首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Anniversaries are times for reflection, and this one should be no exception, for the 30-year history of AIDS is a minor in which
Anniversaries are times for reflection, and this one should be no exception, for the 30-year history of AIDS is a minor in which
admin
2013-08-03
85
问题
Anniversaries are times for reflection, and this one should be no exception, for the 30-year history of AIDS is a minor in which humanity can examine itself. From questionable scientists to philanthropic billionaires, people’s actions against AIDS, and reactions to it, have shown up the best and worst that humans have to offer.
Such dualism was there from the beginning, in the question of who discovered the AIDS-causing virus. There were two claimants. One, Robert Gallo, is American. The other, Luc Montagnier, is French. Dr. Gallo called his discovery HTLV-3. Dr. Montagnier called his LAV. They were in fact the same thing. It turned out, however, that Dr. Gallo’s virus had come from Dr. Montagnier’s laboratory. It was never conclusively proved how, though a contaminated sample may have been to blame. And Dr. Gallo was exonerated of any wrongdoing by an official investigation and is universally recognized to have done important work on AIDS. But only Dr. Montagnier won the Nobel prize—eloquent testimony to some people’s opinion of the whole affair.
Another source of conflict was whether HIV, as the virus eventually came to be known, was truly the cause of AIDS. At the beginning of the epidemic, that might have been debatable. Perhaps HIV was merely a passenger that took advantage of an immune system weakened by another cause? One once-respected scientist, Peter Duesberg, who did early research on viral causes of cancer, would not drop the idea. He insisted—and still insists—that the weakening of the immune system characteristic of AIDS is caused by drug-taking, and that HIV is, indeed , a passenger.
This theory would not have mattered much except that Thabo Mbeki, a former president of South Africa, made it out. Since South Africa has the world’s largest number of AIDS cases, and one of its highest infection rates, this was bad news, as was Mr. Mbeki’s health minister, Manto Tshabalala-Msimang, who was appointed mainly because she agreed with him, and recommended beetroot and garlic as treatment for the disease. Only with the election of Jacob Zuma, who has himself been publicly tested for HIV, did South Africa return to sensible anti-AIDS policies.
Among the heroes, Bill Gates looms large. The foundation into which he poured much of his Microsoft fortune took AIDS seriously from the beginning, forming a particularly fruitful partnership with the government of Botswana, one of the worst-affected countries. And Nelson Mandela, the heroes’ hero, also cleaved eventually to the path of righteousness, even while admitting he had not done enough to combat AIDS during his own presidency of South Africa.
It can be inferred from the passage that
选项
A、the controversy over who discovered the virus is debatable.
B、Dr. Montagnier tried to prove Dr. Gallo had stolen his statistics.
C、Dr. Montagnier was more renown than Dr. Gallo in their field.
D、Dr. Montagnier and Dr. Gallo have made great contribution to AIDS.
答案
D
解析
推断题。由选项中的人物定位至第二段。从该段倒数第二句和末句可以看出两个人都对艾滋病的研究做出重要贡献,故[D]为答案。[A]与第八句矛盾,这里明确指出了艾滋病毒的来源,不明确的是下一句提到的途径;文中也没有提到Dr.Montagnier为了证明他是艾滋病毒的发现者所做的事情,[B]尤依据;最后两句分别提到Dr.Gallo和Dr.Montagnier获得的认可和荣誉,但无法比较两个人谁更有知名度,[C]为过度推断。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/lhLK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
ManyAmericansdonotunderstandwhythereissomuchinternationalcriticismoftheUSpolicyon_____change.
WriteonANSWERSHEETTWOanoteofabout50-60wordsbasedonthefollowingsituation:YourfriendJohn/Sophiainvitedyout
Theydecidedtohavedonewiththisfutileargumenthalfanhourago.Theunderlinedpartmeans______.
"I’malittleworriedaboutmyfuture,"saidDustinHoffmaninTheGraduate.Heshouldbesolucky.Allhehadtoworryaboutw
"I’malittleworriedaboutmyfuture,"saidDustinHoffmaninTheGraduate.Heshouldbesolucky.Allhehadtoworryaboutw
WhichofthefollowingstatementsisNottrue?
Perhapsthemythoftheperfectcommunicatorcomesfrombelievingtoostronglyinnovels,television,orfilms.Intheseplaces
Praiseorblamehasbutamomentaryeffectonthemanwhoseloveofbeautyintheabstractmakeshima______criticonhisown
It’ssaidthemostexcitingkindofeducationisalsothemostpersonal.Nothingcan【C1】______thejoyofdiscoveringsomething
Itisthethirdtime______latethismonth.
随机试题
患者,男性,72岁。慢性咳嗽、咳痰20年余,每年持续3~4个月,近2~3年出现活动后气短,有时双下肢水肿。今天晨起突感左上胸针刺样疼痛,与呼吸有关,继之出现呼吸困难、大汗,不能平卧,来院就诊。对明确诊断最有价值的检查是
以下情况不适合用B级沥青的有()。
当梁突出顶棚的高度超过()时,被梁隔断的每个梁间区域应至少设置一只探测器。
A.肾元亏虚B.中气下陷C.两者均是D.两者均非
治疗重症肌无力,应首选
38岁,女性,诊为双侧卵巢肿物行剖腹探查术,术中见双侧卵巢肿物半实质性,表面光滑,包膜完整无破溃,未见腹水,肿物冰冻切片为浆液性囊腺癌,腹腔冲洗液未见肿瘤细胞,手术范围何项最佳
民事法律行为的一般成立要件包括()
对下列存货盘盈、盘亏或损毁事项进行处理时,企业应当计入或冲减当期管理费用的有()。
3,2,11,14,()
松鼠在树干中打洞吮食树木的浆液。因为树木的浆液成分主要是水加上一些糖分,所以松鼠的目标是水或糖分。又因为树木周边并不缺少水源,松鼠不必费那么大劲打洞取水。因此,松鼠打洞的目的是为了摄取糖分。以下哪项最为恰当地概括了上述论证方法?
最新回复
(
0
)