首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Local government in Britain is the responsibility of elected local authorities, which provide local services under specific powe
Local government in Britain is the responsibility of elected local authorities, which provide local services under specific powe
admin
2009-02-10
58
问题
Local government in Britain is the responsibility of elected local authorities, which provide local services under specific powers conferred by Parliament. Government on a local basis can be traced back at least 1,000 years, but this concept of a comprehensive system of councils locally elected to manage various services provided for the benefit of the community was first cooperated into law in the late nineteenth century. The local authorities’ major responsibilities nowadays include education, housing, the police, environmental health, personal social services, traffic administration, town and country planning, fire services, libraries and many minor functions.
There are 6 metropolitan local authorities, and Greater London and the remaining 47 "non-metropolitan" authorities, or counties. Each separate authority has power to levy a "rate" (a form of local property tax) to pay for the work for which it has responsibility. Rates are a local tax paid by the occupiers of non-agricultural land and building in a local authority area as contributions to the cost of local services. The amount paid by the individual depends on the value of the property in relation to the total sum needed by the authority.
Total expenditure by local authorities in England and Wales exceeds ~9,000 million a year. A clear distinction is made between capital expenditure and current expenditure. Capital expenditure (about a quarter of the total) is normally financed by borrowing. Current expenditure is financed from three main sources: local rates, government grants, in the form of a "rate support" grant, and grants towards the cost of specific serviees; other income, including rents from local authority-owned properties. Housing and education are the two major areas for which local authorities are responsible. Each local authority area is divided into two districts—36 in metropolitan counties, 296 in nonmetropolitan counties. The heavily-populated metropolitan districts (e. g. Birmingham, population 1.1 million) have the resources to undertake provision of services such as education and personal social services which the majority of non-metropolitan districts could not undertake.
County and district councils consist of directly-elected councilors. Broadly speaking, county councils have 60-100 members, metropolitan district councils 50-80 members, non-metropolitan district councils 30-60 members. The councilors elect annually one of their members as chairman. On certain district councils with historical status the chairman is called "mayor" or "Lord Mayor". This has ceremonial significance, but makes no difference to the administrative functions of the area. Councillors are voluntary and unpaid, though they claim an attendance allowance of up to £10 a day.
All county councils are elected at four-yearly intervals. The pattern of election to district councils varies. All local elections due in any one year are held on the same day, normally the first Thursday in May. The people entitled to vote at local government elections are those who are residents in the local authority area on the qualifying date, are 18 or over on election day, are British subjects or citizens of the Irish Republic (this will therefore include Commonwealth citizens, e.g. Australians). Candidates for councilors must have British nationality and be over 21, and must either have lived or worked in the area for a year. Most candidates stand as representatives of one of the national political parties (Labour, SDP, Conservatives or Liberal for the most part), a few as members of associations representing some local interests or as independents.
Which of the following candidates is eligible for the election of councilors?
选项
A、A 20-year-old British who has been living in the area for a year.
B、A 30-year-old Englishman who has moved to the area half a year ago.
C、A 40-year-old British who has been working in the area for 2 years.
D、A 50-year-old Irishman who has been working and living in the area for 3 years.
答案
C
解析
本题询问细节。相关信息在文章第五段,关键语句为“Candidates for councilors must have British nationality and be over 21,and must either have lived or worked in the area for a year"。与原文比较可知,A、B、D三项均不符合文意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/mQ6K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
HarryPotter:TheEndIsHereWhatalotofcommotionoverabook.Notsince19th-centuryNewYorkersanxiouslycrowdedtheM
Countlessmedicalstudieshaveconcludedthatplayingtoomanyvideogamescanbeharmfultoone’shealth.Now,however,itturn
PhysicalEducationI.BriefintroductionofthecoursesA.PhysicalFitnessInstructors—six-monthcertificateB.SportsAdmini
Onemajorobstacletoeconomicdevelopmentispopulationgrowth.Thepopulationsofmostdevelopingcountriesgrewataratemuc
Recentyearshaveseenanincreasingnumberofchildrenbecomingthevictimsofabuse.Fortunately,educationonsexsafetyisn
(1)TheChildrenAct1989doesnotassuchrequireparentsorpersonsholdingparentalresponsibilitytoeitherinvolvechildren
Mentalhealthproblemslikefeelinglonelyarenowadaysseenquiteoftenamongcollegestudents.Althoughthemajorityofpeople
______stereophonicphonographrecords,tworecordingsaremadeofthesamemusicalperformance.
We’reseparating______.
Everybodyseemstoenjoy______.
随机试题
后窗的玻璃上丁丁地响,还有许多小飞虫乱撞。不多久,几个进来了,许是从窗纸的破孔进来的。他们一进来,又在玻璃的灯罩上撞得丁丁地响。一个从上面撞进去了,他于是遇到火,而且我以为这火是真的。两三个却休息在灯的纸罩上喘气。那罩是昨晚新换的罩,雪白的纸,折出波浪纹的
在资产负债表中,资产和负债项目的排列顺序是按照()。
以“炙甘草汤”作为治疗心悸的常用方剂的人是
青少年应特别注意以下心理培养,除了
采用上拔式液压提升方法适宜整体吊装的构件有()。
视觉识别系统是______、______、______等独有且与众不同的可视视觉形象。视觉识别系统的开发设计是以视觉化的设计要素为整体计划核心,建立一套完整、独特的商品品牌、企业视觉符号系统,达到使消费大众认知、认同的目的。视觉识别系统是建立在______
在WindowsXP系统中“C:\test\sa.ydi.doc”描述的是一个文件的存储位置.其中“test”代表的是文件名。()
土地承包经营权取得的时间为()。
我国于1978年开始实行改革开放,那么我国对外开放的步骤依次是()。
如果80X86 CPU计算出的中断向量为0001:0018H,则中断控制器8259发出的中断类型码(十六进制)是______。
最新回复
(
0
)