When my daughter Jane was in first grade, her teacher pressured me to put her on stimulants (兴奋剂). She explained that Jane daydr

admin2022-03-20  27

问题     When my daughter Jane was in first grade, her teacher pressured me to put her on stimulants (兴奋剂). She explained that Jane daydreamed; she also became over-excited when she learned something new. "Inattention and excessive activity are classic symptoms of ADHD(多动症). They can be treated with Adderall or Ritalin, " her teacher explained. But I knew this was absurd. Jane did not have ADHD. "That just sounds like any bright kid, " I responded. "If she’s ahead of her classmates, she’ll be bored sometimes. "
    I was on to something. Some scientists believe that kids with IQs in the top 5 to 10 percent of the population are especially at risk for ADHD misdiagnosis. It is estimated that somewhere between one-third and one-half of intelligent kids diagnosed with ADHD are misdiagnosed. As I suspected, that is because smart kids such as Jane engage in the same behaviors as children with ADHD. For example, both bright kids and those with ADHD are over-excitable and inattentive. Both question authority.
    Even so, her teacher’s suggestion merited further consideration. After all, intelligent children such as Jane can still have ADHD. I was not going to ignore Jane’s problem. But I am also a doctor. And I know stimulants carry risks.
    For example, a "natural experiment" in Quebec revealed that kids using stimulants for ADHD may be more likely to drop out of school and underperform in math. Other evidence suggests that these drugs deteriorate some child-parent relationships. Additionally, a one-year study suggests that stimulant use can lead to chronic depression.
    Meanwhile, stimulants are no cure. They simply reduce core ADHD symptoms while the child is on the drug. Consequently, drugs may hide conditions that are misleadingly presenting as ADHD leaving them unnoticed.
    Due to these concerns, I tried other approaches before drugs. I enrolled Jane in a more challenging school. There, she became first in her class. Later, she became high school valedictorian (致告别辞的毕业生代表).
    What if I had accepted her teacher’s suggestion? Jane probably would have been fine. But she could have dropped out of school. Medication might have sucked her into a depression or hidden her real problems, leaving them unnoticed. Also, humanity might never have benefited from Jane’s considerable achievements.
    Being watchful while medicating children is important for all parents, especially parents of intelligent children. Mounting evidence indicates that bright kids are at considerable risk for misdiagnosis. And medication may minimize their contributions, upon which society’s progress depends.
What do we know about Jane?

选项 A、She is a quiet girl.
B、She is very bright.
C、She is poor in math.
D、She suffers from ADHD.

答案B

解析 推理判断题。由第五段可知,Jane转学后成了班里的第一名,并且还是高中致辞的优秀毕业生代表。由最后一段话可知,在给孩子用药时保持警惕对所有父母来说都很重要,尤其是聪明孩子的父母。越来越多的证据表明,聪明的孩子有相当大的误诊风险。综上所述,Jane是个聪明的孩子。故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/mVrx777K
0

随机试题
最新回复(0)