldtoswitchoff【B1】______atthesa
EarthHourisanannualglobalcampaignthatencouragespeopleandbusinessesaroundtheworldtoswitchoff【B1】______atthesa
Facingapotentialclimatedisaster,theworld’sgovernmentsagreedtolimitaglobalrisein【B1】______temperaturebytheend
Youcantelltheageofatreeby【B1】______itsrings,buttheserecordsofatree’slifereallysayalotmore.Scientistsare
近年来,越来越多的中国学生赴美留学。去年,美国进行了一项针对高校留学生的调查研究。该调查表明,2011—2012学年间来自中国的高校留学生总人数超过了19万,这使得中国连续三年成为美国最大的留学生来源国(senderofstudents)。而在2002
上海是中国通往世界的东大门。在宋朝(theSongDynasty)的1074年,上海从一个小村庄变成一座集镇。在清朝(theQingDynasty)时期,上海成为中国几个开展对外贸易的城市之一。在1842年以后,上海租界(ShanghaiInte
A、Studentsandhousewives.B、Athletesandtrainers.C、Youngpeopleandbusypeople.D、Singersandteachers.C短文中提到,这些饮料通常瞄准的消费者是
Inmanycountriesseatbeltsarenowcompulsoryforthedriverandthefrontseatpassengeratleast.Doctorsbelievethats
HowAdvertisementIsDone?A)Whenwechooseawordwedomorethangiveinformation;wealsoexpressourfeelingsaboutwha
随机试题
()的出现标志着德国风景画形成一种独特的风格。[广东2018]
A.水成像B.脂肪抑制C.MRI对比增强检查D.MR血管成像E.功能性MRI成像在病变尚未出现形态变化之前成像用于早期诊断
A.肾母细胞瘤B.膀胱癌C.肾盂肿瘤D.肾癌E.肾囊肿
场外交易市场的组织方式是经纪制。()
当年的楚霸王自刎的乌江在现在安徽省内。()
青铜壶是春秋战国时期重要的生活器皿,当时铸造壶器可以采用下列哪项先进技术?()
遗传是个体在心理发展过程中来自环境方面的最主要因素.是个体心理发展中占据主导作用的因素。()
你觉得在大学期间是积累知识重要,还是人格塑造重要?请以此发表演讲。
近年来,在体检中发现的甲状腺疾病日益增多,有专家怀疑这与人们平时食用加碘盐有关。以下哪项为真,最能削弱专家的怀疑?
求∫1/(1+sinx+cosx)dx.
最新回复
(
0
)