首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Somehow California is always at the cutting edge, be it in the flower-power days of the 1960s or the dotcom boom of the 1990s. A
Somehow California is always at the cutting edge, be it in the flower-power days of the 1960s or the dotcom boom of the 1990s. A
admin
2010-03-19
82
问题
Somehow California is always at the cutting edge, be it in the flower-power days of the 1960s or the dotcom boom of the 1990s. As Kevin Starr points out in his history of the state, California has long been "one of the prisms through which the American people, for better and for worse, could glimpse their future".
Mr. Starr is too good a historian to offer any pat explanation; instead, he concentrates on the extraordinary array of people and events that have led from the mythical land of Queen Calafia, through the rule of Spain and Mexico, and on to the governorship of Arnold Schwarzenegger, an iron-pumping film star with an Austrian accent①. Moreover, he does so with such elegance and humor that his book is a joy to read.
What emerges is not all Californian sunshine and light. Think back to the savage violence that accompanied the 1849 Gold Rush; or to the exclusion orders against the Chinese; or to the riots that regularly marked industrial and social relations in San Francisco. California was very much the Wild West, having to wait until 1850 before it could force its way to statehood.
So what tamed it? Mr. Starr’s answer is a combination of great men, great ideas and great projects. He emphasizes the development of California’s infrastructure, the development of agriculture; the spread of the railroads and freeways; and, perhaps the most important factor for today’s hi-tech California, the creation of a superb set of public universities.
All this, he writes, "began with water, the sine qua non of any civilization." He goes on cheerfully to note the "monumental damage to the environment" caused by irrigation projects that were "plagued by claims of deception, double-dealing and conflict of interest".
One virtue of this book is its structure. Mr. Start is never trapped by his chronological framework. In stead, when the subject demands it, he manages deftly to flit back and forth among the decades. Less satisfying is his account of California’s cultural progress in the 19th and 20th centuries: does he really need to invoke so many long-forgotten writers to accompany such names as Jack London, Frank Norris, Mark Twain or Raymond Chandler?
But that is a minor criticism for a book that will become a California classic. The regret is that Mr. Start, doubtless pressed for space, leaves so little room—just a brief final chapter—for the implications of the past for California’s future. He poses the question that most Americans prefer to gloss over: is California governable? "For all its impressive growth, there remains a volatility in the politics and governance of California, which became perfectly clear to the rest of the nation in the fall of 2003 when the voters of California recalled one governor and elected another②."
Indeed so, and Mr. Starr wisely avoids making any premature judgment on their choice. Ills such as soaring house prices, grid locked freeways and "embattled" public schools, combined with the budgetary problems that stem from the tax revolt of 1978 would test to the limit any governor, even the Terminator③. As Mr. Starr notes, no one should cite California as an unambiguous triumph: "There has always been something slightly bipolar about California. It was either utopia or dystopia, a dream or a nightmare, a hope or a broken promise—and too infrequently anything in between."
What is the most adverse potential problem for the development of California?
选项
A、The residents are hypocritical, reluctant to face the reality.
B、There exist some elements of political instability.
C、The merits and demerits co-exist.
D、Economic crisis and the harsh conditions in front
答案
B
解析
推理判断题。可以根据文章第七段后几句话进行推断:第七段第三句话说作者提出了大多数美国人不愿面对和回避的问题:加州能治理好么?这与选项A 对应,一方面说明美国人不愿意面对现实,但这只是深层次政治因素问题的一个表现,本段最后一句话提到的选举上的问题也表明了这一点。所以B 为正确答案。选项C 是一个含糊的概念:弊端与优势并存,这种说法太笼统、适用性太强;最后一段第二句话虽然提到了房价、交通、学校的困境,但这只是对地方官员能力的考验,不足以构成最不利的因素,因此排除D 。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/l49K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
OfHomer’stwoepicpoems,theOdysseyhasalwaysbeenmorepopularthantheIliad,perhapsbecauseitincludesmorefeaturesof
Insurancecompaniesprovideaservicetothecommunitybyprotectingitagainstexpectedandunexpecteddisasters.Beforeanins
Thefollowingfindings,compiledfromseveralsurveysofJapaneseaged10to29,outlinethecharacteristicsofauniquecultur
Betweengettingupandhermeeting,thewomanhadabout______.
Reportersandphotographersaliketookgreat_________attherudewaytheactorbehavedduringtheinterview.
Tourismcancreatejobsandotheropportunitiesforalmostallcommunities.【C1】______,governmentsworldwidehave【C2】______ma
Inbringing【C1】______children,everyparentwatcheseagerlythechild’sacquisitionofeachnew【C2】______--thefirstspokenwo
What’sthedoctors’attitudetowardBritishcouplesplanningtohavemillenniumbabies?
Theabilityoffallingcatstorightthemselvesinmidairandlandontheirfeethasbeenasourceofwonderforages.Biologist
Itisatruthuniversallyacknowledged,thatasinglemaninpossessionofagoodfortunemustbeinwantofawife.However
随机试题
利息水平的高低用利率表示。所谓利率,是指一定时期内获得的利润与本金之比。()
下列哪项不是缩宫素的作用
从系统的多种可能性方案中,选择最佳的决策方案,使系统处于最佳状态并取得最佳效果,这体现了在进行系统分析时应遵循【】
在决策步骤中,领导者识别问题的关键是比较
女性,45岁,患腰椎管狭窄症3年,经卧硬板床和骨盆牵引等保守治疗无效。现患者症状逐渐加重,行走100~200m即出现下肢疼痛,需休息或下蹲数分钟后才能缓解,被收入院准备接受手术治疗。该患者术后第一天可以进行的功能锻炼是
心律失常患者主症见心悸,善惊易恐,多梦易醒,口苦咽干。其证型是
女,30岁。面色苍白半年,2个月前诊断为系统性红斑狼疮。查体:贫血貌,皮肤巩膜轻度黄染,脾肋下2cm。血常规:Hb78g/L,WBC4.4×109/L,Plt72×109/L,Ret0.14,最可能出现结果异常的实验室检查是()
概念网络由节点和连线组成,其中节点表示
Whatisimpliedinthefirstsentence?Theauthorassertsthatinthefaceofexcessiveamountsofchild-careliterature,paren
A、Becauseherhusbandcriticizedheropinions.B、Becauseherhusbandiswrongsomuchofthetime.C、Becauseshedoesn’tbelieve
最新回复
(
0
)