首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The world is not only hungry; it is also thirsty for water. This may seem strange to you because nearly 75% of the earth’s surfa
The world is not only hungry; it is also thirsty for water. This may seem strange to you because nearly 75% of the earth’s surfa
admin
2010-03-03
66
问题
The world is not only hungry; it is also thirsty for water. This may seem strange to you because nearly 75% of the earth’s surface is covered with water. But about 97% of this huge amount is seawater or salt water. Man can only drink and use the other 3%—the freshwater that comes from rivers, lakes, underground, and other sources. And we cannot use all of that, because some of it is in the form of iceberg and glaciers (冰河). Even worse, some of it has been polluted.
However, as things stand today, this small amount of fresh water, which is constantly being replaced by rainfall, is still enough for us. But our need for water is increasing rapidly almost day by day. Only if we take steps to deal with this problem now can we avoid a severe worldwide water shortage later on. A limited water supply would have a bad effect on agriculture and industry.
We all have to learn how to stop wasting our precious water. One of the first steps we should take is to develop ways of reusing it. Experiments have already been done in this field, but only a small scale. The systems that have been worked out resemble those used in spacecraft.
The first sentence "The world is not only hungry; it is also thirsty for water "means"______".
选项
A、the world has not enough fresh water to meet our future needs
B、people all over the world are thirsty for water now
C、we are now facing a serious problem of worldwide water shortage
D、people in the world all feel hungry and thirsty
答案
C
解析
语义理解题。文章第一句话采用了拟人的手法说明世界不但很饿而且还很渴,实际上隐含的意思是指人类不仅面临着食品短缺的问题,同时水资源也非常缺乏。而本文侧重介绍水资源匮乏的问题,所以C符合题意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/lZuK777K
本试题收录于:
大学英语三级B级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级B级
大学英语三级
相关试题推荐
A、Togoaway.B、Toliftthebox.C、Tocureherhand.D、Toremovethebox.B女士说她的手疼,并问男士可否为她举起箱子。由此可见,女士想让男士帮忙举箱子。
A、Becausethesestoresdonotlikethischeapproduct.B、Becausethesestoresdonothaveenoughemployees.C、Becausetheirempl
Somestudentsprefertostarttheirownbusinessaftergraduation.Othersprefertoworkforanemployer.Whichdoyouprefer?G
ResearchersfromtheUniversityofPlymouthinEnglandwonderedwhethermoodmightaffectthewaykidslearn.Tofindout,they
A、Hissurname.B、Hisfirstname.C、Hisaddress.D、Hisnameandjob.A对话最后,女士说她想了解一下男士的一些个人信息,并问男士的姓;男士告诉她之后补充到他只能告诉女士这些。由此可见,男士最
A、Togoaway.B、Toliftthebox.C、Tocureherhand.D、Toremovethebox.B女士说她的手疼,并问男士可否为她举起箱子。由此可见,女士想让男士帮忙举箱子。
A、Terrible.B、Comfortable.C、Noisy.D、Expensive.B细节判断题。考点是听懂对话中的观点的能力。根据女士所说的话:“我住在这个城市最舒适的酒店里”,可以推断该女士对这个酒店很满意。A项是:糟糕的;C项是:嘈
A、Isthatsoearly?B、Mustyouleavesosoon?C、I’msorry.D、I’llseeyouthen.B该题考查对日常对话的理解能力。考点是4个选项中的答语。该句意为:现在10点了,我必须离开了。那
A、Alongtrip.B、Anstreetaccident.C、Adifficultcourse.D、Aneasytask.CM:HowareyougoingonwithyourEnglish?W:I’mno
Nobodycandenythefactthathewasoneofthegreatestmusiciansinhistimes.
随机试题
背景劳务分包队施工队长吴某以某集团劳务有限公司名义,在某施工总包企业劳务工程中投标。吴某带领队伍进场施工后,施工总包企业工程项目部多次要求其出示备案劳务分包合同及其所属劳务企业的法人授权委托书,吴某多次推托并未出示。为确保工期,施工总包企业项目部只能继
下列哪种方法对减少或消除流行病学研究中的偏倚无效
关于仲裁调解,下列哪些表述是正确的?(2010年卷三81题)
下列有关地籍图根控制网的特点说法,正确的有()。
收料单、领料单、工资费用分配表、折旧计算表是属于通用凭证。()
中国人民银行货币政策的目标是保持币值的稳定,并以此促进经济增长。()
下列将项与其表彰对象对应关系错误的是()。
简述侵犯商业秘密的主要情形。
设有如下程序:PfivateSUbsV(ByValrnAsInteger,nAsInteger)nq=m*2:n=n一5:Printm:nEndSubPrivateSubFormClick()DimxAsInteger,
A、Germany.B、England.C、France.D、China.A本题考查对固定词组的理解,betiredof意思是“厌倦,厌烦”,表明女士已经对在德国度假感到厌倦,今年想换个地方,可推知以前他们常在德国度假。因此正确答案是选项A。
最新回复
(
0
)