首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The gravitational pull of the Earth and moon is important to us as we attempt to conquer more and more of outer-space. Here’s wh
The gravitational pull of the Earth and moon is important to us as we attempt to conquer more and more of outer-space. Here’s wh
admin
2013-01-12
53
问题
The gravitational pull of the Earth and moon is important to us as we attempt to conquer more and more of outer-space. Here’s why.
As a rocket leaves the Earth,the pull of the Earth on it becomes less and less as the rocket roars out into space. If you imagine a line between the Earth the pull of the Earth and the moon,there is a point somewhere along that line,nearer to the moon than to the Earth,at which the gravitation pull of both the Earth and the moon on an object is just about equal. An object placed on the moon side of that point would be drawn to the moon. An object placed on the Earth side of that point would be drawn to the Earth. Therefore,a rocket need be sent only to this "point of no return" in order to get it to the moon. The moon’s gravity will pull it the rest of the way.
The return trip of the rocket to Earth is,in some ways,less of a problem. The Earth’s gravitational field reaches far closer to the moon than does the moon’s to Earth. Thus it will be necessary to fire an Earth-bound rocket only a few thousand miles away from the moon to reach a point where the rocket will drift to earth under the Earth’s gravitational pull.
The problem of rocket travel is not so much concerned with getting the rocket into space as it is with guiding the rocket after it leaves the Earth’s surface. Remember that the moon is constantly circling the Earth. A rocket fired at the moon and continuing in the direction in which it was fired would miss the moon by a wide margin and perhaps continue to drift out into space until "captured" in another planet’s gravitational field. To reach the moon,a rocket must be fired toward the point where the moon will be when the rocket has traveled the required distance. This requires precise calculations of the speed and direction of the rocket and of the speed and direction of the moon.
For a rocket to arrive at a point where the moon’s gravity will pull it the rest of the way, it must reach a speed called velocity of escape. This speed is about 25,000 miles per hour. At a speed less than this,a rocket will merely circle the Earth in an orbit and eventually fall back to Earth.
This passage deals mainly with_____.
选项
A、the gravitational pull of the Earth and the moon
B、the factors involved in firing a rocket into the outer-space
C、the gravitational fields of the Earth and the moon
D、the speed and direction of a rocket traveling in the outer-space
答案
A
解析
题目问:文章论述了什么内容?通过文章内容可知,文章主要向读者叙述了地球和月球的地心引力问题。所以,答案是A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/lv9O777K
0
考博英语
相关试题推荐
Theseplasticflowerslookso______thatmanypeoplethinktheyarereal.
Thedevelopmentofwritingwasoneofthegreathumaninventions.Itisdifficult【51】manypeopletoimaginelanguagewithoutwri
Mr.Mortongradually______aknowledgeofthesubject.
Overthelastfifteenyears,runninghasbecomeapopular______for30millionparticipantsofallages.
Today’sworkerisnolongerwillingtoworkinanauthoritariananddehumanizingenvironment.Workerswantmeaningintheirwork
每个人一生中都该有个志向,否则他的精力便会浪费掉。每个青年人都力求成为一个有成就的人物。一个青年人只期望富有是不明智的,或只专心于求得权利与名望也是不对的。一个:青年人希望做个有成就者,结果常常会实现。狄斯拉里(Disraeli)的故事是个例证。狄斯拉里开
Inits16years,theLondonMarathonhasacquiredapedigreeofexcellence.Thatexcellenceisnotjusttheawesomeenergyofth
Sinceateacher’sresponseonastudent’spaperispotentiallyaninfluentialtextinawritingclass,weneedtoexamineourpra
AmericaLosesaGreatPublicThinkerArthurMiller’sdeathlastweekmeantmorethanthelossofanoutstandingplaywright.
IhadvisitedthecapitalbeforealthoughmyfriendArthurhadnot,IfirstvisitedLondonasastudent,reluctantlyreleasedfr
随机试题
A.瞳孔开大肌B.瞳孔括约肌C.睫状肌D.外直肌E.上睑提肌上睑下垂可能是由于哪块肌病变造成
脑膜炎双球菌脑膜炎选择肺炎链球菌脑膜炎选择
《医学心悟》:“本方温润和平,不寒不热,既无攻击过当之虞,大有启门驱贼之势。”所指何方
关于庆大霉素的叙述中错误的是
对银行而言,质押贷款的特点包括()
根据城镇土地使用税法律制度的规定,下列城市用地中,应缴纳城镇土地使用税的有()。
从20世纪90年代“人类基因工程”计划启动之日起,美国,日本,欧洲等展开了一场激烈的基因专利争夺战,因为谁拥有专利,就意味着谁能在国际上获得________基因产业的“王牌”,谁就能拥有今后基因开发的庞大市场,为此,美国等少数发达国家大量地将阶段性研究成果
“如果你们走在时代观念之前,这些观念就会紧随并支持你们;如果你们走在时代观念之后,它们便会拉着你们向前;如果你们逆着时代观念而行,它们就将推翻你们。”对此,下列理解正确的是
某公司签署的服务器运维项目的核算表如下所示,该项目已结项,其投资回报率为(52)________。
TwoCulturalDimensionsCultureisthecollectiveprogrammingofthemindwhichdistinguishesthemembersofonecategoryofpeo
最新回复
(
0
)