首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Imagine the U.S. economic gains of the 1990s, and what comes to mind? Perhaps it was how the stock market ruled: All those initi
Imagine the U.S. economic gains of the 1990s, and what comes to mind? Perhaps it was how the stock market ruled: All those initi
admin
2010-02-22
100
问题
Imagine the U.S. economic gains of the 1990s, and what comes to mind? Perhaps it was how the stock market ruled: All those initial public offerings that raked in unprecedented billions for venture capitalists.
And wasn’t it a great time to be a top manager, with productivity gains boosting the bottom line and igniting executive pay? While it was going on, venture capitalist L. John Doerr called the boom the "largest single legal creation of wealth in history."
Well, yes and no. With the recession apparently over, it’s now possible to make a more realistic assessment of the entire business cycle of the 1990s: The sluggish recovery that started in March, 1991, the extraordinary boom, the tech bust, and the downturn of 2001. And guess what? A lot of things happened that defy the conventional beliefs about the decade.
Over this 10-year period, productivity rose at a 2.2% annual rate, roughly half a percentage point faster than in the 1980s—a significant gain. But the real stunner is this: The biggest winners from the faster productivity growth of the 1990s were workers, not investors. In many ways, the most tangible sign of worker gains in the 1990s was the home-buying boom. This revelation helps us understand why consumer spending stayed so strong in the recession—and why businesses may still struggle in the months ahead.
By contrast, the return on the stock market in the 1990s business cycle was actually lower than it was in the business cycle of the 1980s. Adjusted for inflation and including dividends, average annual returns on the S&P—500 index from March, 1991, to the end of 2001 were 11.1%, compared with 12.8% in the previous business cycle.
Overall, Business Week calculates that U.S. workers received 99% of the gains from faster productivity growth in the 1990s at nonfinancial corporations. Corporate profits did rise sharply, but much of that gain was fueled by lower interest rates rather than increased productivity.
Why did workers fare so well in the 1990s? The education level of many Americans made an impressive leap in the 1990s, putting them in a better position to qualify for the sorts of jobs that the New Economy created. Low unemployment rates drove up wages. And a torrent of foreign money coming into the U.S. created new jobs and financed productivity-enhancing equipment investment.
As it turns out, the original perceptions of who benefited most from the productivity gains of the 1990s was flipped on its head. Looking ahead, the economic pie is growing bigger all the time, but it’s still up for grabs who will get the largest piece in the future. And in the end, that’s the real lesson of the 1990s.
选项
A、somewhat superficial.
B、quite trustworthy.
C、rather misleading.
D、very illuminating.
答案
C
解析
题干问:"作者认为,人们最初的对生产力的增加在20世纪90年代的观点是…"。根据原文第1自然段和第3自然段最后一句,这种观点的结果是"相当错误的"。而选项"肤浅的","相当值得信赖的"以及"有启发性的"皆不符合题意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/l244777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Imagineaworldinwhichweareassignedanumberthatindicateshowinfluentialweare.Thisnumberwouldhelpdetermine【C1】___
Imagineaworldinwhichweareassignedanumberthatindicateshowinfluentialweare.Thisnumberwouldhelpdetermine【C1】___
Bettingagainstanindustrywithaddictsforcustomerscarriesobviousrisks.【C1】________theseareuncertaintimesforBigTobac
Bettingagainstanindustrywithaddictsforcustomerscarriesobviousrisks.【C1】________theseareuncertaintimesforBigTobac
Bettingagainstanindustrywithaddictsforcustomerscarriesobviousrisks.【C1】________theseareuncertaintimesforBigTobac
Bettingagainstanindustrywithaddictsforcustomerscarriesobviousrisks.【C1】________theseareuncertaintimesforBigTobac
Bettingagainstanindustrywithaddictsforcustomerscarriesobviousrisks.【C1】________theseareuncertaintimesforBigTobac
Bettingagainstanindustrywithaddictsforcustomerscarriesobviousrisks.【C1】________theseareuncertaintimesforBigTobac
Bettingagainstanindustrywithaddictsforcustomerscarriesobviousrisks.【C1】________theseareuncertaintimesforBigTobac
随机试题
卵巢分泌的物质不包括
三日疟的潜伏期一般为
牙髓电活力测验可以判断牙髓的
鸡血藤的功效是
某女,45岁,患风热感冒,症见目赤肿痛,咳嗽咽干,舌红苔黄,脉浮数,医生诊断后,处以桑叶、菊花水煎服。若患者病情加重,出现热毒疮痈,痄腮,宜选用的药物是()。
2017年6月,甲公司支付价款8000万元,自二级市场购入乙公司股票1000万股,购入时包含已宣告但尚未发放的现金股利1000万元,甲公司将购入股票划分为以公允价值计量且其变动计入其他综合收益的金融资产。2017年12月31日,乙公司股票的市场价格为
哪种教学组织形式把大班上课、小组讨论、个人自学结合在一起,试图兼容班级授课、分组教学与个别教学的优点()
教育心理学的奠基人是美国的()
与2001年相比,2010年税收收入增长幅度最大的是哪个税种?()
卡车司机甲在行车途中,被一吉普车超过,甲顿生不快,便加速超过该车。不一会儿,该车又超过了甲,甲又加速超过该车。当该车再一次试图超车行至甲车左侧时,甲对坐在副座的乙说,“我要吓他一下,看他还敢超我。”随即将方向盘向左边一打,吉普车为躲避碰撞而翻下路基,司机重
最新回复
(
0
)