首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The question of whether war is inevitable is one which has concerned many of the world’s great writers. Before considering the q
The question of whether war is inevitable is one which has concerned many of the world’s great writers. Before considering the q
admin
2010-03-25
53
问题
The question of whether war is inevitable is one which has concerned many of the world’s great writers. Before considering the question, it will be useful to introduce some related concepts. Conflict, defined as opposition among social entities directed against one another, is distinguished from competition, defined as opposition among social entities independently striving for something which is in inadequate supply. Competitors may not be aware of one another, while the parties to a conflict are. Conflict and competition are both categories of opposition, which has been defined as a process by which social entities function in the disservice of one another. Opposition is thus contrasted with cooperation, the process by which social entities function in the service of one another. These definitions are necessary because it is important to emphasize that competition between individuals or groups is inevitable in a world of limited resources, but conflict is not. Conflict, nevertheless, is very likely to occur, and is probably an essential and desirable element of human societies.
Many authors have argued for the inevitability of war from the premise that in the struggle for existence among animal species, only the fittest survive. In general, however, this struggle in nature is competition, not conflict. Social animals, such as monkeys and cattle, fight to win or maintain leadership of the group. The struggle for existence occurs not in fights, but in the competition for limited feeding areas and for the occupancy of areas free from meat-eating animals. Those who fail in this competition starve to death or become victims to other species. The struggle for existence does not resemble human war, but rather the competition of individuals for jobs, markets, and materials. The essence of the struggle is the competition for the necessities of life that are insufficient to satisfy all.
Among nations there is competition in developing resources, trades, skills, and a satisfactory way of life. The successful nations grow and prosper; the unsuccessful decline. While it is true that this competition may induce efforts to expand territory at the expense of others, and thus lead to conflict, it cannot be said that war-like conflict among other nations is inevitable, although competition is.
In the animal kingdom the struggle for existence
选项
A、is evidence of the inevitability of conflict among the fittest.
B、arises from a need to live in groups.
C、is evidence of the need to compete for scarce resources.
D、arises from a natural desire to fight.
答案
C
解析
动物王国中为生存的斗争,A说是表明了最适者之间冲突的不可避免性。这与第二段的“this struggle in nature is competition,not conflict”不符。B说是为了能在团体中生活,D说是出于一种自然的好斗欲望,这些在文中都没有提及。C说是为了获取匮乏的资源而竞争,这在第二段里有详细的说明:...but in the competition for limited feeding areas and for the occupancy of areas free from meat-eating animals.
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/m6qO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Thetouristtradeisbooming.Withallthiscomingandgoing,you’dexpectgreaterunderstandingtodevelopbetweenthenations
Thehumanbodyisaremarkable(1).Asanadult,youmayconsume(2)foodperyearandstillnot(3)apoundofbodyweight.Yo
A、Whetherhecanapplyforthecollege.B、Someinformationaboutthecollege.C、Whetherhisfriendisinthecollege.D、Somedet
Thecaseforcollegehasbeenacceptedwithoutquestionformorethanageneration.Allhighschoolgraduatesoughttogo,says
ForseveraldaysIsawlittleofMr.Rochester.Inthemorningheseemedmuchoccupiedwithbusiness,andintheafternoongentl
Extract1Simplyput,anewspapereditorialisanarticlethatexpressesanopinion.Whilethissinglesentencemaynotseem
Extract1Simplyput,anewspapereditorialisanarticlethatexpressesanopinion.Whilethissinglesentencemaynotseem
Goodmorning,class.Today’stopicis"IdiomsandTheirOrigins".Anidiomisaphraseorexpressionwith【C1】______.Themeaning
TheOxfordWordfinder(OWF)isa"productiondictionary"designedforlearnersforEnglishatintermediatelevelandabove.Iti
A、Optimistic.B、Doubtful.C、Indifferent.D、Enthusiastic.B
随机试题
为了支持压栈线程与弹栈线程之间的交互与同步,在程序的下画线处依次填入的语句是()。publicclassIntStack{privateintidx=0;privateint[]data=newint[8];pub
有关门静脉高压症的手术分类错误的是
下列各项中,哪种药物属于中枢神经抑制剂解毒药
患者,女性,31岁。左上第二磨牙因龋致牙髓炎,患牙在根管治疗过程中的工作长度具体指()
A.头后部B.前额部C.眉棱骨D.巅顶部E.头之两侧太阳头痛的部位在()
女性,35岁,既往风湿性关节炎病史10年,劳累后心悸、气促4年,近来加重,夜间不能平卧,查体:心尖部舒张期隆隆样杂音。肺底可听到细小水泡音,腹胀,双下肢水肿该患者的可能诊断为
《环境空气质量标准》最初于1982年制定,经1996年修订和2000年发布的相应修改单后,形成现在的()污染物的空气质量标准。
下列关于“程序”的理解,正确的是()。
申请登记民办非企业单位应具备()条件。
【印度国民经济学派】
最新回复
(
0
)