首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
While the ripples of America’s subprime-mortgage crisis have spread far and wide, Latin America—a place long associated with fin
While the ripples of America’s subprime-mortgage crisis have spread far and wide, Latin America—a place long associated with fin
admin
2011-03-11
9
问题
While the ripples of America’s subprime-mortgage crisis have spread far and wide, Latin America—a place long associated with financial disaster—has remained improbably calm. Banks have reported no unpleasant surprises. Brazil and Peru have been blessed with coveted investment-grade ratings. Surprisingly, perhaps the fleetest country of all has been Argentina. Since it emerged from the financial crisis of 2001-02, it has been one of the world’s fastest-growing economies. It is expected to expand faster than most of its neighbors again this year.
Quite simply, it barely has any credit. Back when its economy virtually collapsed, the country suffered a run on its banks, followed by a freeze on withdrawals, and a massive currency devaluation. As a result, bank lending to the private sector shrivelled, from 23.8% of GDP in 2000 to 10.8% in 2003. Since then, it has rebounded to a piddling 13% ; by contrast, the ratio in Brazil was 36.5% in 2006. Almost all of these loans in Argentina are accessible only on a short-term basis.
Once its recovery began in June 2002, Argentina became a paradise for business. Unemployment of over 20% kept wages down, and the devaluation gave exporters an edge on foreign competitors. The ample productive capacity left idle by the crisis meant firms could expand without making big investments. And the windfall profits reaped by agricultural exporters, thanks to record commodities prices, enabled many of them to finance new projects out of earnings. Hence the economy could grow at almost 9% a year with little need for credit.
But such a lucky confluence of factors could not last. Starting in early 2005 ,.inflation picked up, a sign that the installed capacity was starting to limit output. Salaries and prices for raw materials increased sharply, cutting into profits. And farmers were particularly hard hit when the government nearly doubled the taxes in farm exports. Now, just as companies need to embark on big investments if they are to keep growing, their margins are no longer big enough to pay for the expansion and they need to borrow.
So, the time is ripe for the country’s financial system to recover. But a number of things are in the way. Foremost is Argentina’s business risk. Those in the informal economy (which represents over 40% of GDP) can neither save nor borrow legally, lest they become known to the taxmen. The rest remain cowed by memories of the crisis. Although Argentines have poured their savings into property, fuelling a construction boom, they still hold about four-fifths of their deposits abroad.
Inflation, fuelled by a public-spending binge, state-mandated wage increases, and a cheap currency, is not helping either. No one knows how high it is. The consumer-price index is doctored to keep the official rate below 10%, but private estimates suggest it is near 25%. Without a reliable index of inflation, lending is almost impossible, even for the medium term. And the central bank has kept interest rates strongly negative in real terms, encouraging workers to spend their wages rather than to save.
According to the author, Argentina’s financial recovery has been blocked because______.
选项
A、companies never pay the tax
B、the banks cannot offer enough financial help
C、they do not have enough foreign investment
D、companies’ increased caution for the crisis
答案
D
解析
文章第五段的首句“国家金融系统复苏的时机成熟了,然而一系列的因素挡住了道路”,清楚表明了该段的内容主要是论述阻挡阿根廷金融复苏的因素;另外,最后一段第一句话的“either”一词也清楚表明了是承接第五段内容。换言之,我们可以判断出。,本题的主要内容应当定位在第五段和第六段。第五段提到了阿根廷的商业危机影响金融复苏,具体说来,原因如下:为了避税,很多企业都是非法企业,因此无法借贷;剩下一些合法的企业对2001到2002年那场经济危机仍然心有余悸,不敢借贷;阿根廷有大量资金放在海外。选项D正好对应原文“The rest remain cowed by memories of the crisis”,表达了第二个具体原因,因此是正确选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/mEp4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions41-45,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsintoa
InthenineteenthcenturyCharlesDickens,theEnglishnovelist,wroteexcitedly(1)_____astage-coach,pulledalongbyateam
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelist(A、B、C、
Title:MYTEACHERWordlimit:160-200wordsTimelimit:40minutesYouarerequiredtodevelopyouressayaccordingtothegiven
Accordingtothepassage,whatmattersmostinletterdeliveryinBritainisthat______TheBritishPostOfficepraisesthecod
Cigarettescanseriouslydamageyourcountryside.Fannedby112km/hSantaAnawinds,firesweptacross4,250hectaresnearthem
Keneally’sbiographyisintendedmainlytoThistextappearstobeadigestof
Wecanknowfromthefirstparagraphthat______.WhichofthefollowingmayNOTbethewaytokeepbrainsalert?
Intheearly1800s,groupsofEnglishworkerswreckedmachinesthattheyfeltthreatenedtheirjobs.(46)Theywerecalled"Luddi
Theauthorconsidersanewtheorythatcoherentlyrelatesdiversephenomenatooneanothertobethe______Thepassagesupplies
随机试题
我国《环境噪声污染防治法》规定,在城市范围内从事生产活动确需排放偶发性强烈噪声的,必须事先向当地主管机关提出申请,经批准后方可进行。该机关是()
社会主义国家的改革,其性质应该是()
A.输血早期B.输血中期C.输血后期D.输血后1~2hE.输血后1周血管内溶血反应多发生于
四格表资料中,甲组人群的阳性数为a、阴性数为b,乙组人群的阳性数为c、阴性数为d,两组总的合计数为n,如果H0成立,则乙组人群的理论阴性数是
空间尺寸指住宅工程室内具有独立使用功能的自然间内部净空尺寸,主要包括净开间、进深和净高。()
招标控制价的编制依据有()。
一般而言,德育目标的确立主要依据()
对于被判处有期徒刑或者拘役的罪犯,如有严重疾病需要保外就医的以及怀孕或者正在哺乳自己未满一周岁婴儿的妇女,可以暂予监外执行的,由罪犯犯罪行为地的公安机关执行。()
《天朝田亩制度》和《资政新篇》的共同的局限性在于():①对当时社会矛盾的认识是不现实的②带有强烈的小农意识③没有学习西方的政治制度④缺乏实现的社会环境
2009年10月,甲被某市第一高中聘为会计。甲根据校长办公会的安排,将学校收取的学杂费存人以甲的名义开设的银行账户。2014年5月,校长乙虚构因公借款理由,指示甲从该账户中提取15万元现金。乙将这笔钱借给弟弟开茶楼。2014年12月,乙归还了15万元现金,
最新回复
(
0
)