首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Watch a baby between six and nine months old, and you will observe the basic concepts of geometry being learned. once the baby h
Watch a baby between six and nine months old, and you will observe the basic concepts of geometry being learned. once the baby h
admin
2012-10-23
51
问题
Watch a baby between six and nine months old, and you will observe the basic concepts of geometry being learned. once the baby has mastered the idea that space is three-dimensional, it reached out and begins grasping various kinds of objects. It is then, from perhaps nine to fifteen months, that the concepts of sets and numbers are formed. So far, so good. But now an ominous development takes place. The nerve fibers in the brain insulate themselves in such a way that the baby begins to hear sounds very precisely. Soon it picks up language, and it is then brought into direct communication with adults. From this point on, it is usually downhill all the way for mathematics, because the child now becomes exposed to all the nonsense words and beliefs of the community into which it has been so unfortunate as to have been born. Nature having done very well by the child to this point, having permitted it the luxury of thinking for itself for eighteen months, now abandons it to the arbitrary conventions and beliefs of society. But at least the child knows something of geometry and numbers, and it will always retain some memory of the early happy days, no matter what vicissitudes it may suffer later on. The main reservoir of mathematical talent in any society is thus possessed by children who are about two years old, children who have just learned to speak fluently.
Which of the following conclusions is supported by the passage?
选项
A、Preschool education should stress society’s beliefs and conventions.
B、The language concepts used in early education interfere with mathematical reasoning.
C、Language teaching should incorporate some mathematical formulas.
D、It is hopeless to try to teach children mathematics after the age of two.
答案
C
解析
可从文中的“Soon it picks up language,and it is then brought into direct communication with adults. From this point on,it is usually downhill all the way for mathematics”推知。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/mF9O777K
0
考博英语
相关试题推荐
Thespontaneityofchildren’sartworkA(sets)itB(apartfrom)theregulateduniformityofC(much)D(of)whatotherwisegoonin
Theboycouldnotreconcilehimselftothefailure,hedidnotbelievethatwashislot.
Uponreachinganappropriateage(usuallybetween18and21years),childrenareencouraged,butnotforced,to"leavethenest"
Uponreachinganappropriateage(usuallybetween18and21years),childrenareencouraged,butnotforced,to"leavethenest"
Yetthedifferenceintoneandlanguagemuststrikeus,sosoonasitisphilosophythatspeaks:thatchangeshouldremindusth
Theoppositeofadaptivedivergenceisaninterestingandfairlycommonexpressionofevolution.Whereasrelatedgroupsoforgan
Theconceptofpersonalchoiceinrelationtohealthbehaviorsisanimportantone.Anestimated90percentofallillnessesmay
Theconceptofpersonalchoiceinrelationtohealthbehaviorsisanimportantone.Anestimated90percentofallillnessesmay
Insciencethemeaningoftheword"explain"sufferswithcivilization’severystepinsearchofreality.Sciencecannotreally
Insciencethemeaningoftheword"explain"sufferswithcivilization’severystepinsearchofreality.Sciencecannotreally
随机试题
用来配制盐水钻井液,尤其是海水及饱和盐水钻井液的粘土是()。
以下指标中,提示休克好转的是
周某系某厂经理,一天下班时,在厂门外,被一只狼狗咬伤,实际损失4000元,向狼狗饲养人杨某索赔未果,遂诉至法院,要求赔偿损失5000元。以下证据属于本证的有:()
工程咨询单位资格等级共包括()。
下列楹联与景点、作者相对应的选项是()。
依据管理方格理论,有贫乏型、()等最具代表性的领导类型。
根据图例和数字表回答下列各题:数字表第3行中最小的数字对应的符号是()。
《XX供电局关于向XX县国土局申请划拨建设办公楼用地的请示》,该标题的错误是()。
设n阶实对称矩阵A满足A2=E,且秩r(A+E)=k
SpeakerA:Excuseme,Mr.Black,canyousparemeafewminutes?There’ssomethingI’dliketospeaktoyouabout.Iwon’tkeep
最新回复
(
0
)