首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
BBC’s Casualty programme on Saturday evening gave viewers a vote as to which of two patients should benefit from a donation. But
BBC’s Casualty programme on Saturday evening gave viewers a vote as to which of two patients should benefit from a donation. But
admin
2017-06-30
89
问题
BBC’s Casualty programme on Saturday evening gave viewers a vote as to which of two patients should benefit from a donation. But it failed to tell us that we would not need to make so many life-and-death decisions if we got to grip with the chronic organ shortage. Being pussyfooting around in its approach to dead bodies, the Government is giving a kicking to some of the most vulnerable in our society. One depressing consequence of this is that a significant number of those on the waiting list take off to foreign countries to purchase an organ from a living third-world donor, something that is forbidden in the United Kingdom. The poor have no option but to wait in vain.
The Human Tissue Authority’s position on the retention of body parts for medical research after a post-mortem examination is equally flawed. The new consent forms could have been drafted by some evil person seeking to stop the precious flow of human tissue into the pathological laboratory. The forms are so lengthy that doctors rarely have time to complete them and, even if they try, the wording is so graphic that relatives tend to leg it before signing. In consequence, the number of post mortems has fallen quickly.
The wider worry is that the moral shortsightedness evident in the Human Tissue Act seems to infect every facet of the contemporary debate on medical ethics. Take the timid approach to embryonic stem cell research. The United States, for example, refuses government funding to scientists who wish to carry out potentially ground-breaking research on the surplus embryos created by IVF treatment.
Senators profess to be worried that embryonic research fails to respect the dignity of "potential persons". Rarely can such a vacuous concept have found its way into a debate claiming to provide enlightenment. When is this "potential" supposed to kick in? In case you were wondering, these supposedly precious embryos are at the same stage of development as those that are routinely terminated by the Pill without anyone crying. Thankfully, the British Government has refused the position of the United States and operates one of the most liberal regimes in Europe, in which licences have been awarded to researchers to create embryos for medical research. It is possible that, in years to come, scientists will be able to grow organs in the lab and find cures for a range of debilitating diseases.
The fundamental problem with our approach to ethics is our inability to separate emotion from policy. The only factor that should enter our moral and legal deliberations is that of welfare, a concept that is meaningless when applied to entities that lack self-consciousness. Never forget that the research that we are so reluctant to conduct upon embryos and dead bodies is routinely carried out on living, pain-sensitive animals.
To which of the following is the author most likely to agree?
选项
A、The rich and the poor are equal in the face of death.
B、More scientists are needed for the medical advancement.
C、There is a double standard in medical ethics.
D、The dead deserve the same attention as the living.
答案
C
解析
细节题。从第3段开始全文都在讨论医学伦理道德问题。第4段第3句和第4句中,作者对议员的“潜在的人”的概念进行了批驳,指出这些假想的宝贵胚胎与那些被避孕丸扼杀,却没有任何人哭泣的生命处于同样的发展阶段。第5段末句作者指出,“不要忘记我们如此不愿进行的胚胎和尸体的研究正在一些活生生的、有疼痛知觉的动物上照常实行。”由此可知C项(在医学伦理上有双重标准)正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/l0FO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Ahundredyearsagoitwasassumedandscientifically"proved"byeconomiststhatthelawsofsocietymakeitnecessarytohave
TheBritishgovernmenthasdecidedtowipeouttheobesityepidemicthroughanovelstrategy-byofferingfatpeoplecashincenti
Scientistsgenerallyholdthatlanguagehasbeensolonginusethatthelengthoftimewritingisknowntocoveris____incompa
JaneandTomhavebeenabletoreconciletheirdifferenceandareahappyfamilyagain.
Growingeconomicproblemswerehighlightedbyaslowdowninoiloutput.
democracyimaginationdifferentflexibilityovercomeonlineoffertraditionalmodern
Doyouknowthefactthatbroadbeancontain_____thatmustbedestroyedbycookingthemathightemperaturebeforeeatingthem?
Writeanessayofabout200wordsonthetopic-."ChinaIshotreadyforE-education"(E-educa-tion:atypeofeducationconducte
Evenbeforeheis80,theagingpersonmayundergoanotheridentitycrisislikethatofadolescence.Perhapstherehadalsobeen
Wearemeanttolivedangerouslyandshouldnotbesheltered.Lifeisaperilousadventure;itsrichnessisinits______.
随机试题
在Excel中,已知在Al:A10中已输入了数值型数据,要求在All中得出如下结果:当Al:A10中的平均值不小于60时,All的值为“合格”,否则为“不合格”。则All单元格应使用的公式为()。
穿无菌手术衣和戴无菌手套后,无菌地带的范围
4个月小儿,低热,轻咳,惊厥4~5次,发作后意识清,枕部压之乒乓球感,肺部少量湿哕音该病的治疗原则是( )。
关于视网膜色素上皮,正确的说法是
兴达公司共有职工400余人,该公司职工商定就职工的劳动报酬、安全卫生条件和保险福利等事项和兴达公司签订集体合同,则下列说法符合法律规定的是:()
如需另行约定担保责任范围,可在担保合同中予以约定,这属于《担保法》规定的法定范围内的概念。()
A、 B、 C、 D、 C原数列改写为,分子是公差为9的等差数列,分母为平方数列,,选C。
赵先生、钱先生、孙先生、李先生四人参加一项技能比赛,获得了比赛的前四名。据了解,他们之间有以下关系:①孙先生和李先生经常相约一起打篮球;②第一名和第三名在这次比赛中刚认识;③第二名不会骑自行车,也不打篮球;④赵先生的名次比钱先生的名次靠前;⑤钱先
Theotherformsoffolktalesarealsowidespreadthroughouttheworld.Animaltalesfallintotwomajorcategories:those,such
ALZHEIMER’SDISEASEAlzheimer’sdiseaseisaprogressive,neurodegenerativediseasewhichiscausedbyphysiologicalchanges
最新回复
(
0
)