首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
George Markov was a famous writer in Bulgaria. In 1969 he suspected that he was going to be imprisoned or killed because one of
George Markov was a famous writer in Bulgaria. In 1969 he suspected that he was going to be imprisoned or killed because one of
admin
2017-03-21
46
问题
George Markov was a famous writer in Bulgaria. In 1969 he suspected that he was going to be imprisoned or killed because one of his plays was regarded as being an attack on leaders of Bulgaria. Markov managed to reach England and got a job with the BBC, writing something in Bulgaria.
Some of the BBC programmes were critical of life in Bulgaria. Perhaps as a result of this, Markov received an
anonymous
telephone call warning him that he would be killed. In September 1978, Markov stopped his car in London and started to walk to his office. When he was passing a bus line, a man in the line seemed to drop his umbrella accidently. Markov felt a sudden pain in the leg.
When Markov reached his office, he spoke about the matter to a friend. A few hours later, he began to feel hot. He was sent to hospital and died four days later. The doctors examined his body, and they were puzzled about the cause of his death. Scientists were asked to help and they found a tiny metal pellet in Markov’s leg. The scientists believed that the two holes in it must contain an unknown poison in them.
A few weeks before Markov was "shot" with a poisoned pellet fired from an umbrella, another Bulgarian had the same experience in France.
Towards the end of August 1978, Kostov felt a sharp pain in the back when he was leaving a railway station in Paris. He was ill for a few days but became well. When news of Markov’s death became known, Kostov was asked to return to hospital for examination. Doctors found a tiny pellet in his back, but it had stuck in an area from which the poison had not been able to spread.
The police in both countries are still searching for the reasons why both men were attacked. They hoped to catch their attackers.
Which of the following is right about the underlined word?
选项
A、Stranger.
B、Well-known.
C、Friendly.
D、Unknown.
答案
D
解析
词义推测题。George Markov在BBC工作时写了一些文章批评在Bulgaria的生活,后来他接到一个警告电话说要杀他,由常识可知此处应该是匿名电话。anonymous与unknown意思相近。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/mGXC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Thegoals______hehadfoughtallhislifenolongerseemedimportanttohim.
Mostpeoplewouldagreethat,althoughourageexceedsallpreviousagesinknowledge,therehasbeennocorrespondingincrease
Normallyastudentmustattendacertainnumberofcoursesinordertograduate,andeachcoursewhichheattendsgiveshimacr
Somediscussionhas______aboutwhoshouldbeputinchargeofthisproject.
Indevelopingcountries,peopleare______intoovercrowdedcitiesingreatnumbers.
Forthispart,youareallowed30minutestowriteacompositiononthetopicChoosinganOccupation.Youshouldwriteatleast
Calculations,whichareastronomicallyexact,havebeenmade______withtheuseofcomputers.
Theforeignguests,______werescientists,werewarmlywelcomedatthetrainstation.
Therelationshipbetweenemployersandemployeeshasbeenstudied______.
随机试题
设有定义:struct{intn;floatx;}s[2],m[2]={{10,2.8},{0,0.0}};则以下赋值语句中正确的是()。
______inyourposition,Iwouldhelphim.
十二指肠溃疡常见于
关于ANUG,哪一项描述是不正确的
含咖啡因的中成药()。
以下哪些地基处理方法适用于提高饱和软土地基承载力?()
()是政府通过调节利率来调节总需求水平,以促进充分就业、稳定物价和经济增长的一种宏观经济管理对策。
()由中国近代著名教育家、出版家陆费逵动议编纂,至今已有整整100年历史,是我围唯一一部以字代词,集字典、语文词典和百科辞典等功能于一体的大型综合性图书。
一、注意事项 1.申论考试,与传统作文考试不同,是对分析驾驭材料的能力、解决问题能力、语言表达能力的测试。 2.作答参考时限:阅读材料40分钟,作答110分钟。 3.仔细阅读给定的材料,按照后面提出的“申论要求”依次作答。二、给定材料 因
Socialevilswerefundamentallycausedby______inequality.
最新回复
(
0
)