首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The Federal Reserve doesn’t want anyone to think it’s taking sides in politics. So in an election year, the Fed is more likely t
The Federal Reserve doesn’t want anyone to think it’s taking sides in politics. So in an election year, the Fed is more likely t
admin
2015-03-25
56
问题
The Federal Reserve doesn’t want anyone to think it’s taking sides in politics. So in an election year, the Fed is more likely to
stand pat
. It’s less likely to raise rates if that’s what’s needed, or to cut rates if a rate cut is what’s required.
But here’s the problem: The harder the Fed tries to avoid politics—the elephant in the room—the more it allows political thinking to infect its mission. A truly apolitical Fed would do whatever is the right thing for the economy and resolutely ignore the second-guessers in both parties.
Eric Rosengren, President of the Federal Reserve Bank of Boston, who favors more aggressive action by the Fed to raise growth and lower unemployment, made the case for a truly apolitical Fed in an interview with the Boston Globe published today. "We don’t get to pick the timing of a global slowdown," Rosengren told the Globe. " If there’s a slowdown and you have an independent central bank, the appropriate response is to act. I think that’s exactly what we should do. "
Rosengren did not go quite as far as the Boston Globe story implied—that is, he did not specifically mention election-year pressures. The Globe writers, Steven Syre and Andrew Caf-frey, paraphrased Rosengren as saying that the Fed should not worry if further easing is seen as influencing the presidential election. I wrote to them for clarification and Syre responded that "Rosengren’s quote was his response to a question about any potential political controversy around a fed stimulus vote two months before an election. " So it was the reporters who brought up politics, not Rosengren himself. That might seem like a small point, but in the arcane world of Fed politics, it matters. Tim Duy, a University of Oregon economist who blogs on Fed policy, told the Globe, "to pull back the curtain and say, ’They’re doing this for the election,’ I think is a shift and reflects his level of frustration. " That’s an overstatement of what Rosengren said.
Still, the frustration among doves is real. I wrote this week’s Bloomberg Businessweek cover story on Ben Bernanke. In it, I quoted economist Paul Krugmanas saying on his New York Times blog, "We have reached a point where the Fed is afraid to do its job, for fear of being accused of helping Obama."
Vincent Reinhart, the chief U. S. economist of Morgan Stanley(MS), whom I interviewed for the Bernanke cover, made a study of Fed decision-making in election years and concluded that the central bank’s bias was not toward being too loose or too tight but simply toward not doing very much at all. " It will tend to choose operations that are smaller and time them to keep out of scrutiny," Reinhart told me. "This particular year, a higher hurdle for action means you delay doing more accommodation. Hence, it looks biased. "
According to Rosengren, when economy slows, the Fed should
选项
A、know what it should do.
B、have an independent central bank.
C、take aggressive action for the economy.
D、not take sides in politics.
答案
C
解析
推理判断题。根据题干关键词Rosengren和选项提示词aggressive action定位至第三段。该段第一句指出:罗森格伦接受于今天发表的《波士顿全球报》的采访时表示,支持美联储采用更积极的政策来促进经济增长,降低失业。接下来在第三句又引用罗森格伦的话:如果出现经济减缓,我们又有一个独立的中央银行,那么最合适的做法就是行动起来。综合这两句可以推断出罗森格伦认为美联储应该采取积极的行动,因此正确答案为[C]。[B]是对第二段最后一句的曲解,美联储指的就是美国央行,因此排除;[D]是记者对罗森格伦的言论的扭曲,因此排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/lT74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Doanimalshaverights?Thisishowthequestionisusuallyput.Itsoundslikeauseful,groundclearingwaytostart.(46)Actu
WhenthreeFloridaboyswerediagnosedashavingAIDS,theirbarberrefusedtocuttheirhairandtheirhousewasburneddownby
Concreteisprobablyusedmorewidelythananyothersubstanceexceptwater,yetitremainslargelyunappreciated."Somepeople
Britainhasoneofthebiggestonlineeconomies.Itsresearchersinventedboththewebandthecomputer.IthastheEnglishlang
Britainhasoneofthebiggestonlineeconomies.Itsresearchersinventedboththewebandthecomputer.IthastheEnglishlang
ScientistsDiscoveredofWaterontheMoonOverthepastyear,scientistshavefoundmoreandmoreconvincingevidencethat
Ifyou’relookingforacreativesolutiontosomeproblematwork,don’tretreatintoachamberofsolitudetoponderyourdilem
Success,itisoftensaid,hasmanyfathers—andoneofthemanyfathersofcomputing,thatmostsuccessfulofindustries,wasCh
Parenthoodisn’tacareer-killer.Infact,economistswithtwoormorekidstendtoproducemoreresearch,notless,thantheir
Parenthoodisn’tacareer-killer.Infact,economistswithtwoormorekidstendtoproducemoreresearch,notless,thantheir
随机试题
Apieceofwritinggivinginstructionshasmuchincommonwiththeexplanationofaprocess,【36】itisaddressedtoadifferentr
患者,女,58岁。糖尿病史14年,慢性咳喘4~5年。2年前开始活动后喘加重,曾有夜间突然咳喘,呼吸困难,坐位后缓解。就诊当夜咳喘加重。查体:端坐呼吸,中度发绀。心律失常,频发早搏,心率128次/分。两肺散在哮鸣音,两肺底湿啰音。考虑诊断是
在液压系统中是用压力阀来控制和调节液体压力的。这类阀一般是根据作用在阀芯上的液体压力和弹簧力相平衡的原理而进行工作的。常用的压力控制阀有很多,下述()不属此列。
2018年6月12日,甲公司购入某研发中心(不动产)专用于A产品(免税产品)的研发,取得增值税专用发票注明的价款2000万元,增值税税额为200万元,增值税专用发票当月已通过增值税查询平台勾选确认。甲公司按20年直线法计提折旧,预计净残值为零。由于市场需
以下在风险评估程序中运用分析程序的说法中,错误的是()。
对平等主体的财产关系和人身关系,国家不应过多干预,这是社会主义民主在民事法律关系中的体现。()
我国是一个多民族国家,在社会主义时期,处理民族问题的基本原则是()。
我国能够对民族资本主义经济进行和平赎买政策的条件在于
中国新民主主义革命的胜利,结束了帝国主义、封建主义和官僚资本主义在中国的统治,建立了人民民主专政的中华人民共和国。这是中国历史上的伟大转折点,标志着中国社会进入了新的时期。新民主主义革命时期开展土地革命的实质就是
A、Theygrowuptobefunnyandcharming.B、Theyoftenhaveapoorsenseofdirection.C、Theygetlessattentionfromtheirparen
最新回复
(
0
)