首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Languages will continue to diverse. Even if English were to become the universal language, it would still take many different fo
Languages will continue to diverse. Even if English were to become the universal language, it would still take many different fo
admin
2020-04-01
21
问题
Languages will continue to diverse. Even if English were to become the universal language, it would still take many different forms. Indeed the same could happen to English as has happened to Chinese: a language of intellectuals which doesn’t vary hugely alongside a large number of variations used by local peoples.
We will continue to teach other languages in some form, and not just for reasons of practical use. Learning a language is good for your mental health; it forces you to understand another cultural and intellectual system. So I hope British education will develop a more rational approach to the foreign languages available to students in line with their political importance. Because so many people believe it’s no longer important to know another language, I fear that time devoted to language teaching in schools may well continue to decline. But you can argue that learning another language well is more exhausting than, say, learning to play chess well—it involves sensitivity to a set of complicated rules, and also to context.
Technology will certainly make a difference to the use of foreign languages. Computers may, for instance, relieve the hard work that a vast translation represents. But no one who has seen a computer translation will think it can substitute for live knowledge of the different languages. A machine will always be behind the times. Still more important is the fact that no computer will ever get at the associations beyond the words associations that may not be expressed but which carry much of the meaning. In languages like Arabic that context is very important Languages come with heavy cultural baggage too—in French or German if you miss the cultural references behind a word you’re very likely to be missing the meaning. It will be very hard to teach all that to a computer.
All the predictions are that English will be spoken by a declining proportion of the world’s population in the 21st century. I don’t think foreign languages will really become less important, but they might be perceived to be—and that would in the end be—a very bad thing.
Which of the following statements about Chinese is true?
选项
A、Chinese will soon become the universal language.
B、Chinese is a language of intellectuals.
C、There are many dialects in Chinese.
D、Chinese will be regarded as important as English.
答案
C
解析
推理判断题。本题考查复合句的理解。本题最大的干扰选项是B,理解第1段最后一句是关键。可以先把定语从句和分词结构去掉,剩下的就是对Chinese的完整描述,即:a language of intellectuals alongside a large number of variations,由此可见,选项B过于片面。A项与首段第2句不符,D项未提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/lRd7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Hedidn’trememberwherehestoredhisimportantdata.B、Helosthiscomputer.C、Hiscomputerwascrashedandalldatahadgon
A、Itisanimportantpartofinternationaleffortstoreducepoverty.B、Itisaprojecttoreducetheworld’spoverty.C、Itis
A、Itsgeographicfeaturesattractedmanyvisitors.B、Itscitizensenjoyedapeaceful,comfortablelife.C、Itimportedfoodfrom
A、Carryoutaculturalexchangeprogram.B、Workonanagriculturalproject.C、LearnPortuguese.D、TeachEnglish.B细节辨认题。短文提到Donn
A、Theyarehighlysensitivetocold.B、Theyarevitallyimportanttoourlife.C、Theyarealivingpartofourbody.D、Theyare
A、TheachievementsoftheTrickleUpProgram.B、Anewworldwideeconomicrevolution.C、Differentformsofassistancetotheneed
A、Gift-givingplaysanimportantroleinhumanrelationships.B、Wemustbeawareofculturaldifferencesingivinggifts.C、Wem
TechnologicalchangesbroughtdramaticnewoptionstoAmericanslivinginthe1990s.Duringthisdecadenewformsofentertainme
Scholarsoftheinformationsocietyaredividedoverwhethersocialinequalitydecreasesorincreasesinaninformation-basedso
TeamSpirit[A]Teamshavebecomethebasicbuildingblocksoforganisations.Recruitmentadvertisementsroutinelycallfor"tea
随机试题
输气站场周围建筑物距场内最近地区工艺设备的距离为30m。()
By【B1】______afewsimpletechniques,parentswhoreadtotheirchildrencangreatlyincreasetheirchildren’slanguagedevelopm
病人,男性,58岁,在无明显诱因下,反复出现无痛性血尿两个月,他很焦虑,要求医生查明原因。该病人需要做膀胱镜检查,逆行肾盂造影,检查前一天的护理哪一项必要()
患者,男,41岁。无痛性进行性双侧颈部淋巴结肿大1个月,查体发现双侧颈部各1个2cm×2cm大小淋巴结,活动、无压痛,余浅表淋巴结未触及,心肺未见异常,腹平软,肝脾肋下未触及,临床疑诊淋巴瘤。问题3:为了临床分期,需要首选的进一步检查是
正常分娩胎膜自然破裂多在
Manydreams________seemimpossible,thenimprobable,andeventuallyinevitable.
1960年,我国对国民经济实行调整的方针是()。
以下关于图像文件格式的叙述中,错误的是______。
PassageThreeThesteakhousemaybeAmerica’sgreatestsingleachievement.Sure,there’sthatConstitutioneveryone’ssoimp
Thegovernmenthaslauncheditsconsultationonbettermeasuresofchildpoverty,butitreallyhastobeasked,betterforwhom
最新回复
(
0
)