首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
For questions 41-45, choose the most suitable paragraphs from the list A-G and fill them into the numbered boxes to form a coher
For questions 41-45, choose the most suitable paragraphs from the list A-G and fill them into the numbered boxes to form a coher
admin
2019-03-23
33
问题
For questions 41-45, choose the most suitable paragraphs from the list A-G and fill them into the numbered boxes to form a coherent text. Paragraph E has been correctly placed. There is one paragraph which does not fit in with the text. Mark your answers on ANSWER SHEET 1. (10 points)
【A】 The first and more important is the consumer’s growing preference for eating out: the consumption of food and drink in places other than homes has risen from about 32 percent of total consumption in 1995 to 35 percent in 2000 and is expected to approach 38 percent by 2005. This development is boosting wholesale demand from the food service segment by 4 to 5 percent a year across Europe, compared with growth in retail demand of 1 to 2 percent. Meanwhile, as the recession is looming large, people are getting anxious. They tend to keep a tighter hold on their purse and consider eating at home a realistic alternative.
【B】 Retail sales of food and drink in Europe’s largest markets are at a standstill, leaving European grocery retailers hungry for opportunities to grow. Most leading retailers have already tried e-commerce, with limited success, and expansion abroad. But almost all have ignored the big, profitable opportunity in their own backyard: the wholesale food and drink trade, which appears to be just the kind of market retailers need.
【C】 Will such variations bring about a change in the overall structure of the food and drink market? Definitely not. The functioning of the market is based on flexible trends dominated by potential buyers. In other words, it is up to the buyer, rather than the seller, to decide what to buy. At any rate, this change will ultimately be acclaimed by an ever-growing number of both domestic and international consumers, regardless of how long the current consumer pattern will take hold.
【D】 All in all, this clearly seems to be a market in which big retailers could profitably apply their gigantic scale, existing infrastructure, and proven skills in the management of product ranges, logistics, and marketing intelligence. Retailers that master the intricacies of wholesaling in Europe may well expect to rake in substantial profits thereby. At least, that is how it looks as a whole. Closer inspection reveals important differences among the biggest national markets, especially in their customer segments and wholesale structures, as well as the competitive dynamics of individual food and drink categories. Big retailers must understand these differences before they can identify the segments of European wholesaling in which their particular abilities might unseat smaller but entrenched competitors. New skills and unfamiliar business models are needed too.
【E】 Despite variations in detail, wholesale markets in the countries that have been closely examined —France, Germany, Italy, and Spain—are made out of the same building blocks. Demand comes mainly from two sources: independent mom-and-pop grocery stores which, unlike large retail chains, are too small to buy straight from producers, and food service operators that cater to consumers when they don’ t eat at home. Such food service operators range from snack machines to large institutional catering ventures, but most of these businesses are known in the trade as "horeca": hotels, restaurants, and cafes. Overall, Europe’s wholesale market for food and drink is growing at the same sluggish pace as the retail market, but the figures, when added together, mask two opposing trends.
【F】 For example, wholesale food and drink sales came to $268 billion in France, Germany, Italy, Spain, and the United Kingdom in 2000—more than 40 percent of retail sales. Moreover, average overall margins are higher in wholesale than in retail; wholesale demand from the food service sector is growing quickly as more Europeans eat out more often; and changes in the competitive dynamics of this fragmented industry are at last making it feasible for wholesalers to consolidate.
【G】 However, none of these requirements should deter large retailers (and even some large food producers and existing wholesalers) from trying their hand, for those that master the intricacies of wholesaling in Europe stand to reap considerable gains.
选项
答案
F
解析
首段一旦确定,本段内容便可根据上文顺藤摸瓜,第一段最后一句话“but”后指出了虽然食品零售商面临着“at a standstill (几乎停止发展)”的问题,他们却忽略了一个潜在的市场即他们身边的 “wholesale food and trade(食品批发市场)”。而F 选项首句便举例说明法国、德国、意大利等国家的食品批发产业的市场规模比食品零售产业要大40%。而且在“moreover”后又进一步说明批发的利润大零售很多。因此可以判断此选项是对第一段的例证说明。其中 “for example” 是明显的信息提示词。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ld6Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Insomecountries,societalandfamilialtreatmentoftheelderlyusuallyreflectsagreatdegreeofindependenceandindividual
Insomecountries,societalandfamilialtreatmentoftheelderlyusuallyreflectsagreatdegreeofindependenceandindividual
Insomecountries,societalandfamilialtreatmentoftheelderlyusuallyreflectsagreatdegreeofindependenceandindividual
Withineconomictheory,thereareinanycasequitedifferentassumptionsaboutindividualbehaviour.Someneoclassicalmodelsa
Withineconomictheory,thereareinanycasequitedifferentassumptionsaboutindividualbehaviour.Someneoclassicalmodelsa
TheEarth’sdailyclock,measuredinasinglerevolution,istwenty-fourhours.Thehumanclock,【B1】______,isactuallyabout
"Thereisoneandonlyonesocialresponsibilityofbusiness,"wroteMiltonFriedman,aNobelprize-winningeconomist,"Thatis,
ReadthefollowingtextandanswerthequestionsbychoosingthemostsuitablesubheadingfromthelistA-Gforeachofthenumb
Everyhumanbeinghasuniquearrangementofskinonhisfingersandthisarrangementisunchangeable.Scientistsandexpertshav
Everyhumanbeinghasuniquearrangementofskinonhisfingersandthisarrangementisunchangeable.Scientistsandexpertshav
随机试题
法律规范中,主体既可以行使权利,也可以放弃行使权利的法律规范有()。
下列属于急性卡他性胃炎的特征是
关于红细胞和血红蛋白生成不足所致的贫血,以下哪项不正确
根据《医疗机构制剂配制质量管理规范(试行)》,制剂使用过程中发现新的不良反应时,应采取的措施不包括()
甲有限责任公司(以下简称“甲公司”)和乙有限责任公司(以下简称“乙公司”)均为玩具生产商。2008年7月8日,甲公司向商标局提出申请,为其生产的一款毛绒玩具注册M商标。2008年7月14日,乙公司向商标局提出申请,为其生产的另一款毛绒玩具注册N商标,并称自
中央银行参加金融市场的目的有()。
帝亚吉欧为全球第一大烈酒公司,占据了全球烈酒市场份额的30%,而帝亚吉欧目前最大的市场主要在美国和加拿大,亚洲市场相对薄弱。水井坊不仅是中国现存最古老的酿酒作坊,而且是中国浓香型白酒酿造工艺的源头,堪称中国白酒第一坊。四川水井坊股份有限公司于2012年3月
“仓廪实而知礼节,衣食足而知荣辱”这句话反映了人的需要具有()(2007年)
Anewstudyfindsthatblacksondeathrow【1】ofkillingwhitesaremorelikelytobeexecutedthanwhiteswhokillminorities.I
Theyare______thebeststudentsintheclass.
最新回复
(
0
)