首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Television—that most attractive modern technology, marked by rapid change and growth—is moving into a new era which promises to
Television—that most attractive modern technology, marked by rapid change and growth—is moving into a new era which promises to
admin
2011-04-26
67
问题
Television—that most attractive modern technology, marked by rapid change and growth—is moving into a new era which promises to reshape our lives and our world. It is an electronic revolution of sorts, made possible by the marriage of television and computer technologies.
The word "television" can literally be interpreted as sight from a distance. Very simply put, it works in this way: through a complete system of electronics, television provides the capability of converting an image into electronic impulses, which can be sent through a wire or cable.
These impulses, when fed into a receiver (television set), can then be electronically reconstructed into that same image.
Television is more than just an electronics system, however. It is a means of expression, as well as a vehicle for communication, and as such becomes a powerful tool for reaching other human beings.
The field of television can be divided into two types. First, there is broadcast television, which reaches the masses through broad-based airwave transmission of television signals. Second, there is non-broadcast television, which provides for the needs of individuals or specific interest groups through controlled transmission techniques.
Traditionally, television has been a medium of the masses. It has been with us for about thirty- seven years in a form similar to what exists today. During those years, it has been controlled mostly by the broadcast networks, ABC, NBC and CBS, who have been the major suppliers of news, information, and entertainment. These giants of broadcasting have actually not only shaped television as a source of entertainment, but placed our role in this active medium as the passive viewer.
Which of the following statements can best describe TV viewers according to the passage?
选项
A、They prefer increased news coverage.
B、They do not take an active role in watching television.
C、They like to use television to reach other human beings.
D、They have more or less grown tired of television.
答案
B
解析
本题为细节辨认题。文章最后提出,这些电视广播界的巨头们(指各大电视广播公司)不但使得电视成为一种娱乐的源泉,还使得我们成了消极被动的观众(这里的含义是:人们看电视时是不动脑筋的,被动地接收电视节目所传达的信息)。因此应当选择 B 项,即观众在观看电视节目时,没有扮演主动的角色,而其他几项在文中均未提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/lPqC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
Theexhibitionwasnotverycrowded.Therewere______peoplethanIexpected.
Wedrinkmoremilk,eatmorecream,cheese,butterthaneverbefore.Tomeetandprofitbythis【B1】demandformilk,dairyfarm
Before1914femalesecretarieswererarebecausethey______.Secretaries,untilrecently,hadtodoalotofworknowdoneby
Manypeoplefindhomegardening______.Theamountofmoneyyouspendonyourgarden______.
Workersinthefinearts______thoughtsandfeelingsthroughtheircreativeworks.
Inthisbuildingeachapartmentcould______afamilyofsix.
Somecountriesstillhavedeathpenalty(死刑),butitnolonger【B1】inBritain.Afteraparticularly【B2】murder,Britishpeople
Theparentswentfromhousetohouse,______whetheranyonehadseenthelostboy.
ItwasaquarterpastnineasMariehurriedintotheofficebuildingwhereshewasgoingtowork.Herbusmovedslowlyalongthr
Iaskedhimwhetherhehaddonealltheworkhimself___whetherhehadhadanyasistance.
随机试题
一个国家综合国力的强弱取决于()
依《担保法》第三十四条第五项和原《农村集体土地使用权抵押登记的若干规定》第四条的规定,集体荒地土地使用权已办理土地使用权登记的,经()同意可以设定抵押权。
建筑公司项目经理明知脚手架工程未经验收情况下,强令工人进行施工作业,而导致发生架体坍塌事故,造成严重后果,则该项目经理涉嫌()。
国务院期货监督管理机构对期货公司的()实行资格管理。
下列董事会中必须有职工代表的是()。
网络是把双刃剑,用得好,可以成为推动社会主义文化建设和精神文明建设的有力武器;弄不好,又会被它伤了自己。为此,国家要加强网络管理,积极引导我们做到绿色上网、文明上网、快乐上网。这里蕴含的哲理是
当x→0+时,求等价的无穷小量.
希尔排序法属于哪一种类型的排序法?( )
MeasuringHumanBehaviorPsychologicalTestingisthemeasurementofsomeaspectofhumanbehaviorbyproceduresconsisting
WhoLives?WhoDies?WhoDecides?A)SomehavecalleditaRighttoDiecase.OthershavelabeleditaRighttoLivecase.Onegr
最新回复
(
0
)